Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.761
    Допаѓања:
    21.482
    Секогаш постои можност да си имала доцна овулација, па ова крварење и болка да се знак на имплантација. Ако е така за тест треба да почекаш уште неколку дена. Ти посакувам да не добиеш и да си видиш две цртки! (fingers)

На fana и October20 им се допаѓа ова.
  2. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    А тоа крварење при имплатација е малце као неколку капки? Мене повеќе ми е ама не истекува, туку при бришење...

3. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.385
    Допаѓања:
    119.622
    Имплантациското крварење е многу послабо од менструалното. Може и на бришење да е само, како кај тебе.

4. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.761
    Допаѓања:
    21.482
    Ете ти одговорила убаво @fana . Ако не се зголемува во интензитет и остане така слабо, можно е да е имплантациско. Максимум 2-3 дена би требало да трае.

На fana му/ѝ се допаѓа ова.
  5. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    1.890
    Јас највероватно добив порано на 23 дена имам само на бришење ама така ми пробива најчесто ништо и овај месец здравје сега какви ќе ми бидат резултатите од пролактинот ако не ми се добри ќе пијам достинекс па ќе паузираме месецов.

6. Bebuskovska

Bebuskovska Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2019
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    4
    Zdravo na site. Prv pat pisuvam na temava bebche. Jas imav eden spontan vo 2017 i ne mi napravija nekoi posebni ispituvanja, potoa vo 2019 imav uste eden spontan i me pratija na mn iapituvanja.Mi otkrija deka imam jaka guata krv, mutacii na geni ( trombofilija ). Mi prepishaa terapija so aspirin i metilirana folna i vitamini c , selen, cink, magnezium i b6 vitamini.Mi rekoa deka za naredna bremenost ke mora Kleksani od prv den koga ke doznaam deka sum bremena.Prasanjeto mi e dali ima nekoja so slicna situacija kako mojata bi sakala da slusnam vashi mislenja.Inace mn tesko gi podnesov spontanite, no ne se otkazav.Doktorot me soveruvase da pocekame da se stabiliziram ama eve pomina 1god. I 10 meseci od vtoriot spontan i sega se cuvstvuvam spremna za nova bremenost.Izvinete na dolgiot post.Vi blagodaram odnapred. ❤

На Мишел* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2020
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    1.056
    Здраво девојки ... пред два месеци испитував тироидна и пролактин и ми беа на границата веќе симнати што се вика .. пред две недели правев пак за да видам како ќе бидат да се консултирам со ендокринологот и имав вакви резултати ФТ4- 25.6 ( 9-20) ТСХ 3.73 ( 0,25-5,0) ПРЛ-37.7 (1,1-25.0) и му ги пратив резултативе и ми рече уште еднаш да проверам по 5 денови проверив и овие се резултатите нови ФТ4- 14.83( 9-20) ТСХ 3.14 ( 0,25-5,0) ПРЛ-62.86 (1,1-25.0) пијам по пола бромергон утровечер и еутирокс два денови од неделата од по 50 а пет од 25 ...ми пронајдоа циста 5цм и ми пијам примолут нор .. а базална температура мерам секој ден од крајот на менструацијата во исто време наутро и ми беше нормално 36.2 , 36.1, 36.3 ми се движеше се до и за време на овулацијата 37 и сега ми се движи 36,8 36,9 и никако да се симни ... што мислите , некој природен лек да пијам плус за цистата за пролактинот, за базалната темп?

8. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.735
    Допаѓања:
    14.607
    Слободно почнете си со работа,по позитивен тест одма Клексани и готово.

На Bebuskovska, thelittle17, Tinka1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. meri24

meri24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    578
    Допаѓања:
    558
    Ајде девојки израдувајте ја темава со позитивен тест за бременост за 09.10.2020

На melonka, thelittle17, CareTee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Кога веќе имаш терапија, не се препорачуваат природни препарати и за сé плус што планираш да земаш ќе се консултираш со лекар или уште подобро, со фармацевт. Температурата се покачува од Примолут-Нор таблетите и ќе падне кога ќе престанеш да ги пиеш.

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ladybug.89

Ladybug.89 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    39
    Јас добив. Со нови сили следниот месец.

12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.761
    Допаѓања:
    21.482
    Жал ми е мила, ајде следен месец нова шанса. (fingers) :inlove:

На Ladybug.89 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    10.436
    Dali ovaa bleda linija znachi deka sum bremena? :D:D:inlove: 20201010_104731.jpg

На jarec6, Мишел*, MeowMeow и 26 други им се допаѓа ова.
  14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.761
    Допаѓања:
    21.482
    На thelittle17, fana, malecko87 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    10.436
    Lelee falaa, seushte sym vo shok , no i presrekna:inlove::inlove::inlove::inlove:

На Cherry blossom89, kostovaivana, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    На malecko87 и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  17. Maria.S

Maria.S Нов член

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    11
    Здраво девојки, сакам да кажам нешто во врска со зачнувањето на бебето од енергетска и родова гледна точка. Јас се занимавам со астрологија и таму вели вака - душата си ги бира родителите пред да слезе на земјата. Многу е важно и двата родители да не се стресирани, затоа што нештата се случуваат кога треба, а не кога сакаме ние. Бебето си го избира времето и мисијата со која сака да му помогне на тоа семејство. Сончевиот знак (кој месец ќе се роди бебето) ја одредува душата која слегува во тој род, и со таа енергија (на сончевиот знак) тоа дете треба да му помогне на родот. Тоа значи дека ако детето ви е со сончев знак овен, во вашето семејство има недостаток на храброст и мотивација. Ако вашето дете е вага, треба да донесе мир, хармонија и разбирање во семејството.
    Да појаснам за сончевиот знак, тоа е хороскопот што сите ние го знаеме, но покрај него во наталната карта има уште 9 други планети, астероиди и месечеви јазли кои исто така допринесуваат за многу карактеристики на личноста. Сончевиот знак го делиме со сите луѓе родени во тој месец, додека наталната карта е една и единствена за секој.
    Така да не се стресирајте, вашето дете ќе дојде кога треба да дојде, а ваше е да правите обиди и да запазите мир и спокојство.

Последна измена: 10 октомври 2020
    На Bebuskovska, Мишел*, Fenix92 и 8 други им се допаѓа ова.
  18. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Честитки и лесна бременост :hug::l:
    Ајде почека полека се празни темава.

На Cherry blossom89, Bella_Stella и Naatashka123 им се допаѓа ова.
  19. Naatashka123

Се зачлени на:
    9 октомври 2020
    Пораки:
    2.140
    Допаѓања:
    10.436
    Falaa:party::l:

20. Naatashka123

Се зачлени на: