Ако не ти пробие, туку запре крварењето, почекај два-три дена и направи тест. Кога треба/ше да (не) добиеш?
Здраво идни мамичкии, што мислите кога најрано може да покаже тест?? Овулација ми беше на 28 . Денеска ми е 25 ден од циклус. Се осеќам подувано како никогаш, и имам киселини. Рано е за симтом боло каков мислам. Некако чудно се осеќам
Здраво девојки, да ве прашам за мислење. Јас сум со ПЦОС, последен пат имав менструација од 16 до 20ти август. Имав симптоми како за добивање, болни и отечени гради, болки во половината и јајниците, но не добив. Сега неколку дена насабајле имам кафеав исцедок измешан со малце крв, но не ми пробива. И минатиот пат имав ваков исцедок 30дена, па за да добијам матичната ми даде примолут нор. Сега повторно истото ми се повторува. Дали имате некое вакво искуство, ептен се нервирам. Поздрав
Хормонскиот дисбаланс кај Пцос ги прави тие интерменструални крварења. Дали примаш некаква терапија за Пцос?
Моментално само елова. Последно кога проверив хормони пролактинот ми беше покачен на 55, пиев бромергон и ми се намали на 8, другото беше ок. Требаше да бидам стимулирана со кломифен, но на мм му препишаа 3 месечна терапија. Завршува овој месец со терапијата па се надевев дека ќе биде се во ред па ќе почневме со кломифен. Таман се опуштив, нов проблем
Devojki nekoja sto gi piela pregnancy forte da mi kaze... Vo lentata ima dva vida na apcina upatsvo nekoe posebno za piejne?
Rozevite tabletki se vitaminite i se pijat nautro posle jadenje,a drugite se omega 3 mozes da gi pies ili posle rucek ili navecer posle jadenje.
Mnogu mi e zal, ne razocaruvaj se, sekoj mesec so novi sili, ke ni se nasmevne srekjata na site eden den.
Жал ми е. Ние ист период добиваме, имам чувство дека во скоро време заедно ќе се радуваме Со нова надеж овај месец, да биде и кај двете
Да ве прашам девојки зошто пред да ми дојде последниве месеци кревам температура два три денови 37.3 37.4 ?
@Bella_Stella не се секирај, мене што заклучоци ми исподаваа дека биле за спонтаниот и тоа онака од ракав, јаки доктори, срамота, а сите кој различен поразличен. Кога не знаат или се дрски само си нафрлаат, а никој не може да впери прст во нешто 100% освен со многу испитувања.. така што не си врзувај во крпче ова, така и рекле, како и мене доста такви глупости (без да размислат за нашето после измачување, размислување од нивната едносекундна дијагностика) @Hope06 извини, знам дека и тебе те испонервирале со такви заклучоци, ако не биле базирани на многу испитувања и следења на твојата состојба, не е фер и професионално тоа да го прават, не се обвинувај себе си и само напред
@Мишел* па да во право си 100%, ама исто не е фер ни да се тресе од ракав нешто како погоре напишаното дека спонтаниот бил од тоа што се дуплирал Пролактинот во бременост, а притоа тоа да не е аргументирано. Во темава влегувам за поддршка на сите што чекаат да забременат, пошто до скоро бев на нивното место и знам како им е. Ама ако уште еднаш прочитам неоснован муабет како овој искрено ќе престанам да влегувам и ќе се поштедам од стресови. @Hope06 Ако не е потврдено 100% не е пожелно да го споделуваш како факт зошто има жени што читаат и што може да се извадат од памет.