Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се надевам и јас. Тест ќе се воздржам нема да правам да, трпението ми е истренирано во последниве месеци скроз, така да ќе издржам. :) Фала ти! :*

CareTee and IRBBB like this.
  2. Bella_Stella

Почекај минимум 14 дена после инекцијата за тест. (fingers)

3. melonka

melonka Истакнат член

Девојки знам дека ве има повеќе што знаете да "тумачите" чартс за базална темп. :) Што би рекле за мојот? Најтемна линија на 13ти ден. (Не беа исто темни туку тест линијата беше приближно темна на контролната па си го означив како позитивен тест зошто имав и воденкаст исцедок и болки во левиот јајник едвај одев. Но, дури на 20ти ден темп. рипна :) или да се надевам на triphastic pattern? :D вашето мислење ми значи:hug:

Attached Files:

IRBBB likes this.
  4. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Мала грешка што на 14ти ден покасно си мерела бт, оти можи тогаш да ти била овулацијата, вака во предвид го зема позитивниот тест (ако ти е битно точно кој ден е овулацијата). Продолжи да мериш во исто време, пуштам среќа да е трифазна кривата. (fingers)
    Колку време ти траат циклусите?

Инаку, стручнак за бтт е @Saba08 нека кажи нејзино мислење.

Saba08 likes this.
  5. Saba08

Saba08 Популарен член

Хехе, благодарам @IRBBB, ама стручнак нее, само за моите графици, оти си се познавам ептен.
    @melonka со податокот за цервикалната слуз на ден 15 и ако не бил OPK вистински позитивен, тогаш можно е да била некаде 17 до 19-ти ден, ама баш 14-ти и 17-ти ден имаш отворени кругови, плус температурите речиси ептен постојани, па малку тешко за толкување. Ако го изоставиш податокот за секретот, а плус си осетила овулациска болка, мислам дека баш 13 или евентуално 14-ти ден била овулацијата.
    Не се потпирај многу на тестовите за овулација, некогаш треба да направиш повеќе во текот на денот за да начекаш иста или потемна тест линија.
    Важно, ако си остане температурата висока, значи сигурно поминала овулацијата и следно, другата недела те чекаме со позитивен тест (fingers).

IRBBB likes this.
  6. melonka

melonka Истакнат член

Ти благодарам многу @IRBBB и ептен си во право @Saba08 е баш експерт за бтт и порано многу ми помагаше :) инаку разликата е само половина час затоа покажува дека не е во исто време мерена бт. Според тоа дека имав обилен секрет и болка што кога ќе стапнам на земја со секој чекор болка во левиот јајник добивав и затоа мислам дека е некаде 14ти ден овулацијата. Фала Ви девојки од срце, мило ми е што се вратив на форумот. :l:

thelittle17, Saba08 and IRBBB like this.
  7. melonka

melonka Истакнат член

Кај истите докторки сум и јас. Прекрасни се двете. Др. Снежана посебно :inlove:

Bella_Stella and IRBBB like this.
  8. Bella_Stella

Да, супер се и двете ама д-р Снежана е баш посебна. Таква позитива ми пренесува, неверојатно. Јас од кога почнав кај неа сум друг човек. :$

fana, melonka and IRBBB like this.
  9. le.soleil

le.soleil Популарен член

Плус не си става капки кога идеш на преглед :D

10. Bella_Stella

Тој е пациент, не доктор. :)

11. nevenask

nevenask Истакнат член

zenski, eve da se prijavam. konecno dobiv vcera, taka da mesecov pocnuvame od pocetok. so ogled na toa deka ja mnogu mnogu ne si ja prepoznavam ovulacijata se nadevam deka ke trefneme nekoj den, pa zdravje ke vidime rezultati na kraj na mesec. daj boze site sto si cekate 2 crtki denovive, da si vidite

12. meri24

meri24 Истакнат член

Вештеркава и порано од 5ти дојде. пиев два месеци циклопрогинова,др ми рече ако ми дојди да појдам додека имам циклус, незнам какви планови имс, си викам можно е да ме третира со кломифен, што мислите вие? П. С. Многу сум тажна

Tinka1234 likes this.
  13. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

И јас мислам дека ќе те стимулира со кломофен. Немој да се растажуваш, ќе биде еден ден сите ќе си видиме 2 црти. И јас од овој месец ќе почнам со кломифен па ќе видиме што ќе биде. Ти давам голема поддршка :hug::l:

14. Sophie3

Sophie3 Активен член

Ајде и јас да се префрлам од симптоми на бременост во оваа тема. Кратко за мене за тие кои не ме читале, се обидуваме нешто повеќе од година, еден спонтан на 7 недела во април месец.
    Добив пред неколку дена и уште сум разочарана, чуствувам дека оваа борба на психа почнува да ми удира :( Дајте некој совет, како го пребродувате разочарувањето?

Мишел* likes this.
  15. malecko87

malecko87 Истакнат член

Душичке не се секирај знам дека е тешко зошто и јас сум го осетила на своја кожа прво се обидуваме веќе 7 ипол години едно неуспешно инвитро и еден спонтан во 8 недела ама не губам надеж за бебе се ќе направам господ е голем и верувам и се молам да не усреќи и нас ова ти го кажувам да не губиш воља луѓе за бебе кај не одат и што не прават и пак мжне се откажуваат ние нашето да си го правиме а другото е на Господ

16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Тука не се посакува добредојде, туку побрзо да си одиш од темава. (fingers)
    Сте правеле ли испитувања со сопругот? Испитуваше ли можна причина за спонтаниот?

Разочарувањето ќе мора да го ставиш зад надежта. Нема време за очајување. Штом еднаш си останала бремена, полесно ќе ти биде за втор пат.
    Важно е да веруваш и да елеминираш стрес колку што можиш, оти пак тој си носи лачење на стрес хормони, кои не дозволуваат бременост и влегуваш во еден магичен круг без излез.

Bella_Stella likes this.
  17. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Кога правевте ивф и зошто? Спонтаниот беше на ивф обидот или спонтано забремени пред/после ивф?

18. Sophie3

Sophie3 Активен член

Фала драга, дај боже сите да се исчистиме од тука.
    Испитувања после спонтан немаше, докторот рече дека е многу честа појава и повторно да се обидуваме без било какви испитувања.
    Пред спонтаниот правев хормонски и проодност на јајцеводи, тоа е во ред, единствена насока беше дека исеменација би била следна опција, и тоа само заради годините доколку ни се брза (имам 32).

19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Спермограм имате направено?

Резултатите од хормоните и хсг како се?

20. malecko87

malecko87 Истакнат член

In vintroto mi bese pred 4 godini se bese ok a na 7 den od transfer prokrvarev t. e si dobiv a vaka imam neredoven ciklus a pred dve godini ostanav prirodno bremena ama ne ni znaev imav malo krvarenje mislev deka mi e ciklus i posle pocnaa desavkite mi se zaglavul del od polip vo kanaloyt od nego krvarev pa nastinav temepratura izgorev kaslica nenormalna i na kraj prestana da se razviva plodot t. e vo 8 nedela i 3 dena mi kazaa deka ne se slusa srcence. Si dadovme malku pauza da se opustime posle toa vo maj mesec mi kasnese napraviv test pozitiven dve jasni crti ispadna lazen sum se cudela na eho nemase nisto i sega se resivme stimulacija so klomifen sega vekam za dva dena test da naprava zdravje Boze ako ne biva do dekemvri najverojatno ke odime pak na in vitro izvinete na dolgiot post

tina2018 likes this.