Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Ивона.92

Ивона.92 Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Здраво женски. Веќе 7ми ден ми доцни.. обично ми доаѓа на 33-34 ден, а сега ми е 41ви. Направив 3 теста, првиот невалиден беше, два негативни... што би ме советувале за следен чекор? Имам редовна иако ми е подолг циклусот и тоа ми е дава надеж + немам никакви симптоми за добивање. Но, сепак 2 негативни :(

2. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Бета преку крв не може да даде лажно негативен резултат, за разлика од тестирање преку урина. Ако и таа е негативна, тогаш кај матичен гинеколог да се бара причината за доцнење на менструацијата.

На Ивона.92 и LivingGlam им се допаѓа ова.
  3. babybubu

babybubu Популарен член

Се зачлени на:
    7 мај 2014
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    1.103
    Дојдов само да честитам на @kostovaivana и да не повлечеш сите да се радуваме на 2 цртки наскоро!
    Ептен ми давате позитивна енергија, и покрај сите перипетии што ми се случија минатиот месец и покрај тоа што сеуште незнам каков ќе биде исходот (тие што ме читаат упатени се можеби за се што се случуваше), и девојки ви благодарам на енергијата, надежта и посакувам сите да се чистиме од темава побрзо! :l:

На Hope06, Keri, tina2018 и 13 други им се допаѓа ова.
  4. CareTee

CareTee Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2020
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    3.779
    Браво, преубава слика @kostovaivana! Честиткии да си имаш најлесна бременост! Инаку ако те копка и за посигурно преку крф најубаво. :inlove:

Ајде спремни сме за славење ги чекаме и другите позитивни тестови!:hug:(fingers)

На thelittle17, Cherry blossom89, Nade-sunrise и 2 други им се допаѓа ова.
  5. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2014
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    758
    Честиткиии <З лесна и школска бременост да си имаш

На Cherry blossom89 и kostovaivana им се допаѓа ова.
  6. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Честиткии да си имаш лесна бременост:hug: Леле што убаво :inlove:

На IRBBB, kostovaivana и Bella_Stella им се допаѓа ова.
  7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.695
    Допаѓања:
    21.365
    Лелелелелеееееее!!!! Е вака да ми почнува секој ден сакам! Честитки мило девојченце! Многу се радувам за тебе, дојде денот! Ти посакувам многу среќна и лесна бременост! Гали мешенце и да ми те чува Бог! :l::l::l:

На Hope06, Keri, thelittle17 и 11 други им се допаѓа ова.
  8. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Да не ве цитирам сите посебно ОГРОМНО ФАЛА на сите!!! :party::party::party: Ви пуштам на сите baby dust, и нека секое утро ни почнува вака, со убави вести и слики. Темава да се преполни само со позитивни резултати.
    Инаку и се јавив одма на матичната (пријателка ми е), и она ептен се израдува. После работа ќе одам да ме боцне за бета преку крв и ќе знам за сигурно. А и ќе ја замолам да ме види на ехо без разлика дали е рано или не :lol::lol::lol:

Ајде ве чекам сите да ми се придружите!!!! Да си бидеме другарки трудници, вака сама не е интересно :rofl:

Ве гушкам сите најсилно и фала ви уште еднаш со цело срце за позитивата и за сите совети!!!! Останете ми така само со големи мешиња ;);):*:*

На Hope06, Keri, thelittle17 и 18 други им се допаѓа ова.
  9. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.257
    Допаѓања:
    1.881
    Да знаете во Биохемиска клиника нема реагенси за пролактин,кортизол и естроген,бев денеска и за џабе отидов се напнав.Патувам за Скопје и ти викаат нема реагенси.

10. Ladybug.89

Ladybug.89 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    39
    Здраво девојки. Одамна ве читам зашто е тема која ме засега долго време. Не се осмелував да ви пишам. Овој пат се пријавувам во групата за недобивање на 07ми овој месец, гледам не' има многу околу овој датум и околу 10ти. Се обидуваме со сопругот веќе 2 години и 2 месеци за бебе. Посакувам на сите да ни даде Господ тоа што посакуваат нашите срца во право време. Поздрав!

На Hope06, Keri, Lina-Detelina и 10 други им се допаѓа ова.
  11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Денес е 7ми.
    Утре чекаме пријава на две цртички! ❤️

На Keri, Cherry blossom89, kostovaivana и 2 други им се допаѓа ова.
  12. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Здраво те чекаме со слика од две жар линии :*

На Bella_Stella, kostovaivana и Ladybug.89 им се допаѓа ова.
  13. Cherry blossom89

Cherry blossom89 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2020
    Пораки:
    2.520
    Допаѓања:
    11.611
    Ако ти се верува, и јас чекав со тебе деновиве :$ и се уклучувам сега и знаев дека си го прикачила позитивниот тест :inlove: баш ме израдува :party: среќноо и лесна бременост до крај мила :inlove: :sun:

На ivance.., thelittle17, kostovaivana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. kostovaivana

kostovaivana Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    2.589
    Допаѓања:
    14.375
    Ми се верува, и јас чекам со сите вас. Секој ден отварам со мисла ајдеееее кој ќе ни биде мама денеска. Фала ти ептен. Дај боже да си дочекаш што побрзо. :l::l::l::l::l:

На ivance.., curlyhair, thelittle17 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Ивона.92

Ивона.92 Нов член

Се зачлени на:
    5 октомври 2020
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    8
    Колку се движи цената на бета преку крв?

16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.325
    Допаѓања:
    33.665
    Околу 800 ден.

На Ивона.92 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.257
    Допаѓања:
    1.881
    Девојки кога се движам многу ме боли стомакот долу ,кога седам и кога лежам не ме боли,болките се сличнии на менструални,за 4 дена (не) треба да добијам,можно е да е некој симтом друго немам ништо од симтоми.

18. Mother of twins

Mother of twins Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2020
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    Здраво на сите. Јас малце да си ја олеснам душава
    Имам машки близнаци на 3 годишна возраст и сакам да родам уште едно со надеж за женско а и да не е женско пак би била пресреќна. Многу сум стегната неможам да се опуштам со мисливе. Јас сум невработена веќе од како ми заврши породилното и останав дома да си ги чувам децата. Ги запишав во градинка и супер се снаоѓаа ама ми се разболуваа почесто и ради то не успеав да се вработам а немаше кој да ми ги чуват сите одат на работа Сега ради коронава се дома од Март месец и сега не ми ги примнаја дека сум невработена. па си викам кај сум седела дома веќе 4 години бидеќи имав патолошка бременост и од 3 ти месец бев дома да останам бремена сега и да си ги порснам и да си почнам на работа. Сопругот е вработен и со финанси не сме лоши ама сепак јас се мислам 3 деца јас невработена и одма се премислувам. Ме плашат и болести и аутизам и све останато и само си ја стегам душава а премногу сакам да си родам уште едно и сопругот исто така само што тој чекат јас да бидам подготвена Незнам како би се снашла со 3 деца за помош се надевам ќе имам Извинете јас си се изнаприкажав и си ја олеснав душата
    Ви посакувам на сите што сте во исчекување на две црвени црти ❤️

На tina2018, Tinka1234, Cherry blossom89 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. бумби*

бумби* Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2020
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    30
    Здраво девојки, дали постои некоја во групава со синдром на пцос, бидејќи јас го имам, а ме интересираат искуства со фемисан-а таблетки, капки??? Ве молам ако може некоја нека ми пише.
    Гледам по нет пишува дека се природна стимулација која делува строго во делот на јајниците, спомнато е за реулирање на менструации при пцос, зголемување на плодност, а бидејќи се обидуваме за бебенце затоа пишувам баш во оваа група.
    Би била благодарна на некаков одговор, доколку некоја има сличен проблем на мојов.

20. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Се те разбирам ама ова со болестиве не го разбирам....

Последна измена: 7 октомври 2020
    На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.