Секогаш постои можност да си имала доцна овулација, па ова крварење и болка да се знак на имплантација. Ако е така за тест треба да почекаш уште неколку дена. Ти посакувам да не добиеш и да си видиш две цртки!
А тоа крварење при имплатација е малце као неколку капки? Мене повеќе ми е ама не истекува, туку при бришење...
Имплантациското крварење е многу послабо од менструалното. Може и на бришење да е само, како кај тебе.
Ете ти одговорила убаво @fana . Ако не се зголемува во интензитет и остане така слабо, можно е да е имплантациско. Максимум 2-3 дена би требало да трае.
Јас највероватно добив порано на 23 дена имам само на бришење ама така ми пробива најчесто ништо и овај месец здравје сега какви ќе ми бидат резултатите од пролактинот ако не ми се добри ќе пијам достинекс па ќе паузираме месецов.
Zdravo na site. Prv pat pisuvam na temava bebche. Jas imav eden spontan vo 2017 i ne mi napravija nekoi posebni ispituvanja, potoa vo 2019 imav uste eden spontan i me pratija na mn iapituvanja.Mi otkrija deka imam jaka guata krv, mutacii na geni ( trombofilija ). Mi prepishaa terapija so aspirin i metilirana folna i vitamini c , selen, cink, magnezium i b6 vitamini.Mi rekoa deka za naredna bremenost ke mora Kleksani od prv den koga ke doznaam deka sum bremena.Prasanjeto mi e dali ima nekoja so slicna situacija kako mojata bi sakala da slusnam vashi mislenja.Inace mn tesko gi podnesov spontanite, no ne se otkazav.Doktorot me soveruvase da pocekame da se stabiliziram ama eve pomina 1god. I 10 meseci od vtoriot spontan i sega se cuvstvuvam spremna za nova bremenost.Izvinete na dolgiot post.Vi blagodaram odnapred. ❤
Здраво девојки ... пред два месеци испитував тироидна и пролактин и ми беа на границата веќе симнати што се вика .. пред две недели правев пак за да видам како ќе бидат да се консултирам со ендокринологот и имав вакви резултати ФТ4- 25.6 ( 9-20) ТСХ 3.73 ( 0,25-5,0) ПРЛ-37.7 (1,1-25.0) и му ги пратив резултативе и ми рече уште еднаш да проверам по 5 денови проверив и овие се резултатите нови ФТ4- 14.83( 9-20) ТСХ 3.14 ( 0,25-5,0) ПРЛ-62.86 (1,1-25.0) пијам по пола бромергон утровечер и еутирокс два денови од неделата од по 50 а пет од 25 ...ми пронајдоа циста 5цм и ми пијам примолут нор .. а базална температура мерам секој ден од крајот на менструацијата во исто време наутро и ми беше нормално 36.2 , 36.1, 36.3 ми се движеше се до и за време на овулацијата 37 и сега ми се движи 36,8 36,9 и никако да се симни ... што мислите , некој природен лек да пијам плус за цистата за пролактинот, за базалната темп?
Кога веќе имаш терапија, не се препорачуваат природни препарати и за сé плус што планираш да земаш ќе се консултираш со лекар или уште подобро, со фармацевт. Температурата се покачува од Примолут-Нор таблетите и ќе падне кога ќе престанеш да ги пиеш.
Здраво девојки, сакам да кажам нешто во врска со зачнувањето на бебето од енергетска и родова гледна точка. Јас се занимавам со астрологија и таму вели вака - душата си ги бира родителите пред да слезе на земјата. Многу е важно и двата родители да не се стресирани, затоа што нештата се случуваат кога треба, а не кога сакаме ние. Бебето си го избира времето и мисијата со која сака да му помогне на тоа семејство. Сончевиот знак (кој месец ќе се роди бебето) ја одредува душата која слегува во тој род, и со таа енергија (на сончевиот знак) тоа дете треба да му помогне на родот. Тоа значи дека ако детето ви е со сончев знак овен, во вашето семејство има недостаток на храброст и мотивација. Ако вашето дете е вага, треба да донесе мир, хармонија и разбирање во семејството. Да појаснам за сончевиот знак, тоа е хороскопот што сите ние го знаеме, но покрај него во наталната карта има уште 9 други планети, астероиди и месечеви јазли кои исто така допринесуваат за многу карактеристики на личноста. Сончевиот знак го делиме со сите луѓе родени во тој месец, додека наталната карта е една и единствена за секој. Така да не се стресирајте, вашето дете ќе дојде кога треба да дојде, а ваше е да правите обиди и да запазите мир и спокојство.