Не знам искрено за во Плодност немам одено таму . Тоа ми е последна надеж, ако не успееме овој месец наредно ке биди одење во Плодност. Прошлиот месец кога прашав за испитување на бхцг ми рекоа само во СК резултати одма давале и крвта требало да ја пуштат Ск, и ко ке видишш...
здраво девојки како сте што има ново се појавиа две црти кај некоја од вас.зазаркоеци ласица и сите други што очекувате сега да не добиете? јас вчера добив и многу ми беше лошо имам многу силни менструални болки ист такс и разочарувањето секој месец е се поголемо.не знам веќе што да направам.ми рекоа да одам кск доктор хаџи лега во ремедика за инсиминациа сега не знам колку е успешно тоа ама не сакам веќе да чекам да ми се случи чудо секој месец исто разочарување. многу ви б'агодарам на сите девојки за всшата подршка и советите. поздрав
И јас сакам да пробам со инсеминации ама се немам одлучено каде дали државно или приватно Дали некоја знае во Битола на гинекологија дали прават инсем. или во Плодност само? Слими колку се направи кај вас ние еве накај 2,5 дод ближиме поззд и се најдобро
Не знам веќе и јас уште три месеци 3 години сме во брак. Не е малкѕ, јас сум испитал све сите потребни анализи само ми фали тоа проодност на канали па после да одиме на инсиминации.Јас не сакам по државна болница да ме држат по месеци за анализа немам време многу за губење кога сакам да одам сакм сите веднаш.Имам слушнато дека го фалат многу во ремедика хаџи лега не знам ни кој е тој доктори појма немам но сакав прво да слушам од некоја што беше кај него какво искуство има. Не знам многу сум разочарана секој месец исто, а вчера само што го купив тестот и викам ај сабајле кога ќе станам со утринска мокрача ќе го направам и што да гледам баба рога веќе беше таму. И психички ми е многу тешко и исцрпувачки ова и физичко ова е најтешката борба што сум ја имал во животот. Понекогаш губам надеж дека ќе можам да забременим некогаш па после пак се обидувам со нови сили да продолжам понатаму. Многу ти блафгодарам мила за све и а сите вас... Се надевам дека сите во иднина ќе се радуваме
не се растажувај,и кај тебе двете цртки ке дојдат и тоа набаргу,секогаш верувај дека ке се случи тоа кога најмалце очекуваш господ E со вас девојки.
Се сложувам дека е тешка борба ама да мислиме на наградата за да можеме да ја издржиме направи обавезно ХСГ пред инсеминација, друго се ти е ок? Се имаш стимулирано или имаш добра овулација и фоликули?Имам читано една статија- ќе парафразирам сега, - не што е лошо туку е и погрешно на паровите кои неможат да имаат деца да им се вели: опуштете се и одете на одмор па ќе бидне, дури една третина од паровите ќе добијат позитивеен резултат доколку побараат помош. И да е банална причината треба да се открие секако пауза од доктори и лабаратории е пожелна и потребна некоја порано некоја подоцна ама сите ќе се израдуваме ќе видиш
Еве женски да си пишам дека ми дојде и денес ми е 3 ден....како и вообичаено незнам само зошто се радувам секој месец кога пак се разочарувам...што треба веќе да направам,почнав да очајувам....
мила,обидисе нAредните пати да немислиш толку на бебе,нели некогаш кога не очекуваш тогаш се случува. водете љубов,сакајтесе без да размислувате мегувремено за бебе. јас 6месеци секогаш мислев овој месец овој месец,потоа наредниот месец ниту еднаш не помислив за бебе оти се случија тешки работи во мојот живот а потоа ми доцнеше I тестот беше поз,не си верував ни јас. затоа храбро и позитивно,уживај Vо љубовта и се ке биде.
јас бев во Ремедика на инсеминација кај Хаџи Лега, и за 3 дена ќе ти пишам дали е успешно, ако е трчај и да не е кај мене, може кај тебе ќе биде... ако решиш да одиш прашај ќе ти објаснам... инаку инсеминацијата ме кошташе 8 500 ден, и 400 инјекцијата за овулација позз и со среќа, a за успешноста незнам колкава е, мене ме третираше со кломифен за исфрлање на повеќе фоликули, а претходно треба да се направи проверка на проодност на канали, тоа се прави во државна клиника и е 700 ден, во приватните е доста поскапо, ако имаш непроодни канали инсеминацијата е излишна, се оди директно на инвитро
Не си сама уживај си , и јас сум со тебе и мене ми дојде пред 3 дена но немам обилно крварење направив 2 теста излегоа негативни, си зедов Кломифен т.е почнав со пиење од денес и ке видиме што ке излези наредниот месец. оваа почнува да ми станува досадна секој месец идиии аман веќе од неа и јас сакам да одам на инс. ама некако ме фаќа страв, шансите се 50-50, уффф не знам што да праваммм
oooo devojki i gospot nas ke ni gi dade tie mali angelcinja samo i jas veke 1 god ne modzam da zabremenuvam i jas napraviv hormoni se drugo sega mi ostana hsg i posle ke vidime ama stvarno ee ovaaa najteskata borba vo dzivot i najbolnata dusata te boli gi gledas trugite oni non stop modzat da ostant trudni ne sakat pravat abortus go molat gospot da ne ostant trudni i pak ostonuvat a jas nemodzam kolku pati mi bese krivo zosto ke placam ke mi bide podobro i so novi sili i ndzese sekoj mesec il razocuruvanej sekoj mesec AMA NIE SME SILI KE BIDE VERUVAM VO GOSPOT DEKA KE BIDEE
Прашањево не ми е за тука ама на темата Инсеминација на форумов нема никој пишано од Мај па си реков ај тука да прашам Гледајќи го ценовникот на Плодност (бидејќи со наредниве 3 дози кломифен планирам барем 1 инсеминација да направам) пишува -една инсеминација и дупла инсеминација Знае ли некоја од вас каква е таа дупла( 2 инсеминации во еден циклус )??? Истиот ден ја прават или наредниот ??? Ај ќе го поставам и во соодветната тема прашањево може ќе најдам одговор ако не ќе си прашам во болницата
многу ви благодарам за подршката девојки. изгледа пак овој месец остануваме истите ние ветераните железните жени да продолжиме со ова борба.само не знам до кога ќе можам при крај сум со силите со надежта и најважно нервите.ќе ми попуштат немам веќе толку самодоверба дек( еден ден ќе се радувам и јас
здраво феминки....и јас сум една од оније што сакаат да забременат еве веке 3 месеци како сакаме со дечкоми да имаме едно малечко ангелче но никако.... но сепак не губам надеш ќе даде госпот и ние да се израдуваме..моја поддршка за сите
Девојки во овулација мора да се има тој растеглив, прозирен исцедок?? Мене по календаров на фемина, ми поминаа плодните денови, ама јас воопшто не забележав таков исцедок...
3 месеци се обидуваме по 2 пати во плодни денови ама неуспешно, дали треба нешто повеќе на пример повеќе пати или по 2 пати дневно цел месец??? Оти јас дознав преку 2 дена во плодни денови пред овулација ама еве неуспешно пак ме боли стомак за добивање кај и да е ќе ми дојде.
Не дека останатите денови немаме туку јас само за овие се концентрирам иако е се супер и во останатите денови.
Јас овој месец практикував преку еден ден... Два пати дневно е премногу! не се форсирајте толку многу! Имам читано дека еден ден пауза, па нареден ден односи е во ред! и јас еве веќе 4-ти месец кај што пробувам... Се надевама ќе биде овој месец... Ти посакувам среќа
Леле девојки премногу сум возбудена и ве молам да ми помогнете Ова ни е седми месец кај што се обидуваме, денес требаше да ми дојде. Јас нетрпелива па направив тест, само што го направив по 15 сек ми излезе втората црта. Овие неколку дена си имав некако и предчувство дека сум бремена. Си закажав за утре за на лекар да проверам, ама сега сум некако нетрпелива па сакав да прашам дали е можно тестот да е лажно позитивен?
лале24 пиеше ли нешто за стимулација,пробај со кломифен,но прво консултирај се со твојот лекар,ајде нема разочарување одиме до крај