Си имала еден спонтан и една биохемиска бременост (не е лажно позитивен тест), значи ќе имаш наскоро позитивен тест и успешна бременост до крај! Води се со позитивна мисла! Ме интересира причината за ивф. Сигурно се испитувавте со партнерот и со одредена причина тргнавте на ивф. А после него ти два пати спонтано си забременила. Испитувања за можна причина за спонтаниот правеше? И што бидна со полипот, како тоа се заглави во каналот?
Тешко е, ама мене лично огромната желба за бебе ме крева на нозе после секое разочарување. Исто многу е важен ставот на луѓето околу тебе, бидејќи ја примаме нивната енергија. Кај мене сопругот е многу многу позитивен и со верба дека ќе биде сѐ во ред и он ми дава најмногу сила. Исто така од кога си ги најдов докторките што ме водат моментално се сменив на подобро. Порано бев многу негативна и само лошото во ситуацијата го гледав, а сега не е така. Верувај, моли се, најди си некое хоби, најди си причини да се смееш и да бидеш позитивна. Ќе дојде крајот на нашите маки и ќе се израдуваме сите порано или подоцна.
Девојки денес бев на гинеколог,ми рече од втор ден од циклус да почнам со кломифен,а да продолжам и со циклопрогиновата и следна недела да појдам за фоликулуметрија,е сега прашајнево мие што денес мие втор ден од циклус,а таа ми рече од денес да ги почнам,а ве читам вас обично од 3 или 5ти ден го почнувате,дали има некаква врска тоа?
5дена по едно апче,за почеток вика да не форсираме да видиме што ке покажи фоликолуметријата,да почнам од 2 или 3 ден има некоја разлика?
Нема којзнае каква разлика, почни си ги од денес чим така ти има кажано докторката. Па негде од 10-11ти ден од циклус можеш да почнеш со фоликулометрија. Ти посакувам среќа!
И јас мислам дека нема нешо голема разлика. Пиј ги како што ти рекле и гледај секој ден да ги пиеш во исто време. Тоа е битно. Со среќа, стискаме палци.
Дај Боже мила чул те Бог за ивф се решивме бидејќи до тогаш 4 ипол години никако не останав бремена и др ни предложи да пробаме со ивф јас сум со полицистични и нередовен циклуз мм е ок испитувања се ни е направено и имунолошки двајцата имаме мтхфр митација друго се е ок а спонтаниот се сомневаат дека не бил плодот као добар после спонтаниот пак се испитавме се беше ок незнам што да кажам а полипот како што ми објасни докторот дел од ендометриумот штобил вишок се отсранил и кај мене испаднал и се заглавил во каналот и на колпоскопија го виде др и го извади го испрати на испитување и ми потврдија дека е полип тогаш ми прекина крварењето ама убрзо и се случи мисед
За мутацијата ќе земаш метилирана фолна, мислам и метилирнан Б12 (поупатените нека кажат), за дозата ќе си се договориш со гинекологот или имунологот, бидејќи е различна во зависност дали си хомозигот или хетерозигот. За пцос, земаш некаква терапија? Другите хормони (освен репродуктивните) како ти се? ТСХ, пролактин? Тие често прават проблем. Тука има доста членки со пцос што се стимулирани со кломифен. Проодност на канали имаш проверено? Претпоставувам дека имаш штом сте правеле ивф, ама во случај да немаш треба да направиш, без тоа испитување никако стимулација. Јас сум убедена дека штом претходно си забременила, ќе забремениш пак, овој пат успешно до крај.
Да мила пијам метилирана фолна и б12 пев фертилимин за јајнициве хсг проверено добро ми е хормоните сега ми се ок иначе знаеше тсх д ми биде ниска ама со тарапија ја средивме и сега ми е ок а пиев само 3 месеци тарапија уште само кариотип немаме направено со мм имавме проблем да кажам кај јас нередовни циклуси па и сопругот до пред 6 месеци возеше камион нагоре доаѓаше еден ден во неделата два и така 7 години можеби и тоа играше улога и зато сега си го прибрав тука да работи да сме заедно често па ќе видиме како решил Бог симптоми имам многу само незнам дали се од инекцијата и од утрогестанот или ќе видиме дај боже две цртки повторно во среда ќе правам здравје тест а на маж ми му е роденден во среда па ќе видиме дали ќе имаме изненадување за роденден најубаво фала ти многу на советите ❤️
Devojki, ne znam sto bese toa sto mi se sluci utrovo, otkako mokrev na brisenje imav svetlo crvena krv, povtoriv nekolku pati i se poveke imase, pa naednas prekina. Sega veke nema nisto, samo edna mala tocka na gajkicki. Menstruacija ne e sigurno. Sto mislite?
Za 5 dena treba da (NE) dobijam. Si imam siptomi za dobivanje, ne tolku izrazeni, ama si se tesam oti i za bremenost se isti i sea plus krvarenjeto skroz me zbuni.
Девојки ај pls совет од вас. Тоа што некни избрзав за тест избрзав секако знаев дека нема да покаше. Еве денес конечно дојде денот кога треба да (НЕ)добијам. До сега немам добиено. Е сега ми е прашањето, да ми дадете совет кога да правам тест (што сигурно би покажал и да сум и да не сум)? Дали утре со прва утринска мокрача или да почекам уште неколку дена? Мајка ми ми вика да направам во петок ама мене некако ич не ми се чека, ептен сум нестрплива. А од симптоми последниве 5-6 дена градите ме болат ме растураат. Нема шанси да легнам на стомак. Пупките исто ми се мноооогу сензитивни на допир. И некако овие 3 дена се осеќам ко ич да немам енергија за ништо, така ко мрза некоја да ме има фатено, ништо не ми се праи (скроз нетипично за мене зошо сум многу активна). Инаку никогаш пред добивање немам ама баш никакви симптоми. И ова сега ептен ме замислува П.С. Извинете за долгиот пост