Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. naturallmess

naturallmess Популарен член

инекциите се мускулни во газ те боцкат , не болат ич

Last edited: Sep 24, 2020
    tina2018 and Bella_Stella like this.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Нема да се боцкам сама. Ако воопшто се боцкам секако ќе биде во болница, не знам сама.
    Фала ти. :)

tina2018 and naturallmess like this.
  3. naturallmess

naturallmess Популарен член

па неможеш овие сама да ги боцкаш сонце секако идеш во ремедика , сестра те боцка^_^ , неможеш да ги најдеш инекцииве во апрека и има различни дози, овитрелот се боцкаат поткожно во виола мислам ги имаше некаде ама околу 2200ден е една

Bella_Stella likes this.
  4. Hope06

Hope06 Истакнат член

Мене мускулно ме боцкаа и воопшто не болеше и да во право сте мене не ми пукнаа псле 2 дена а правев инсеминација сомсите фоликули по 25мм, и неуспешна затоа и недела ппсле инекција работете на случај и не правете инсеминација без претходно ехо дали се пукнани. Јас бев во плодност битола.

5. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

И јас бев уплашена малце дека ќе боли ама ништо страшно. Џабе се плашев. Само малце пецкање осеќаш коа ќе влезе иглата и после ништо. И откако ќе ја примиш не боли местото. Мене над задникот, кај "спојлерите" ме боцнаа.

Инаку фала на сите за советите, ќе си продолжиме да си работиме на случајот дур не ми дојде терминот за добивање, шо се вика. Сигурно си е сигурно :rofl::rofl::rofl:

6. Bella_Stella

Па дека @princess5 ми имаше пишано погоре дека сама се боцкала, затоа.

naturallmess likes this.
  7. princess5

princess5 Форумски идол

Да сама поткожно ...во процес на ифв 36часа пред пункцијата... но можеби за вас ќе треба поинаку инаку на оваа мислев стоп инекција
    16009349204235978064263044343325.jpg
    Иако самата инекција може субкутано или мускулно ко што членките ја примиле (мускулно мора сестра да те боцне...

Last edited: Sep 24, 2020
  8. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Таа е :) ја сум жива среќна пошо 2 дози требаше примам и сестрата ги раствори двете и еднаш само ме боцна :lol::lol:
    А пред да идам си викам леле сеа ако ме боцкаат два пати (facepalm) Само ја ли вака си размуслувам бе :|

9. princess5

princess5 Форумски идол

Обично Не се боцка 2пати ако е поинаква дозата може 2прашока во 1водичка на пример или 2прашока и 2те водички ..но само едно боцкање е ...и си пишува во упатството дека може и поткожно а и мускулно (но за мускулно мора стручно лице) за сама треба на пр.да ти објаснат (обично тие со ифв се боцкаме сами )
    А не боли било како да се боцка...

10. Bella_Stella

Јас завршив со мерење девојки. Ендометриум трослоен - 10 мм. Фоликулот на лев јајник многу малку пораснал - 17 x 15мм е, а тој што беше поголем на десен 23 x 20мм.

И докторот што мереше и докторката што ме води кажаа дека е супер и да примам Choriomon од 5000, арно ама во оваа Ремедика кај нас немаат, а нема ни во една аптека, сите ги свртев до една, полудев.

И се јавив на докторката пак да ја прашам што да правам, ако не да дојдам утре сабајле до Скопје да ме боцнат во Ремедика. Ми вика нема потреба да се малтретираш, не е морално да ја примаш, важно ги имаме фоликулите и добар ендометриум, сами ќе си прснат...

Е сега мене ми е мисла дали ќе си прснат. :| Не знам уште кај се не се јавив, чекам сега од една приватна клиника тука дали ќе ми најдат Овитрел, ако најдат ќе отидам со тоа ќе се боцнам што да правам.

Што мислите вие?

11. CareTee

CareTee Популарен член

Убаво нараснале фоликулите супер!

Знаеш за мојот пример, не ни примив таква инекција, мојата докторка не ни спомна, а јас пусти страв од инекции си ќутев.:D

И да не ја примиш имаш шанси за бременост секако. Кај нас се чудеше како сме успеале да го прснеме фоликулот дека доста пораснат беше. Можеби малку подив секс?:$

До последен ден на добивање да си се обидувате, никогаш не се знае кога може да бидне. Кај мене овулацијата била некаде околу 20 ден од циклус.

Само опуштено и чекаме убави вести.:hug::inlove:

12. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Супер си е се мила. Уште да работите на случајот и следниот месец да прикачиш слика со две цртичќи:hug::l:

13. Bella_Stella

Епа така ќе остане, ќе се обидуваме и ќе се надеваме дека ќе си прснат сами.. Сега ми се јавија од клиниката и таму немаат инекции. Јас бев спремна да дојдам утре сабајле до Скопје, ама докторката ептен категорична беше, не не не вика, нема зошто да се малтретираш, не мора да ја примаш. Имајте си односи сега преку еден ден и не се замарај за инекцијата вика. :?:

14. Bella_Stella

Дај Боже мила! И од тебе чекам таква слика, знаеш! :inlove: :*

curlyhair and Tinka1234 like this.
  15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Кај кој доктор одиш во Ремедика?

16. Bella_Stella

Снежана Стојковска.

Jana06 likes this.
  17. princess5

princess5 Форумски идол

Пробај некоја аптека да ти набави сега нз каде живееш но некако да пробаш да се снајдеш да се боцнеш да не оставаш ко минатиот пат ...

18. Ann.

Ann. Истакнат член

Супер ти пораснале фолукулите. Кога докторката ти рекла дека не е морално да ја примиш инекцијата, не се оптоварувај дополнително. Сега е најбитно да си бидиш опуштена, релаксирана и да си работите на случајот. Стискаме палци за наредниот месец да не израдуваш со позитивен тест. :D

Bella_Stella likes this.
  19. Bella_Stella

Прв пат сум стимулирана и имам волкави фоликули. Пробав на секој можен начин да најдам инекција ама не успеав. Ќе ја послушам докторката, се надевам дека нема да згрешам.
    Таков е планот. :$ Ќе бидеме максимално активни, па се надевам дека ќе вроди со успех. :*

20. princess5

princess5 Форумски идол

Дајбоже да вроди со плод и фрлете се на работа за бебе...

Но пак ќе кажам ако можеш пробај да ја најдеш за да си сиггурна дека ќе прснат фоликулите (да не недајбоже прерасне во циста)

thelittle17 and Bella_Stella like this.