Девојќи појдов кај матичниот и ми препиша кломифен да пијам од 5 ден од циклус, можеби ќе треба и стоп инекција ми рече ама ќе видиме на 22-ри кога ќе одам да ми мери фолекули. Аптекарката ми рече да јадам цвекло, ананас и бразилски оревчиња. Се надевам овој месец со позитивен резултат.
Само внимавај со бразилските ореви, бидејќи ми имаат спомнато дека е препорачано по еден дневно. http://falanga.com.au/zoshto-treba-da-jadete-najmnogu-eden-brazilski-orev-dnevno.
И јас овај месец сум стимулирана со кломифен, утре одам на фоликолуметрија, па ке видиме што ке биди, ке се бодриме овај месец двете
Од 5ти ден почнувам да го пијам 2х1 т.е од Четврток. И на 12 ден треба да одам на мерење на фолекули, можеби ќе треба да примам стоп инекција ама ќе ми каже. Ти ќе примаш стоп инекција или?
@Bella_Stella , денес ми тегна си честитките, па да не те испуштам и тебе, така верно те следам ќе ми биде криво да те заборавам Честитки и со лесно бременоста, многу многу ми е мило што успеа
Јас не примив и до последно ми беше шубе дали ќе прснат без неа, иако на 25ти и 26ти Септември имав нетипична болка во јајниците при односи. Претпоставувам дека тогаш ми прснал/е.
da ve prasam nesto dali ste zapoznaeni. jas imam hipotireidizam veke so godini i pravam redovni kontroli, hormonite mi se vo granici na normala, no na poslednata kontrola TSH mi e 3.2. e sega, prasanjeto mi e dali ova moze da pretstavuva precka pri zabremenuvanje so ogled na toa deka idealna vrednost na TSH e da se dvizi od 2 do 2.5
Имам и јас хипотироидизам и колку што сум прашувала кога одам на контроли одговорот е дека ТСХ треба да 2 или 2 и пол за бременост. Затоа и го симнав јас под 2, арно ама кај нас излезе машки проблем. А инаку имам слушано за случаи каде што и со 3.2 забременувале.
Јас сум со Хипо/Хашимото, на последната проверка ТСХ ми беше 2,98 така нешто и докторката ми ја покачи малку терапијата пошто цело време викаше сакам да е под 2 за бременост. Не знам колку ми било во периодот кога забременив, ама претпоставувам дека под 2. Треба деновиве да го проверам пак.
pa mi ja zgolemi malku dozata ba eutiroks ama ne znam na primer kolku vreme treba da se simne. valjda nema da trae so meseci