1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Јас и овој месец ништо :( Си добив дури ден порано и еве ми завршува веќе. Е сега да ве прашам... имам редовна менструација на 28 дена! Значи не промаршува! Како швајцарски саат ми е! Овој месец се нешто ми се случуваше и си мислев дека готово се фатило! Ама ништо, добив ден порано, значи на 27 ден! Минатиот пат кога останав бремена, 2 месеци пред да останам ми доаѓаше на 26 или 27 ден... ама имав спонтан во 6 недела и сега се одново! Муабетот ми е да пробам со мерење на базална температура за да знам кога ми е овулација! Ама незнам кога се мери, колку треба да биде!Ако има некој што пробал нека ми каже... А ќе почнам да јадам и смокви со маслиново масло тоа рецептот и зрна бибер... Минатиот пак кога останав трудна, мислам дека и тоа имаше врска! :)

2. kasiopeja

kasiopeja Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2011
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    39
    Мерењето базална е помошна метода.Може да помогне но јас мислам дека повеќе ќе те оптоварува.Практикувајте односи независно од овулацијата и не размислувај да останеш трудна туку само уживај во водењето љубов. Тоа е најсигурен рецепт за забременување. Бебето само ќе си дојде :*

На Agrona и Laura87 им се допаѓа ова.
  3. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.265
    Допаѓања:
    46.293
    Laura87 може да ми го кажеш рецептот со смокви и маслиново масло? :)

4. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431

Честиткииии bella22 имај убава и лесна бременост :* :inlove:

5. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    И така женички после мала пауза, продолжуваме со мм на проблемот бебе :)
    Вчера ми заврши, што значи месецов не чека напорна работа.

Со среќа на сите :*

На Agrona, eci85, Beautiful-Princess и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    Девојки да ве прашам... На 25 требасе да добијам, ама усте на 24 ми протече кафеаво... и си помислив добив! ама на 25 имав пак кафеаво само малку подебело... на 26 исто имав таков дебел исцедок ама пак кафеав помешан со крв! и толку! ми заврши! Обично прв и втор ден имам не многу обилна менструација, ама имам! а сега крв имав ама помешано со кафеаво! И уште поинтересно е што еве веќе од вчера немам ништо,ни кафеаво, ни крв, а стомаков уште ме боли како да имам добиено, што никогаш нне ми се случило! Некој нешто да каже?! :)

7. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.653
    Допаѓања:
    15.849
    Срцка а ти утре да си направиш едно тестче ,не е лошо :) Мене ми мириса на бебеее :lol:

На Laura87 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    И јас мислам да направиш тест можно е да има бебе ;) а ако ти излези негативен (да не дај Господ) немој да се секираш мислам дека рано е уште за позитивен. Тоа ти е така затоа што сакусот се вгнездува :) Срекнооо :*

9. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Мое мислење е дека е сепак си добила циклус штом траело 3 дена и тоа што викаш дека имаш болки :( sorry сепак сакам да не сум во право.Јас многу многу со имплантациско крварење не сум запознаена какво е, колку трае и сл. Дај Боже да е тоа :) Ама јас така по мене си знам грчеви, гради потечени, и сл се поклопуваат како симптоми и за пмс и за бременост АМА штом почни да ме боли стомак јасно ми е дека доаѓа и сите ми викаат демек како знаеш исти се симптомите и има викам штом боли несмее да е бебе ;)

10. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Девојки да ви кажам една убава вест од сабајле правев тест и има две црти, иако едната е бледа сепак е црта нели? Според мене е бледа засто последна менструација ми бесе 1 август ама јас го направив порано бидејки добивав на 27 дена бев нестрплива а и веке 10 дена и повеке имам розев исцедок а од вцера е кафеав и тоа само кога се брисам. Има ли место за паника или да Чекам да видам сто ке биде, да одам на гинеколог е усте рано а и не сум во дрзавата овие овде ке ми закажат за 2,3 недели страв ми е одам на работа некогас и кревам потеско да не ми биде несто. Како и да е пресрекна сум денес е света богородица мислам дека е дар од неа :)

На TSS, eci85, slimy и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Laura87

Laura87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    52
    И јас би сакала да не си во право, ама во право си! Направив тест пред малки и имаше само една црта :doh: Стомаков еве и денеска си ме боли , не нонстоп ама онака од време на време! Додуша повеќе од деснава страна ме пецка, кај десниов јајник... Си викам па да не ми е овулација одма по менструација па да ме пецка од тоа?!?! Можно е? или да си одам на гинеколог да си видам да не е нешто опасно? :worried:

12. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    честитки мила штом ти покажал тестот бледа линија секако дека си бремена...а за тоа исцедокот што го имаш најдобро да си посетиш гинеколог... :*

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.095
    :) честитки за || цртии....утре оди одма на док. немој да чекас

14. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Паметно ти е тоа да одиш на лекар една контрола се ќе му објасниш да не му ја мислиш :* Барем да не ти е мисла за понатака на раат да си работите на случајот и да си очекуваш бебе :*

15. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Честитки :dance: :party: :dance: ама на контрола обавезно :*

16. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    ништо девојки кај мене и овој месец :@ вчера ми дојде.....нема разочарување..со нови сили овој месец одиме напред.... ;) еден ден мора да биде, имам си едно ангелче нека ми е здраво и живо а за другово ќе треба да се помачам изгледа малку повеќе...ве поздравувам сите и немојте да ми се разочарувате бидете оптимисти како господ никој не.... :*

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    ^
    Tинче мила без разочарување ќе биде здравје Боже само трпение. Верба во Бога и во самите себе секако. Убаво пиша ти оптимистички да гледаме. Се ќе биде само трпение. Нека ти е здраво и живо синчето. Поздрав до тебе и ти посакувам се најубаво па нареден пат да не израдуваш со две цртки. :$ :inlove: :*

На tinavip му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    со нови сили следниот месец

На tinavip му/ѝ се допаѓа ова.
  19. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.383
    Допаѓања:
    1.452
    Честитки имај лесна бременост :rofl: :rofl:

20. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    фала ти мила :* биди ми и ти поздравена..јас имам едно правило во животот се што е мое ќе си дојде дали порано или подоцна,но нетреба верба да се губи.... :*

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.