Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.561
    Допаѓања:
    201.725
    Само да ви кажам да не сте во заблуда: спермата не истекува поради тоа што сте имале изместена матка или како и да ја викате. Ако беше така, значи сите жени имаат изместена матка. Нормално е да истекува, верувајте, а после ејакулацијата доволно количество на сперма останува во вас за да се оплоди јајце клетката.

На sweet.woman и zagrizena123 им се допаѓа ова.
  2. viki-nikolovska

viki-nikolovska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    16
    super lubenicke so sreka neka ti e
    mnogu mi e milo kako i za site drugi idni mamicki....kiss.....

На lubenicka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. zagrizena123

zagrizena123 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    За изааааа:Лелеее навистина и ти си ивана мило ми е каква случајност.Да ти казам баш ми е мило штo
    ке одиш и обавезно да ги поздравиш од мене.И нека ти е со срека...

4. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    И маж ми имасе таков проблем,прво пиече антибиотици давоцин по препорака на брат му пражал некој лекар,поминаа па повторно се појавија ко ситни мали пликови,па ајде јас пиев иако немасе потреба имав направено гинеколошки брис и преглед и се беше во ред но ете брат му да го слушаме од него се упропастив,и нема веза тоа се се појавувасе еднаш месечно обавезно,и на крај бевме му зедоа брис и ништо немаше беше негативен на габични инфекциии му дадоа маст борогел ставасе секој ден сега задниве месеци немаме проблем али се изнамачивме доста време а јас без потреба пиев антибиотици.

5. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    На мојов до сега му се нема случено такво нешто, прв пат како бело прање кога имаме ние жените така и тој околу главичката има бело и кога о оптега вика го боли....не е ставал ништо, па денес нема бело веќе и помалку го боли, којзнае од што ќе да е, пиевме и двајцата таблети, јас и вагиналети ставав и таман мене ми помина кај него се појави, а немаме односи 3 недели откако ми се појави мене инфекцијата никако односи ми препораша гинекологот...и сега ќе видиме само по сбе може ќе му помине :?:

6. missperfect

missperfect Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Значи погрешно се разбравме, нормално е да истекува вишокот на спермата, но јас зборувам за моментално истекување по чинот, значи незадржувње на спермата, не останува ништо бидејќи е превртана, еве ти давам пример со чаша вода, дали може да остане вода ако чашата е превртена? Значи зборам за мојот случај, дијагноза ретроградна матка, спермата веднаш истекува и треба да ги кревам нозете и задникот за да се смени положбата и спермата да добие шанса да остане внатре. Тоа го правам 2 месеци и многу ми е криво што не го знаев ова порано, сега спермата не истекува, туку само вишокот како што треба. А не знам што е тоа изместена матка, можеби се работи за истата дијагноза.Како и да е, медицината вели дека оваа дијагноза не е пречка да се забремени,мора и двајцата партнери да се испитаат.Сега е на ред мојот сопруг, бидејќи кај мене се е во ред, се надевам на добри резултати и на сите им посакувам во најскоро време бебенце, истото што си го посакувам и себеси.

7. viki-nikolovska

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    16
    миссперфект а од што мозе да дојде до превртување на матката или не мозе да се појави наеднаш не ми е баш позната оваа тема,и јас сакам бебенце да имам се обидуваме неколку месеци безуспешно ама не ми истекува целата сперма само вишокот па мислам дека немам проблеми со матката,бар јас така мислам.поздрав

8. missperfect

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60
    Не доаѓа до тоа,со тоа сум родена.Медицината вели дека 20 % од жените го имаат ова,можеби е генетски кај мене,иако мајка ми немала ваква матка,ниту пак нејзината мајка,ниту од татко ми страната, сите се многудетни. Но ете кај мене е или генетски или можеби имам ендометриоза, но докторката не виде такво нешто,туку ми рече дека е генетски, ништо страшно.Ти најверојатно немаш ретроградна матка,ако имаш докторката ќе ти кажела,тоа се гледа преку вагинално ехо.И најнормално е да истекува спермата,само кај мене мора да се поткрене да не излезе одма :).Ништо страшно, се средува. Важен е и квалитетот на спермата.Не е важна само матката.Жена раѓа и со еден јајник.И мажот е многу битен.Еве ќе ти раскажам еден пример за моја пријателка која сега има 41 година.Беше мажена и немаше дечиња 8 години. Се лекуваше тука, поставија дијагноза дека е неплодна.Отиде во Словенија и го рекоа истото.Таа крена раце.Се разведоа (сопругот почна да ја изневерува ).Таа на 37 години запозна човек од Данска.Се зедоа.На 38 години остана бремена,на 39 роди здраво и живо синче. Не можам да ти опишам колку животот и се смени.И не е таа единствена што ја познавам а и се случило чудо.Сакам да ти кажам самиот живот е чудо.

9. viki-nikolovska

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    16
    да во право си само е потребно време и верба во Бога и се ќе си дојде на свое место,и сите ние што сакаме ке си имаме бебенце поздрав

На 5678m и luba им се допаѓа ова.
  10. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    на мене ми имат кажувано дека матката можела да се преврти од паѓање можда кога сме биле мали (па затоа прашајте вашите мајки во случај ако не се секавате вие на некое паѓање од несто повисоко)

11. luba

luba Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2010
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Јас сакам да забременам што побрзо ајде кажувајте чаре и ако некој знае како се прават прегледите на партнерот после колку месеци од обидувањето за зачнување,пошто јас направив испитување се ми е во ред, а ете веќе 7 месеци пробуваме.

12. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.339
    Допаѓања:
    48.019
    После Една година безуспешни обиди,би требало да се направат прегледи кај двајцата,но ако со тебе е се во ред,тогаш кај партнерот треба да се направи спермограм. Тоа е постапка која не е нималку болна,се зема примерок од спермата и се испитува нејзиниот број на сперматозоиди и нивната функционалност.(за ова на доктор најубаво ке ви објаснат)
    Но пред се опуштете се и уживајте,не мислете само на тоа,затоа што и напнатоста и преголемите очекувања не се добри.
    Нема место за паника ,но сепак да си отидете на гинеколог кој ке ви даде мислење.
    Со срека! :)

На zagrizena123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. missperfect

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    60

Види, 7 месеци не се некој голем временски период, ќе биде,не се грижи. Еве ние се обидуваме 1,5 година и конечно решивме да се испитаме.Јас направив одредени анализи и немам ниту вируси,ниту бактерии,а сопругот баш денес беше во Микролаб и таму направи спермограм, спермокултура и уринокултура,па сега во понеделник се резултатите. Мој совет ти е да не брзате,опуштете се,докторите велат дека е најнормално до 2 години да се нема дечиња,но јас навистина не би чекала 2 години,затоа и малце ги форсирам работите. Но сепак не зависи се од мене,има виша сила која одлучува кога ќе биде тоа.Знам дека треба да сум опуштена,но јас сум напната како пушка.Морам да одам на планина и да се изнавикам да ми помине тешкото,иако сите ми велат уживајте сега затоа што после нема.Ќе биде кога најмалку ќе очекуваме.Пак ќе кажам животот е чудо.

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  14. zagrizena123

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    Изааааа беше ли кај Силвана и Слаган како помина....?

15. izaaaaa

izaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    46
    ееее да бев, отидов околу 6 а влегов околу 23 :) слаѓан ми ја местеше и треба па да одам денес па ке видиме колку пати треба да одам.Иначе ги поздравив и силвана вика една црнка ја викам не знам на интернет си правевме муабет :D ама мн гужва има претерано.ааа да те прашам абе кога одис кај нив не треба да имас претходниот ден односи???јас вцера така имав малку може да се каже :lol: само не сврши во мене пошто слаѓан кажувасе ако имам однос само да не забременам така меѓу редови кажа.и ние не се воздржавме и оп вчера пффффф :D не е страшно нели??

16. zagrizena123

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    4
    Па незнам да ти кажам ама мислам дека на мене досега не ми се погодило така ама и внимавав на тоа а тие не ми казаа на мене ми беше страв затоа...И сега пак треба да одиш нели тие ке видат дали си пак изместена ако не си нема пак да те мести...Само да знаес дека од стрес и нервоза најмногу се
    изместува на мене така ми се слуцува...Јас кога имам некаков стрес или кога многу се нервирам или
    се исплашам понекогаш дури чуствувам дема ми се изместува и многу ме боли ми се дуе стомакот
    и кога ке одам кај нив пак истото...а кога немам нервози и стресови ништо не ми е се е нормално....
    Се надевам дека полека полека ке се оправиме и ке си одимаме бебенца..позздравче до тебе...

17. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Секој месец малери таман плодни денови и еве стомах го боли несто му се испоремети настинат е и ко вообичаено и овој месец нема да има ништо,незнам веке 10месеци напната сум многу а и свекрвата ај вика зошто е порано ако не се имало толку ги бркале жените мислиш јас нејкам или се пазам,абе а да и акзам дека секој месец се несто се десава и не бива пак јас сум крива нормално син и е мора да го брани.

18. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Кики, не се навредувај, ама мислам дека многу се оптеретуваш со забременување.Опушти се малку, ете гледаш дека кога толку планираш, не иде по планот.Води љубов од мерак, а не само за бебе, бебето секако ќе си дојде порано или подоцна.
    А поголема глупост од таа на свекрва ти, немам слушнато :x

19. kiki3047

kiki3047 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    24
    Па и јас немам знам дека сите неможат да бидат учени али попросто нешто немам видено бадијала само си се нервирам друго ништо.

20. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.561
    Допаѓања:
    201.725
    Искрено да ти кажам, за твое добро е да имаш малку „промаја“ во ушите... низ едно уво влегло, низ друго излегло... ич да не си земаш при срце што зборат, кога ќе ги игнорираш, ќе престанат самите. Најлесно е така да те провоцираат и да те изнервираат и да им вратиш, ама затоа после уште повеќе ќе зборат. Ова од искуство, не со свекрва ми, ама со други луѓе. Затоа што ТИ си најважна!