Примаше ли инекција или провери ли на ехо дека се прснати фоликулите? Можно е да не прснале и да преминале во перзистентни фоликули (цисти). Јас мислам да одиш на преглед што поскоро.
Ne bev na pregled za da vidime dali e prsnat folekulot i ne primav inekcija. Sega ovaa nedela planiram da odam do kolku ne dobijam do ponedelnik i ako vtoriot test e pak negativen.
Ќе видите на ехо што се случува. Или не прснале фоликулите или пак прснале покасно и рано е да покаже тестот.
Здраво девојки,имам редовна менструација бев на преглед ми се направила циста 5цм и пиев примолут нор за да пукне цистата и да одам да испитам проодност на јајцеводи... ми дојде менструација и имав два дена крварење а другиве два само на бришење имам по малку крв ..што мислите зошто толку малку?
Нормално е да варира интензитетот на крварењето. Секој месец е различно, некогаш е послабо крварењето некогаш појако.
Здраво женски. После колку време неуспешни обиди за бременост почнавте да ги правите потребните испитувања?
После година дена, ама треба редовно да си одиш на контроли, пап и брисеви. Е сега ако и после толку време не се фати, се испитува спермограм, хормонален статус и хсг (проодност на јајцеводи).
Да редовно одам на прегледи (на секои 6 месеци) и досега е се во ред. Во Август имав биохемиска бременост, а пробуваме веке 5 месеци, па затоа сакам да знам доколку не дај боже ми дојди овој месец да знам дали да почнам со испитувања.
Јас после 3 месеци пробување направив ехо пап и микробиолошки брисеви, почнав со фолна само сега да пијам, а докторот ми рече после една година ако сеуште не се фатило недај боже ќе испитувам хормони и проодност, а мм ќе прави спермограм. И мене не ми се чека година сакам сега да испитам се ама тука таква била процедурата, кога ќе одам во мк на приватно ќе испитам
Исто фолна пијам и јас - Фемибион. Сега гледам наредна контрола на 6 месеци ми е Декември. Стискам палци до тогаш да се фати
Нема процедура тука. Тоа се општи препораки. Никој ме може да ти наложи кога да се испитате. Според мене една година е многу да се чека. Што поскоро си направите испитувања, толку подобро.
Веројатно под процедура докторот мислил на плакањето, ако сакам самоволно да си испитам треба да ја платам целокупна сума а тоа би било многу скапо мислам, сега плаќам 10% од сумата. Претпоставувам само, ќе се распрашам па ќе одлучам дали тука или во мк. И јас мислам дека една година е многу касно
Почнавме со спермограм и спермокултура 4 месеци после обиди. 3 месеци после тоа јас испитав хормони и хсг. Нема правило, сѐ зависи од тоа колку ти се чека. Во секој случај, не може да е на одмет и порано да се почне со испитување. @IAmPresident а од каде знае докторот колку време се обидувате? Можеш да му речеш и 2 години дека имате безуспешни обиди.
На секој 6 месеци имам контролен преглед брисеви ехо и прашања ти подтавува и таму внесува се па и тоа дали се спремаш за бременост, и на секој преглед ја отвара мојата историја. И да го сменам докторот по здравствениот број повторно ќе ми ја гледа целата историја. Тоа е овде се оди електронски и по правила
Хммм Проодност можеби и нема да можеш да провериш. За хормони можда може да ти даде да испиташ ако му кажиш дека нередовни ти станале циклусите А за спермограм, можда треба да затворите очи и колку и да е скап, ако не ви се чека да направи сопругот. Тоа е 50% од испитувањата.
Решивме да чекаме до крајот на годината, ако не дај боже не биде ќе најдеме начин да испитаме, дали тука дали во мк. Се надевам нема да има потреба