Само да прочитам од упатството ќе се редактирам...бидејки знам дека не ја чував во фрижидер туку во ладна просторија кај што нема греење... И да да се чува на температура под 25° ќе може во ташна (да не е ептен на сонце изложено)да ти ја донесат (без грижи)
Ако ти ја испраќаат стоп инекцијата, речи им во аптеката да ти дадат како паковање со мраз околу 100 ден е и така може да се чува неколку сати. Јас така ја земам од Систина, така ми кажа аптекарката и по пат 3 сати ја чувам, нема гајле.
Mene Doktorot mi ja prepishuva Ovitrelle, za Chorimon nemam slusnato. Nemam prashano dali Vo drugi apteki ja ima Ovitrelle, na primer Vo Zegin.
zenski, jas napraviv vcera test (na 6ti den od kasnenje) i za zal negativen e, taka da mislam deka ne treba veke da se nadevam. iskreno poveke me fakja strav od sto mi e kasnenjevo, da ne e nekoja cista ili nekoe poremetuvanje
Мене така претходниот месец, и бев на 6 ден од доцнење на гинеколог рече ќе ти дојде се е во ред и утредента добив еве овој месец 3 дена ми подрани, а ми е точно секој месец. Јас се надевам дека ова е бидејќи телото се подготвува за бременост .
pa jas sakav da pocekam do ponedelnik, ako ne dobijam do togas, ke odam na ginekolog. jas se nadevav deka e rano testot da pokaze zasto odnos imavme so mm na 20ti den od ciklus, pa nekako se ponadevav da ne mi kasnela ovulacija, ama veke mislam deka na 6ti den testot ke pokazese
@nevenask појди си на гинеколог. Ем мирна ќе ти биде главата зошто то касни, ем и преглед ќе си направиш успат, шо никогаш не е на одмет.
Многу добро те разбирам и јас направив 3 теста, макар што од срце посакувам докторката да те израдува со убави вести и да не добиеш.
otidov na ginekolog, zadocnet ciklus e, taka da zdravje sledniot mesec. fala vi na site, se nadevam da se izraduvame za sekoja vo najskoro vreme
inaku, doktorkata rece deka imam cista na zolto telo i deka ke dobijam duri za 10 na dena (makar sto ne moze da kaze tocno od ehoto). citav malku na internet za toa, ustvari tie se vikaat luteinski cisti. imala li nekoja iskustvo so ova?
Мила те читам и цело време ти држам среќа,преубави фоликули си пораснале,ќе си пукнат самите ич без мисла. Сега само опушти се максимално пред домашна или б6 или пијачка ( посигурно пијачка ) и уживај те ,бидете редовни и чекамм || жар цртичкии
Девојки да ве прашам нешто. При односи имам некое чудно чувство на нелагодност во јајниците, особено десниот, какво што сум немала никогаш до сега, не знам дали да го наречам болка, ама дефинитивно нешто се случува. И некни уште пред да одам на мерење ме боцна еднаш десниот јајник и после излезе дека таму е поголемиот фоликул. Знаете ли од што може да е така? Баш ми е чудно.
Можеби од тоа што си стимулирана или од тоа што (ќе) овулираш? Мила, а да пробаш да се опуштиш и да игнорираш бодежи, исцедоци и сѐ останато? Кулирај, време е за славење.