Ти благодарам,дај боже да се работи за бременост уште 8 дека ке треба да почекаме па да видиме дали ќе се радуваме на две црти
Дај Боже да е имплантација штом се обидувате толку многу време (како и ние) најчесто после овулација ако има болка во јајниците е бременост. Кај мене беше така останав на 10ти после 5 денна имав болки во десниот јајник и на 25ти дознав дека сум останала а имав и густ исцедок цело време, но за жал таа бременост заврши неуспешно Ти посакувам да видиш II цртки.
@A.a.gj извини, јасмин не се контрацептивни таблети? Колку што знам се даваат за средување на циклусите и 'штедење' на јајниците кај пцос. Извини ако сум грешка. Прашувам, оти не сфатив добро дали ги заврши до август или и во септември?
Да да контрацептивни се. И да имам полицистични јајници не го споменав тоа .. инаку ги завршив во септември ги пиев до 4ти септември.. потоа броев плодни денови,докторката ми кажа нај сигурно да си рачунам од 9ти до 14ти ден дека ми се плодни,и така и беше јас секогаш си осеќам кога ми се плодните денови. Значи Мене денеска ми е некаде 20ти ден од циклус.
Баш ми е жал што си го доживеала тоа Ама нема откажување,си останала еднаш и тоа е добро ке останеш повторнно
Дај Боже да е имплантација во прашање. Јас моментално сум бремена и единствените симптоми што ги имав/имам се повремени грчеви во долен дел на стомакот, дај Боже и кај тебе да се работи за истото. Можеш магнезиум да земаш, ќе ти ги смири.
Девојки после неколку сати одткако имавме односи на бришење заприметив крв како конци и малку розово,денес по календар ми е овулвација.Можно некоја инфекција или овулвациско крварење многу малку беше.Инаку брисеви правев пред еден месец чисти беа.
Честитки за тебе Дај боже со лесно да си ја износиш бременоста. И дај боже на сите што сме овде да ни се исполнат желбите да се оствариме како мајки Ви благодарам на сите за одвоеното време
Здраво на сите, веќе подолго време ја читам групава и ве следам, но не сум се осмелила да пишам нешто. Сега од вчера нема нотификација за нова порака и ми понедостасува, па си викам ќе се престрашам ќе пишам збор два, само да кажам колку многу позитивна енергија има тука и колку сум научила нови работи од сите вас!
Благодарам! Да, веќе 2 години, со пауза за миомектомија, па пауза за терапија поради комплексна хиперплазија која се разреши, а пред 3 месеци миссед во 3 ти месец. Но, нема откажување и одиме напред!
Многу ми е жал што си поминала низ сето тоа, но во исто време ти се восхитувам на позитивноста и вербата! Откажување нема никако! Јас еднаш кажав, сите тука сме мајки уште од моментот кога сме добиле желба да родиме дете. Прашање на време е кога ќе ни се оствари сонот. Заедно сме посилни!
Девојки правев брисеви вагина/ цервикс и ми покажа дека имам кандида. Дали ќе ми прават проблем за поднесување на документи за ин витро или да почекам да пробам со терапија ако може да ја снема па повторно да правам брисеви?????
Здраво девојки. Ај малку да ја размрдам темава, нешто заспани сте ми. Денес ми е 21 ден од циклус, очекувам да НЕдобијам околу 10-11ти. Болката во јајниците ја снема во неделата, ама од вчера имам некоја болка во долниот дел од грбот или кичмата не знам како да објаснам. Можно ли е да е нешто поврзано или е чиста коинциденција. Прв пат ми се случува таму да ме боли.