Моментално ги пијам овие: https://24apteka.mk/product/vitamin-k2-d3-2000iu-30-kapsuli/ а претходно, овие: https://24apteka.mk/product/synergy-vitamin-d3-2000iu-30-kapsuli/
Јас знам дека Д витамин не се пие без да имаш проверено преку крв. Јас проверував кога ми го открија проблемот со тироидната, имав задоволителна концентрација и докторката ми рече не си за да пиеш суплемент, само повеќе изложувај се на сонце.
Ако докторот ти рекол да провериш хормони и да почнете со кломифен ако се во ред, мислам да го послушаш. Ама во секој случај прво да го прашаш се' што те интересира. Примолут Нор делува на прогестеронот, и тоа поволно. Ти ќе проверуваш статус на естрадиол, ФСХ, ЛХ, ТСХ, и пролактин (тоа е обично пакетот). Ако ти е во ред циклусот што ќе ти дојде, зошто да не го искористиш?
Фала за одговорот. А каде испита концентрација на витамин Д? Може да се испита некаде државно или само во приватните лаборатории?
Еве ме мене пак, повторно правев тест, ме интересираше дали ќе има прогрес на линијата и еве. Кога најрано можам да правам тест преку крв? Понеделник?
Zdravo devojki. Eve i jas da se pridruzam kon forumot. Poslednite dva meseca bev na stimulacii. Prviot mesec piev klomifen i nemav pozitivni rezultati. Vtoriot mesec od Septemvri piev letrazol i na 11 den, skoro ima 1 mesec pominato, bev na merenje na folekuli i imav folekul 22 mm i bas togas mi bea plodni denovi. Menstruacija trebase da dobijam pred 10 dena a test pravev pred 4 dena koj mi pokaza negativen. Po konsultacija so doktorot mi rece ponedelnik da napraam uste eden test. Kafeav iscedok imav 7 dena pred data za dobivanje. Simptomi na poduenost imam veke 3 nedeli, bolki vo jajnikot kaj sto imav folekul za da prsne imam veke 10tina dena. Neznam sto da mislam, do kolku ne sum bremena sto mislite sto e pricinata za bolkite vo jajnicite i kasnenjeto na menstruacijata. I da sekako narednava nedela bi posetila ginekolog. Se e ispitano od moja strana i na soprugot, se e vo red, osven sto menstruaciite ne se sekogas redovni na data.