ЛЕЛЕ зошто се случуваат вакви работи толку многу се израдував за тебе мила и многу ми е неубаво што ова се случи биди храбра а бебушките наши ке дојдат тогаш кога најмалку очекуваме... мене ми доцни 10 дена, направив 2 тестови и двата се негативни а вчера и денес многу лошо се чувствувам ми се лоши и повракам, морам да одам на лекар да видам што се случува... ако имаше бебушка мислам дека требаше да излезат 2 црти, денеска го правев последниот тест...незнам што може да биде ама знам дека стварно многу ми е лошо поздравче за новите мамички и лесна и убава бременост
Не знам дали оваа е правата тема на моето прашање, но не најдов поконкретна тема за тоа сто сакам да прашам. Со мм 2-3 месеца се обидуваме да имаме бебче, вчера на левата пупка на градата приметив кога ја стиснав како ми потече нешто бело, од што може да биде тоа??? Да напоменам дека последната менструација ми беше на 18 август. Ако некој имал вакво искуство би замолила да го сподели...убав ден на сите
Mила како што е Господ никој не е. Не се откажувај и бидете со мт упорни до крај. Дај Боже само здравје се ќе биде. Трпение само и верба во самата себе. Еве и ние со мм еднаш пробавме ама ништо изгледа не било така пишано тогаш кога ние сакаме. Сега пак исто така чекаме два пати имавме односи незаштитени (нормално), но пак ништо не осеќам. Треба да (не)добијам на 14 септември, па ќе видиме ајде здравје само. Како што е пишано од Бога така. Мила здравје пред се, што е твое ќе си дојде. Поздрав !
Многу ми е жал, верувам тебе ти е многу тешко ама како не бодреше сите сега и јас ќе ти кажам еден ден сигурна сум ќе има плод и ќе се види и ќе ти мафни од мешето, врати ја позитивноста и вербата ни треба старата ecapereca
Честитки за новите мешенца Не се секирај што е наше ке си дојди кога тогаш јас те свакам потполно како ти е, и јас пред 6 месеци имав спонтан а се обидувавме за бебе 1 година, го имавме и на крајот го изгубивме а толку се израдувавме не ни се веруваше дури 7 теста направивме и сите излегуваа позитивни, и матичниот ми потврди бременост. Кога почна да расти го снема ни беше многу тешко првите дена (тоа е сосем нормално). Но кога помина малку време си размислив и си реков млади сме, животот тече понатаму, треба само напред да се оди тоа што поминало да не се сеќаваме на него...нема назад и ако се нервираме и секираме нема ништо да смени, Господ сигурно имал некоја добра причина што ни го зел, тоа не било за нас. Природна селекција е тоа ако плодот не се развива нормално настанува спонтан или вонматерична брем. После тоа направивме пауза од 3 месеци и се обидуваме повторно за бебенце Биди смирена само и немој да се секираш затоа што нема да го вратиме изгубеното, помирисе со тоа како јас, знам и те свакам колку ти е тешко Кренија главата и само напред затоа што не вреди да се тагува по изгубеното и по тоа што не можиме да го вратиме
Ееее срцка моја, искусив јас лани и спонтан и сега вонматерично. Туку што имам слушано дека ако еднаш се случи вонматерично, шансите се 50% да се повтори недај Боже. Затоа мора да направам испитувања зошто се случило така, дали од испревртени канали или од што друго. До синоќа се држев некако, ама кога си се изнаплакав ноќта... утре сум пак на контрола. Фала ви на сите што ме тешите и што одвојувате време за мене, Господ да ви дава на сите се што сакате, а најмногу здравје и секако бебенца
Срце мораш да се прибереш и да почнеш да размислуваш попозитивно. Знам како е. Ама мораш да бидеш посилна. Едноставно така требало да биде. Не се оптоварувај со проценти и статистики. Ќе испиташ се, па здравје за 6 месеци повторно ќе си ги видиш 2 цртки. Знам дека е долг период, ама што е тој во споредба со цел живот што го имаш пред тебе за да се гушкаш со детенцата што ќе ги имаш. Господ е голем и ќе ни ги исполни на сите најголемите желби, биди сигурна во тоа.
ecapereca не се нервирај биди храбра и издржи се ке биде во ред сите имаме маки и проблеми но ке се среди нели се тешиме тука на форумот и си ги кажуваме проблемите,ке ни ги слушне Бог молитвите и ние ке бидеме среќни како другите, ќе осетиме мирис на бебе биди ми поздравена и напред имаме сили млади сме
Мила моја, немој да очајувас, ке успееме сите еден ден, ако ти е теско пусти нека ти биде теско ден два и нека излезе тоа од тебе, и потоа со нова надез, па мила и ја чекам бе усте од кога, и усте од кога бев сигурна дека за месец два ке успеам постојано си пвторував во себе, но ете, не било мигот, ама верувај дека Господ само го знае тој миг кога ке биде и кога ке ги облагороди насите утроби, мораме да веруваме во тоа и ке ни се исполни на сите тој сон! ајде главата горе, еее сме чекале две години па сега усте сест месеци ке летнат за час! во медјувреме везбај се себе си во кревет да не мислис на бебе туку да узивас! ајде срцка со тебе сме сите, ке пребродиме се, заедно сме посилни! мисли позитивно и на убавите работи сто ги имас во зивотот, се друго ке си дојде во свое време! те гускам
Zdravo na site koi ja sledat temata! Jas imam prashsnje, mozebi ke zvuci gulpavo no za mene e zagatka. Kolkav del od spermata na mazot treba da ostane vo teloto na zenata? Zatoa sto imam cuvstvo deka vo moot slucaj celata sperma istekuva od mene.
Вечното прашање , и јас исто мислев дека истекува сета сперма и мене ми беше страм да прашам, не си единствена, но не се секирај значи спермата мора да истече што ќе се случи ако останува внатре :lol само треба да полежуваш после односите барем 15 тина минути а за друго не се секирај, препушти се на водењето љубов
Да, после спонтаниот мене ми зедоа брис и открија од што настана тој . Имав бактерии микоплазма, мукоплазма, и уреоплазма. Од нив настанал спонтаниот но за срека ги немам веќе , и да не дај Господ некој да ги има!!! Ги уништивме оди и ти на контрола нека земат брис ке видите од што е настаната вонматеричната бременост само напред тоа што е наше ке дојди
Ecapereca многу ми е жал што ти се случило....тука си најпозитивната личност и секогаш ја имаме твојата поддршка и совет,баш кога беше највесела и кога беше полна со позитивна енергија тебе ова ти се случило....немам зборови навистина,убаво ти кажаа погоре исплачи се денес од утре е нов ден,ке поминат 6 месеци додека трепнеш па пак ке се фрлите на работа,само немој да очајуваш ако не успеало сега ке успее наредниот пат....и јас се така си се тешам...многу поздравче за сите и само храбро девојки ке успееме
есапереса, многу ми е жал... ајде ќе поминат 6 месеци, мисли позитивно, еднаш си останала, ќе останеш пак, и овој пат ке биде успешно... за тоа време направи си ги сите испитувања, оди на микробиологија, направи испитување за кламидија, мислам дека таа е виновна за спонтаниот абортус, а многу лесно се лечи, со антибиотик , направи и хсг, испитување на проодност на канали, може има некои извртување, или некое запушување, па „плодот“ не можел да стигне до матката, па се вгнездил вонматерично... значи имаш 6 месеци за се да средиш, и за тоа време зголеми си го и имунитетот, после 4 месеци почни да пиеп и фолна киселнина, и ќе биде, верувам во тоа, мора да веруваме дека ќе биде... јас имав прва инсеминација, иќе чекам за резултат уште една недела, ма да незнам зошто не се надевам многу, можеби се плашам од повторно разочарување, 2 години се обидуваме и ништо
Ecapereca ајде душо главата горе. Тешко е, ама мораш да се совземеш и да бидеш јака за наредната борба која следува. После 6 месеци ке бидеш пак мамичка и овој пат ќе си го прегрнеш бебчето.
Здраво девојчиња мои милички Нема да верувате како што и мене не ми се верува. Јас сум изгледа загатка на современата медицина, некое чудо сум изгледа. Вчера на контролата се виде пак тоа фамозното за кое тројцата доктори во еден глас рекоа дека е вонматерично. А тоа да ти било ни 2, ни 3, туку неиспукани фоликули. Добро ај, вонматерична бременост неможе со сигурност да се потврди со ултразвук, поготово како кај мене кога немаше ни болки ни крварење. 50-50 е работава, или вонматерично или анембрионална бременост која завршила со спонтан. Не ни почнало да се развива плодче. Инекциите ме спасија од уште една киретажа. Лани за спонтаниот на микробиолошките брисеви се беше негативно, сега за ова пак ќе направам брисеви и ме советува докторот да направам хистероскопија. Пред да си одам, ќе одам уште еднаш да ме види. Фала ви на сите што сте уз мене, што ме тешите. Дај Боже на сите да ви се оствари желбата БЕБЕ. Јас сум добра, еднаш си се изнаплакав, ми помина брзо, сега сум како нова, дури и како ништо да не било, се помина како еден лош сон. Ме крепи тоа што воопшто немало плодче, не сум изгубила уште едно бебенце. Сепак во лошото имало и добро. Голем е Господ, не не остава така, голема е милоста негова. Да оставиме се во негови раце и ќе бидеме посреќни. ВЕ САКАМ СИТЕ КУКЛИ МОИ НАЈУБАВИ! СРЦИЊА ГОЛЕМИ СТЕ СИТЕ ДО ЕДНА!!!!
Девојки да ве прашам нешто! Јас последно добив на 24 Август и ми траеше 4 дена... Е сега, според календаров на фемина, ден на овулација ми е утре! Нели овулираме накај 12,13,14 ден?? Не е утре некако рано за овулација?? Додуша ние работиме на случајот откако ми заврши менструацијата... и не дека многу се замарам кога ми е овулација! Но ми падна чудно! Иначе стомаков си ме боли, посебно навечер... Значи најмногу сакам на стомак да спијам ,а сега неможам! Се надевам дека ќе се фати овој месец