Jас мислам да не се придодава многу важност на овулациски денови, секоја жена не е иста, и плус секоја една жена не овулира секој месец ист ден. Ти држиме среќа
Мила ти посакувам успесна инсемоинација и за недела дена да прочитаме убава вест од тебе ти стискам палци и нека те води позитивна мисла, и јас чекам две ипол години и сепак се надевам дека еден ден ке успееме, мозеби тој ден е само на чекор од нас
фала Лори, ќе кажам што ќе биде, со господ напред мора да се надеваме дека еден ден ке станеме и ние мајки
Zdravo i od mene, redovno ve sledam i konecno resiv da vi se pridruzam i so vas da gi podelam mojte maki sto gi imam. Znaci vaka vo brak sum od Januari ovaa godina, so mazot mi se macime da ostanam bremena ali bezuspesno eve ovie poslednite 3 meseci pointezivno rabotime na toa ali bezuspesno , eve bas deneska mi dojde povtorno a mi kasnese 3 dena i si mislev deka e zavrsena rabota ali zjabe povtorno nisto. Pocnuvam da se zagrizuvam deka nema da mozam da ostanam bremea mi vliae na psihata mnogu i sega da mi pomine ova odma odam na ispituvanje uste denes ke zakazam vo sistina. Pozdrav do site
Па ако се обидувате од јануари, тоа воопшто не е долг период. Зошто си толку загрижена? Немаш потреба. Почекај малку со испитувањата и место тоа работи на случајот да се опуштиш и да не размислуваш толку песимистички. Барем почекај да помине една година како се обидувате, пред да се одлучиш на подетални анализи. До тогаш обиди се да ги тргнеш од глава сите лоши мисли. Води љубов со сопругот и не мисли на тоа дека правите бебе, опушти се. Ќе ги видиш и ти своите две цртички. Само позитивни мисли и трпение!
Мила не треба да се оптеретуваш многу да мислиш. Треба поопуштено да си водите љубов со маж ти да си бидете опуштени, кога имате однос да не мислиш на тоа. И јас исто така со мм, веќе сме во брак 10 месеци на почеток не пробувавме многу, но сега овие 2-3 месеци пробуваме, но ништо. Ајде здравје ќе биде се. Појди си ти провери се за да си бидеш мирна. Јас бев си се проверив на гинеколог и докторката ми рече се е во ред со мене и ПАП направив и се. Што значи дека кога нешто не сака, не сака. Само оставам на Господ како е пишано така. Не се оптеретувај слободно водете си љубов со мт. Јас многу научив од тука од прекрасните феминки кои тука даваа совети што и како треба опуштено само. Ајде па во најскоро време да ни се пофалиш со две цртки. Ти посакувам се најубаво.
maci87 апсолутно те сваќам како ти е, и јас со мм се обидуваме неколку месеци да останам бремена ама сеуште нема ништо Во право Jagoda123, мислам дека психата може многу да влиае, а и за се си треба време Ти посакувам што побрзо да си ги видиш двете цртички
Фала ви на мислењето го знам тоа дека психата влијае многу на тоа али сакам да отидам да се ипитам да виам дали е се во ред со мене за да си бидам мирна па дај Боже што побрзо и ние да видиме две цртички. Поздрав и фала ви уште еднаш на подршката
Девојки, да ве прашам нешто : мора тестот да се направи со прва мокрача???? Првата мокрача е клучен фактор за тестот да излезе позитивен ??? Јас утрово направив тест шур чек беше тестот , го направив со втора мокрача и излезе негативен. Ми касни со се денес 3 дена. Секогаш добивам на 25 дена ни ден повеќе, ни ден помалку. Денес ми е 28 ден а баба рога уште ја нема да дојди. а немам ни симптоми за идење. Ве молам кажете ми каков тест да направам освен овој (затоа што мн не верувам во него заради резултатот што го дава, изгледа тоа е ) Помагајтеееее ве моламммм
Можеби е покасно зачнато... пробај за ден два ако не ти дојде баба рога хаха и ќе видиш на што си... Среќно!
Јас да си прашам друго... Нормално е да ме боли стомак како пред добивање?? На моменти имам болки дури и како да имам добиено За добивање рано ми е, има уште две недели! Ние работиме на случајот уште од ко ми заврши менструацијата, ама ова што ме боли вака стомаков ме чуди... Некој нешто да ми каже?!?!
Ако имаш уште 2 недели до добивање а те боли стомак тогаш има две варијанти, едната е дека си во овулација тогаш знае да боли баш како пред добивање значи бидете деновиве вредни, а другата е дека ти настинале малце јајниците ама ќе да е првото по мене ајде искористете ги овие дена максимално
Sure Check може било кога да се направи во текот на денот други се тестовите за прва мокрача, а да тркнеш денес до некоја лаб и да ти земат крв ќе пиеш кафе едно и ќе се вратиш по резултатот зошто од утре продолжен викенд е нели!
А пример два три дена секој ден да имаме односи не е некако многу?! или нема врска?! Ние обично еден ден имаме, па немаме и така со ред... па овие денови треба секој ден да имаме односи или пак ден да, па не? А стомаков откако почнавме со незаштитен однос, нонстоп ме боли... иначе никогаш не ме болел вака долго! Посебно навечер неможам да спијам! Незнам си викам да не имам премногу сперма во мене па боли Незнам, се ми паѓа на памет...
Да, ама ако одам резултатите ке ми ги дадат после една недела дури, минатиот пат правев такво испитување пред спонтаниот кога почнав да крварам испитував bhcg и ми рекоа дека по една недела ке се готови не можело веднаш. И дури да ги земам јас го изгубив бебетоооооо а какви се тие тестови кои се тие, како се викаат што се за прва мокрача. Кажи ми барем еден ке го земам тој , не знам веќе кој пат да го фатамммм ке
И јас мислам дека си во овлулација , и мислиш потсвесно дека те боли затоа што имате незаштитен секс на преку еден ден. Тоа нема никаква врска а немаш ни преголемо количество на сперма , можеби не си навикната на незаштитен секс затоа така велиш дека те боли стомакот од тоа. Сигурна сум дека си во овлулација затоа фрлај се на работа и чекамееее 2 цртичкиии срекнооо
Како после една недела??? јас еднаш имам преку крв проверував за 1 саат имав резултат а за други тестови незнам, еднаш имам со Sure check правено- мојата доаѓа на време ми заштедува пари за тест
Терај си преку еден ден тоа е добра шема имам читано спермата има време да се регенерира Спермата не боли да знаеш нема врска незаштитениот со болењето
Не знам од кој град си , јас од БТ сум и правев такво испитување во една лаб. приватна во центарот на градот. Така ми рекоа навистина. Му го дадов мојот тел.бр. да ми се јават кога ке е готов и тие ми се јавија по една недела , а кога ми ја земаа крвта ми рекоа дека по една недела рез. ке е готов. Матичниот се јавуваше насекаде (пред спонтаниот-кога почна крварењето) по лаб.низ градот затоа што тој рез. му требаше во моментот и нигде не давале рез. одма така му рекле и него, и тој таму ме пушти најточни и најсигурни рез.давале таму и мојата идеше навреме , но во последно време почна да ме зафркаваа
И јас сум од Бт ама тогаш преку крв испитував во Ск таму живеевме божееее толку долго А во Плодност? таму би требало одма да се готови резултатите