Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    @Bella_Stella :lol::lol::lol: иста си ко мене. И ја само си барам и си замислувам симптоми. Мене пример пред да добијам не ми е ништо, немам никакви ама баш никакви симптоми. А сега 2-3 дена ме болат градите и како надувани си ги осеќам. Ја НЕ треба да добијам на 6ти.
    И од шо толку го мислам, не издржав и денес после работа праев тест, и нормално излезе негативен. Ем рано ем не е со прва мокрача. Ама пуста љубопитност, не се издржува :wasntme:(facepalm)(facepalm)

На thelittle17, Мишел*, CareTee и 6 други им се допаѓа ова.
  2. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Здраво девојки од дамна немам пишано ама ве следам доста месецов бев стимулирана со кломифен примив стоп инекција и сега чекам имам уште една недела до не добивање од инекцијата навака десен јајник ме боли кога се движам се осеќам отечено посебно од десна страна и да нашпоменам ставам утрогестан два пати на ден дали може да имам грчеви од него или можно да е имплантација

На Мишел* и tina2018 им се допаѓа ова.
  3. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.694
    Допаѓања:
    21.365
    Хахаха ти ептен си подранила. И јас вчера паднав во искушение да купам тест, ама се исконтролирав. Прееска му викам на мм кој ќе чека до 10ти за тест. И ме испокара, вика нема на 10ти да правиш, ќе почекаш уште некој ден плус. Ааахаа викам мисли си дека ќе издржам. :lol: А иначе мене ме болат само пупките на градите, не е онака неиздржливо да речеш, ама кога ќе ги чепнам осеќам некоја блага болка.

Луди сме од пуста желба. :?: :D Ајде стискам палци и за двете да си се израдуваме. :sun: :l:

На ivance.., thelittle17, Bobsponge и 12 други им се допаѓа ова.
  4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    На нивната веб страна нема специјалист по трансфузиологија.
    +389 47 208 880 јави се и прашај за секој случај.

@kostovaivana @Bella_Stella @malecko87 не правете тестови пред време, само се стресирате за џабе. Почекајте барем да дојде ден за (не)добивање.
    Ви ја посакувам целата среќа на универзумот! (fingers):l:

Последна измена: 1 октомври 2020
    На ivance.., thelittle17, Bobsponge и 9 други им се допаѓа ова.
  5. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.257
    Допаѓања:
    1.881
    Јас денес денес од сабајле имав многу гадење и повратив и ми олесна малку,и колешките викаат ти сигурно си бремена некако ме позамислија за 10 ден треба да добијам па здравје ќе видиме.Си викам премногу рано е.

На malecko87 и IRBBB им се допаѓа ова.
  6. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Многу ти е рано немој да се тестираш,се боцна?

7. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Ептен подранив. За ќотек сум :lol: и тоа знаев дека нема да покаже и да има нешто ама ете. И ја коа си дојдов дома мм се крстеше, вика абе џабе го праиш чувај го, секако е многу рано. Ја не! Ќе мочкам и готово. И му го покажубам после и вика а ти шо мислеше :rofl::rofl:

Стискам палци да се радуваме (fingers) ама мора да почекаме

На Hope06, Мишел*, Cherry blossom89 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    461
    Здраво на сите. Имам мал проблем доколку некој може да ми помогне. Од овој месец почнавме да се обидуваме за бебче со вереникот, но мислам дека ми се појави повторно кандида. Ја имав пред 3 месеци која тогаш ја излечив гиникологот ми потврди дека можеме да почнеме со обиди, но денес повторно приметив зголемено бело прање и чешање надворешно па се плашам доколку дојде до бременост да не се појават некои компликации. Може кандида да наштети на плодот? Имам преглед дури на 26ти октомври зошто докторот ми е на одмор моментално, па да одам веднаш на итна оти не сум во мк или нема простор за паники? Инаку пред околу 5-6 дена имав овулација, а очекувам да не добијам за 10 дена. Ви благодарам

9. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Тука сум и јас девојки.
    Да знаете нонстоп ве читам и тука си наоѓам сила со вас.
    Овој месец т.е Септември почнавме пак со обиди после 3тиот спонтан кој го имав во Февруари. Почетокот на Август правев хистероскопија и тогаш очекував дека ќе ми доцни циклусот, ама си дојде на време на 29ти.
    Е сега еве ми доцни како од инает, 3 дена ме боли стомакот и никако да пробие. Вчера правев тест и сабајле со прва мокрача и е негативен. Така да не сум бремена, ама ете ми даде малце надеж и сега додека да пробие ке се помачам малку...

На thelittle17, Bobsponge, Мишел* и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.694
    Допаѓања:
    21.365
    Не не, не се тестирам, знам дека е прерано. Ќе си го чекам 10ти - 11ти, колку и да сум нестрплива. Не се боцнав.

На Stressed Out, kostovaivana и IRBBB им се допаѓа ова.
  11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Јас мислам дека нема простор за паника. Многу често жените во бременост се соочуваат со кандида и има лекови за кандидата, кои се дозволени да се употребуваат за време на бременост. Ама, никако на своја рака.
    Можеш да се хидрираш, да јадеш поалкална храна, избегнувај благо, газирано и продукти со квасец. Јогурт и кефир пиј колку што можеш повеќе.
    Јади повеќе зеленчук, по можност свеж.
    Направи си краставица, лимон и ѓумбир во вода да отстои 24ч и пиј наместо вода, високо алкална течност е.

На Мишел* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    ако те боцнале со стоп инекција препорачуввам да чекаш барем ден за добивање или ден доцнење за тест , знаш таа инекција е со хцг хормон и препорачуваат 10 до 12 дена додека се исчисти од организмот да не се тестира хцг да не даде лажни резултати , втората тура кломифен и боцкање јас така си направив на 10 дена од овулација тест излезе благо позитивен следен ден негативен и се испоразочарав :|

На Мишел*, IRBBB и malecko87 им се допаѓа ова.
  13. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    436
    Допаѓања:
    861
    Da da proslata sreda primiv ovitrele od 250 i dr mi maza posle 2 nedeli da cekam za test ako ne dobinam ama prasanjeto mi e dali e mozno od utrogestanot i od inekcijata da me boli desnata strana i nogata mi se grci i janikot da neznam sti e ke mislev deja mi e slepo crevo nedaj boze

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.525
    Допаѓања:
    6.487
    Ајде и јас да се јавам :) Имам 6 дена до недобивање, ама имам болки во јајниците и брадавиците ме болат на допир. Ајде многу сме што НЕ треба да добиеме наредната недела (fingers):l:

На curlyhair, kostovaivana, Мишел* и 5 други им се допаѓа ова.
  15. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    461
    Уф ми олесна многу ти благодарам. Вода не можам никако да се натерам да пијам ама затоа па кефир пијам многу. Ќе го направам и тоа со ѓумбир и краставица ти благодарам :l:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Fenix92

Fenix92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    30
    Девојки и јас се пријавувам за на 10ти стискам палци за сите нас :inlove:

На IAmPresident, Hope06, Cherry blossom89 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    628
    И јас да се пријавамм :P
    Некаде околу 6ти - 7ми треба да НЕ добијам .. ајде со господ напред,се надевам ќе се израдуваме сите ние што чекаме месецов,секако и сите останати што делат иста мака со нас. Господ е голем :inlove::hug:

На Hope06, curlyhair, kostovaivana и 8 други им се допаѓа ова.
  18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Лелееее дај Боже наредна недела чистка на темава да се направи, сите до една да ве снема оттука! (fingers) :l: :sun:

На ivance.., babybubu, Hope06 и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.694
    Допаѓања:
    21.365
    Аиии колку многу не има со приближни дати. :$ Дај Боже сите до една да си ги видиме двете цртки месецов! :l:

На babybubu, A.a.gj, Fenix92 и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    I jas sum tuka devojki, kaj 10ti treba da NE dobijam, stiskam palci za site nas! :l:

На Hope06, A.a.gj, kostovaivana и 8 други им се допаѓа ова.