И јас да се придружам. Во понеделник на мерење да видиме ситуација. Еден совет за сите на Кломифен за добар ендрометриум јадете свеж ананас и сок од цвекло. За добри јајца Манго и авокадо тука место таблети даваат овошје.Совети од странство Со среќа на сите овој месец сите по две цртки
Од 5 ден мила, од четврток следење фоликули, на крај инсеминација, само седиште се мислам каде да ја правам, минатата Ремедика беше, ама сега со Коронава незнам каде да одам.... Ваше мислење, знаете ли како е по болниците, приватните и ГАК?
zdravo, se obiduvame so mm za vtoro bebence. posledna menstruacija mi bese na 22.08,inaku redoven ciklus imam. odnosi imavme na 11.09 i posle toa. trebase da dobijam na 19ti, no eve uste nisto, bez nikakvi simptomi deka ke dobijam. napraviv test na 21vi,ama bese negativen. dali ima sansa da e rano za da pokaze? izvinete na dolgiot post. pozdrav
Јас овој совет го добив од ендокринологот. Ама најверојатно бидејќи ептен бев стресирана на прегледот и многу трагично си ја имав сфатено мојата состојба. И самиот разговор ме опушти, ама и алкохол опушта не е на одмет.
Немам искуство со инсеминација, но си функционираат приватните. Јас во Ремедика одам на прегледи. За интервенција знам дека треба само + корона тест. Најдобро јави се таму и ќе ти дадат информации. Јас можам да ти ја препорачам д-р Снежана Стојковска, многу сум задоволна од нејзиниот пристап. Ти посакувам многу среќа и да ни се пофалиш за брзо!
Има шанси да е рано за тест ако си имала покасно овулација. Почекај уште 2-3 дена и повтори го тестот. Со среќа!
Во гак не прават инсеминации сега Во ремедика и систина бараат ковид тест Во њуборн не бараат ковид тест
fala ti mnogu, i jas se nadevam na toa, ama nekako si vikam mnogu kasno bi bilo duri na 19ti den ovulacija da imam
Не е касно, овулацијата знае да варира. Се додека не добиеш имаш право да се надеваш. Поготово кога имаш редовни циклуси. Утре или петок веќе би требало да покаже тестот.
@Bella_Stella беше ли кај докторот? Што направи? Што ти кажа како следен чекор? Ти даде да примаш инекција за да ти пукнат фоликулите?
Девојки мене па ми е висок пролактинот без терапија 41.59 ми е,дали да барам упат за ма ендокрнилог и кај кој би ме советувале??
Барај упат за ендокринолог или интернист. Штом постојано е висок без терапија добро би било да направиш магнет на хипофиза. И мене ми беа тие вредности без терапија, па испадна микроаденом. Не е ништо страшно, но бара редовна терапија. Не може матичен гинеколог ова да ти го регулира, очигледно. Те пратам веќе некое време, ти дава високи дози наеднаш, и наеднаш ти ги прекинува. Не се прави така со бромергонот.
Мене вчера ме боцнаа 2 Chormionon у Ремедика и вчера, денес и утре го праиме. Па ќе видиме за 2 недели шо ќе биде.
Во стомак предел околу висина на папок неколку прсти лево или десно се штипнуваш боцкаш пушташ додека вбризгуваш и вадиш игличе мало е... не се плаши.. @kostovaivana не само денес и утре... туку баш по почнете да правите бебе уште 2 3 дена... (стоп инекција е да престанат да растат па потоа *пукаат* се ослободуваат фоликлулчињата)