па неможеш овие сама да ги боцкаш сонце секако идеш во ремедика , сестра те боцка , неможеш да ги најдеш инекцииве во апрека и има различни дози, овитрелот се боцкаат поткожно во виола мислам ги имаше некаде ама околу 2200ден е една
Мене мускулно ме боцкаа и воопшто не болеше и да во право сте мене не ми пукнаа псле 2 дена а правев инсеминација сомсите фоликули по 25мм, и неуспешна затоа и недела ппсле инекција работете на случај и не правете инсеминација без претходно ехо дали се пукнани. Јас бев во плодност битола.
И јас бев уплашена малце дека ќе боли ама ништо страшно. Џабе се плашев. Само малце пецкање осеќаш коа ќе влезе иглата и после ништо. И откако ќе ја примиш не боли местото. Мене над задникот, кај "спојлерите" ме боцнаа. Инаку фала на сите за советите, ќе си продолжиме да си работиме на случајот дур не ми дојде терминот за добивање, шо се вика. Сигурно си е сигурно
Да сама поткожно ...во процес на ифв 36часа пред пункцијата... но можеби за вас ќе треба поинаку инаку на оваа мислев стоп инекција Иако самата инекција може субкутано или мускулно ко што членките ја примиле (мускулно мора сестра да те боцне...
Таа е ја сум жива среќна пошо 2 дози требаше примам и сестрата ги раствори двете и еднаш само ме боцна А пред да идам си викам леле сеа ако ме боцкаат два пати Само ја ли вака си размуслувам бе
Обично Не се боцка 2пати ако е поинаква дозата може 2прашока во 1водичка на пример или 2прашока и 2те водички ..но само едно боцкање е ...и си пишува во упатството дека може и поткожно а и мускулно (но за мускулно мора стручно лице) за сама треба на пр.да ти објаснат (обично тие со ифв се боцкаме сами ) А не боли било како да се боцка...
Јас завршив со мерење девојки. Ендометриум трослоен - 10 мм. Фоликулот на лев јајник многу малку пораснал - 17 x 15мм е, а тој што беше поголем на десен 23 x 20мм. И докторот што мереше и докторката што ме води кажаа дека е супер и да примам Choriomon од 5000, арно ама во оваа Ремедика кај нас немаат, а нема ни во една аптека, сите ги свртев до една, полудев. И се јавив на докторката пак да ја прашам што да правам, ако не да дојдам утре сабајле до Скопје да ме боцнат во Ремедика. Ми вика нема потреба да се малтретираш, не е морално да ја примаш, важно ги имаме фоликулите и добар ендометриум, сами ќе си прснат... Е сега мене ми е мисла дали ќе си прснат. Не знам уште кај се не се јавив, чекам сега од една приватна клиника тука дали ќе ми најдат Овитрел, ако најдат ќе отидам со тоа ќе се боцнам што да правам. Што мислите вие?
Убаво нараснале фоликулите супер! Знаеш за мојот пример, не ни примив таква инекција, мојата докторка не ни спомна, а јас пусти страв од инекции си ќутев. И да не ја примиш имаш шанси за бременост секако. Кај нас се чудеше како сме успеале да го прснеме фоликулот дека доста пораснат беше. Можеби малку подив секс? До последен ден на добивање да си се обидувате, никогаш не се знае кога може да бидне. Кај мене овулацијата била некаде околу 20 ден од циклус. Само опуштено и чекаме убави вести.
Епа така ќе остане, ќе се обидуваме и ќе се надеваме дека ќе си прснат сами.. Сега ми се јавија од клиниката и таму немаат инекции. Јас бев спремна да дојдам утре сабајле до Скопје, ама докторката ептен категорична беше, не не не вика, нема зошто да се малтретираш, не мора да ја примаш. Имајте си односи сега преку еден ден и не се замарај за инекцијата вика.
Пробај некоја аптека да ти набави сега нз каде живееш но некако да пробаш да се снајдеш да се боцнеш да не оставаш ко минатиот пат ...
Супер ти пораснале фолукулите. Кога докторката ти рекла дека не е морално да ја примиш инекцијата, не се оптоварувај дополнително. Сега е најбитно да си бидиш опуштена, релаксирана и да си работите на случајот. Стискаме палци за наредниот месец да не израдуваш со позитивен тест.
Прв пат сум стимулирана и имам волкави фоликули. Пробав на секој можен начин да најдам инекција ама не успеав. Ќе ја послушам докторката, се надевам дека нема да згрешам. Таков е планот. Ќе бидеме максимално активни, па се надевам дека ќе вроди со успех.
Дајбоже да вроди со плод и фрлете се на работа за бебе... Но пак ќе кажам ако можеш пробај да ја најдеш за да си сиггурна дека ќе прснат фоликулите (да не недајбоже прерасне во циста)