Me interesira, vcera imav ovulacija okolu popladne i na test mi se potvrdi, denes veke ja nema vtorata crtka, dali moze da se sluci zacnuvanje t.e nekoj saat pred da ovuliram, ili najpravilno e po ovulacuja, dali sansite se isti pred i po nea
Шансите за забременување се поголеми пред овулација за зачнување во смисла дека треба да имате односи пред овулација бидејќи сперматозоидите можат да живеат и до 3 дена во тубите. Среќно.
Девојки на сопругот му е најдена бактерија во спермокултурата Proteus Mirabilis, урологот ни кажа да пие Цитерал од 500, 2пати дневно, но не ми кажа дали треба да го пијам и јас. Дали сте имале вакво искуство со бактеријава?
Во таа приватна установа има позитивен персонал на корона затоа не направив тест, страв ми беше да одам. Во друга ќе проверам ако не добијам
Направи еден тест дома, колку да не мислиш, бар ќе знаеш на што си, па накнадно ќе си направиш преку крв
Незнаев што да ти пишам во тој момент...Мора со нови сили секако,откажување во никој случај ,може да имаме само вакви моменти но по некое време одиме напред така ? Ќе си одиме од овде и ние порсно или подоцна
Ваљда не оди позитивниот персонал на работа. Ако гледаш така на овие бројки, нема установа кај што нема позитивни. Ќе си носиш маска, тие носат опрема и тоа е. Во најмала рака домашен тест можеш да направиш.
Ако имате незаштитени односи секако дека и ти треба да пиеш. И треба да имате заштитени односи додека не добиете негативен наод.
Доктор Мицковски не ми кажа дали да пијам и јас антибиотик, страв ми е да земам на своја рака. Сакам да направам и јас уринокултура па ако треба ќе ги пијам и јас...
Ама мила како уринокултура, кога маж ти ја има во сперма? Штом е позитивна на спермокултура значи е во сперма . А штом е во сперма тогаш треба да правиш брис од цервикс, а не уринокултура. Не знам како да објаснам ама од едно дупче мочаш а друго дупче ти е вагинален отвор, бактериите што се пренесуваат преку секс се во цервиксот, уринокултура покажува бактерии во мочен меур и мочен канал. Минатата година две бактерии лечев што ги имаше маж ми во сперма и јас ги имав на брис, и во двата случаеви пиевме двајцата антибиотик.