Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Јас и овој месец ништо :( Си добив дури ден порано и еве ми завршува веќе. Е сега да ве прашам... имам редовна менструација на 28 дена! Значи не промаршува! Како швајцарски саат ми е! Овој месец се нешто ми се случуваше и си мислев дека готово се фатило! Ама ништо, добив ден порано, значи на 27 ден! Минатиот пат кога останав бремена, 2 месеци пред да останам ми доаѓаше на 26 или 27 ден... ама имав спонтан во 6 недела и сега се одново! Муабетот ми е да пробам со мерење на базална температура за да знам кога ми е овулација! Ама незнам кога се мери, колку треба да биде!Ако има некој што пробал нека ми каже... А ќе почнам да јадам и смокви со маслиново масло тоа рецептот и зрна бибер... Минатиот пак кога останав трудна, мислам дека и тоа имаше врска! :)

2. kasiopeja

kasiopeja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    39
    Мерењето базална е помошна метода.Може да помогне но јас мислам дека повеќе ќе те оптоварува.Практикувајте односи независно од овулацијата и не размислувај да останеш трудна туку само уживај во водењето љубов. Тоа е најсигурен рецепт за забременување. Бебето само ќе си дојде :*

На Agrona и Laura87 им се допаѓа ова.
  3. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.290
    Laura87 може да ми го кажеш рецептот со смокви и маслиново масло? :)

4. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Честиткииии bella22 имај убава и лесна бременост :* :inlove:

5. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    И така женички после мала пауза, продолжуваме со мм на проблемот бебе :)
    Вчера ми заврши, што значи месецов не чека напорна работа.

Со среќа на сите :*

На Agrona, eci85, Beautiful-Princess и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Девојки да ве прашам... На 25 требасе да добијам, ама усте на 24 ми протече кафеаво... и си помислив добив! ама на 25 имав пак кафеаво само малку подебело... на 26 исто имав таков дебел исцедок ама пак кафеав помешан со крв! и толку! ми заврши! Обично прв и втор ден имам не многу обилна менструација, ама имам! а сега крв имав ама помешано со кафеаво! И уште поинтересно е што еве веќе од вчера немам ништо,ни кафеаво, ни крв, а стомаков уште ме боли како да имам добиено, што никогаш нне ми се случило! Некој нешто да каже?! :)

7. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    15.791
    Срцка а ти утре да си направиш едно тестче ,не е лошо :) Мене ми мириса на бебеее :lol:

На Laura87 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    И јас мислам да направиш тест можно е да има бебе ;) а ако ти излези негативен (да не дај Господ) немој да се секираш мислам дека рано е уште за позитивен. Тоа ти е така затоа што сакусот се вгнездува :) Срекнооо :*

9. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Мое мислење е дека е сепак си добила циклус штом траело 3 дена и тоа што викаш дека имаш болки :( sorry сепак сакам да не сум во право.Јас многу многу со имплантациско крварење не сум запознаена какво е, колку трае и сл. Дај Боже да е тоа :) Ама јас така по мене си знам грчеви, гради потечени, и сл се поклопуваат како симптоми и за пмс и за бременост АМА штом почни да ме боли стомак јасно ми е дека доаѓа и сите ми викаат демек како знаеш исти се симптомите и има викам штом боли несмее да е бебе ;)

10. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Девојки да ви кажам една убава вест од сабајле правев тест и има две црти, иако едната е бледа сепак е црта нели? Според мене е бледа засто последна менструација ми бесе 1 август ама јас го направив порано бидејки добивав на 27 дена бев нестрплива а и веке 10 дена и повеке имам розев исцедок а од вцера е кафеав и тоа само кога се брисам. Има ли место за паника или да Чекам да видам сто ке биде, да одам на гинеколог е усте рано а и не сум во дрзавата овие овде ке ми закажат за 2,3 недели страв ми е одам на работа некогас и кревам потеско да не ми биде несто. Како и да е пресрекна сум денес е света богородица мислам дека е дар од неа :)

На TSS, eci85, slimy и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    И јас би сакала да не си во право, ама во право си! Направив тест пред малки и имаше само една црта :doh: Стомаков еве и денеска си ме боли , не нонстоп ама онака од време на време! Додуша повеќе од деснава страна ме пецка, кај десниов јајник... Си викам па да не ми е овулација одма по менструација па да ме пецка од тоа?!?! Можно е? или да си одам на гинеколог да си видам да не е нешто опасно? :worried:

12. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    честитки мила штом ти покажал тестот бледа линија секако дека си бремена...а за тоа исцедокот што го имаш најдобро да си посетиш гинеколог... :*

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :) честитки за || цртии....утре оди одма на док. немој да чекас

14. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Паметно ти е тоа да одиш на лекар една контрола се ќе му објасниш да не му ја мислиш :* Барем да не ти е мисла за понатака на раат да си работите на случајот и да си очекуваш бебе :*

15. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Честитки :dance: :party: :dance: ама на контрола обавезно :*

16. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    ништо девојки кај мене и овој месец :@ вчера ми дојде.....нема разочарување..со нови сили овој месец одиме напред.... ;) еден ден мора да биде, имам си едно ангелче нека ми е здраво и живо а за другово ќе треба да се помачам изгледа малку повеќе...ве поздравувам сите и немојте да ми се разочарувате бидете оптимисти како господ никој не.... :*

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    ^
    Tинче мила без разочарување ќе биде здравје Боже само трпение. Верба во Бога и во самите себе секако. Убаво пиша ти оптимистички да гледаме. Се ќе биде само трпение. Нека ти е здраво и живо синчето. Поздрав до тебе и ти посакувам се најубаво па нареден пат да не израдуваш со две цртки. :$ :inlove: :*

На tinavip му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    со нови сили следниот месец

На tinavip му/ѝ се допаѓа ова.
  19. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Честитки имај лесна бременост :rofl: :rofl:

20. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    фала ти мила :* биди ми и ти поздравена..јас имам едно правило во животот се што е мое ќе си дојде дали порано или подоцна,но нетреба верба да се губи.... :*

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.