Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. princess5

princess5 Форумски идол

Купи др тест и повтори го ...

SNOW15 likes this.
  2. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

И јас не сум добила уште, требаше вчера ама ја нема вештерката. Истата сум постојано одам во вц мислејќи дека добивам и на крај само прозирна течност. Правев сабајле тест негативен е, а 30 ден од циклус ми е. Можно е да е лажно негативен? Пуста надеж ;(

3. melonka

melonka Истакнат член

Можно е, дали секогаш добиваш на 29 дена?

IAmPresident, Naatashka123 and IRBBB like this.
  4. Naatashka123

Naatashka123 Популарен член

Можно е, пробај повторно по 2 - 3 дена ;)

IAmPresident likes this.
  5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Во вторник испитан бета преку крв. Најсигурно ти е.
    Пуштам среќичка! (fingers)

6. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

@melonka најчесто добивам на 28 или 29ти ден
    Утре сум на гиниколог па ќе побарам таму да проверам бета, се надевам нема да добијам до тогаш. @Naatashka123 @melonka @IRBBB Ве гушкам фала ви :hug::l:

Tinka1234, melonka, curlyhair and 3 others like this.
  7. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Девојќи на мене конечно ми проби. Утре ке му се јавам на матичниот да ми каже од кој ден да почнам да пијам кломифен и се надевам од прв месец со успех. Само кажете ми дали оди со рецепта или како?

Мишел*, curlyhair and IRBBB like this.
  8. meri24

meri24 Истакнат член

На приватно се околу 110денари.

Tinka1234 likes this.
  9. S.12.G

S.12.G Истакнат член

честитки имај лесна бременост ❤️ не огреа сонце вредеше се што правевне и низ што поминавне со леснооооо !!!

10. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Ти благодарам мила за брзиот одговор.

meri24 likes this.
  11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

@melonka ајде, кај си?
    Ти држам среќа!

@Bella_Stella браво бе жено, ми го разубави понеделников. Со лесно! Те чекаме во труднички. :inlove:

happygirl, CareTee, IRBBB and 2 others like this.
  12. Poppins

Poppins Популарен член

Честитки , да си имаш лесна бременост , многу ми е мило за тебе , ајде сите тука да си дочекате иста вака среќа за брзо како Бела :l::l::l::l:

13. melonka

melonka Истакнат член

14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Многу ми е жал... знаеш веќе и сама како треба - нов циклус, нова шанса за успех.
    Честито годишнина, поминете си убаво. Бебе ќе дојде, и тоа баш кога ќе треба. :hug:

15. nadenadia

nadenadia Популарен член

Иако не коментирам толку често, вака ги следам темите во бременост и бебе посебно. И од кога сум тука тебе редовно те читав како им влеваш надеж и подршка на другите што си имаат мака и затоа морав да ти пишам. Честитки и со лесно да си ја истераш бременоста, затоа што тоа апсолутно го заслужуваш. :sun:

16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Фала ви уште еднаш на сите за убавите зборови. Стварно ми ја правите радоста уште поголема со вашите честитки. :l:

Уште еднаш ќе кажам за сите тие што чекаат да станат мамички. Молете се, верувајте, бидете борци и не се откажувајте! Знам дека е тешко, ама ние сме силни и сите ќе успееме! :muscle: :sun:

17. melonka

melonka Истакнат член

@LivingGlam не се откажувам мила. Иако шансите за природно забременување кај мене се мали. Крај на јули правев хсг, еден канал непрооден другиот делумно. Два пати ми ставаа контраст и левиот канал се појави на крај но со адхезии. Докторката беше директна, само инвитро може да помогне во мојот случај. Со мм решивме до нова година да се обидуваме природн и ако не биде во јануари одамн на лапароскопија па дури потоа инвитро. Хсг не е секогаш 100% точно и убедена сум дека ќе забременам природно. Гинекологот каде што одам ме советуваше за лапаро како најточен метод за утврдување проодност. Се молам на Господ за природно да забременам знам ќе ми ги слушне молитвите. Сите други резултати се супер. Тоа во кратки црти е мојата приказна.

18. melonka

melonka Истакнат член

Девојки за лапароскопија на државна како оди процедурата? Како се закажува? Препорака кај кој доктор да одам? И се друго што знаете пишете ве молам:) не е ова соодветната тема но таа не е толку активна.

19. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Немам искуство и не знам точно како е процедура, но многу го фалат д-р Зоран Илиевски од Чаир. Имаат пишувано членки многу за него и сите се задоволни. Прашај во темата за Хистероскопија или во Вонтелесно оплодување, ќе ти дадат подетални информации.
    :hug:

melonka likes this.
  20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Ќе ти кажам од тоа што памтам, пошто требаше и јас да правам лапаро, ама ништо не испадна.
    Јас бев на консултација кај д-р Трајанова (прекрасен пристап, многу темелна и емпатична, но во мојот случај со сактосалпинкс се покажа не доволно стручна. Ова е само мое искуство, не можам да кажам дека не знае жената.). На консултацијата ми рече дека ќе мора да го отстраниме едниот јајцевод и ме испрати горе на одделение да ја најдам некоја сестра, што ги евидентира жените што се за лапароскопија.
    Не можам да се сетам како се викаше сестрата, Мира, Милка... не ме држи за збор, разбарај низ форумов, ќе најдеш.
    Сестрата ме запиша на некој список и ми даде нејзин телефонски број за кога ќе добијам циклус, веднаш да и се јавам. Требаше да и се јавам за да ми кажи од кога да почнам да ги пијам микрогинонот, а воедно да ме запише таму на листата за термин, пошто во одреден ден од циклусот се прави лапароскопијата (околу 10ти беше чинам, ама не сум сигурна).

Тоа е сѐ што јас можам да ти помогнам, се надевам некој поупатен ќе ти даде повеќе инфо.
    Сега со ситуацијава можно е и корона тест да бараат, ама како оди и тоа не знам.
    Најдобро би било ако успееш да најдеш број од таа сестрата да и се јавиш и да ти објасни таа сѐ. Многу беше фина.

Инаку за доктори, на форумов многу го имаат исфалено д-р Тофоски, д-р Калчовски и двајцата од гак и д-р Зоран Илиевски од чаир.
    Јас би ти го препорачала д-р Димитров од ремедика.

Ти посакувам многу среќа.
    И додека си решена, среди ги работите до крај, не одолговлекувај и не навлекувај повеќе разочарувања и очајување.

thelittle17, melonka and Nade-sunrise like this.