Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Ако не ти пробие, туку запре крварењето, почекај два-три дена и направи тест. Кога треба/ше да (не) добиеш?

2. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Здраво идни мамичкии, што мислите кога најрано може да покаже тест?? Овулација ми беше на 28 . Денеска ми е 25 ден од циклус. Се осеќам подувано како никогаш, и имам киселини. Рано е за симтом боло каков мислам. Некако чудно се осеќам :(

Hope06 and Ema.Sk like this.
  3. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Добив ;(

4. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Исплачи си се и откако ќе ти заврши со нови сили напред одиме сите заедно:hug::hug:

5. Saba08

Saba08 Популарен член

Најрано денес, најарно во среда (fingers)

6. spasovskam

spasovskam Истакнат член

Стрпление, спасение :)

Tinka1234 and Saba08 like this.
  7. Ann.

Ann. Истакнат член

Здраво девојки, да ве прашам за мислење. Јас сум со ПЦОС, последен пат имав менструација од 16 до 20ти август. Имав симптоми како за добивање, болни и отечени гради, болки во половината и јајниците, но не добив. Сега неколку дена насабајле имам кафеав исцедок измешан со малце крв, но не ми пробива. И минатиот пат имав ваков исцедок 30дена, па за да добијам матичната ми даде примолут нор. Сега повторно истото ми се повторува. Дали имате некое вакво искуство, ептен се нервирам. Поздрав

8. meri24

meri24 Истакнат член

Napravi si test.

9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Хормонскиот дисбаланс кај Пцос ги прави тие интерменструални крварења. Дали примаш некаква терапија за Пцос?

10. Ann.

Ann. Истакнат член

Моментално само елова. Последно кога проверив хормони пролактинот ми беше покачен на 55, пиев бромергон и ми се намали на 8, другото беше ок. Требаше да бидам стимулирана со кломифен, но на мм му препишаа 3 месечна терапија. Завршува овој месец со терапијата па се надевев дека ќе биде се во ред па ќе почневме со кломифен. Таман се опуштив, нов проблем :(

11. meri24

meri24 Истакнат член

Devojki nekoja sto gi piela pregnancy forte da mi kaze... Vo lentata ima dva vida na apcina upatsvo nekoe posebno za piejne?

12. curlyhair

curlyhair Популарен член

Rozevite tabletki se vitaminite i se pijat nautro posle jadenje,a drugite se omega 3 mozes da gi pies ili posle rucek ili navecer posle jadenje.

Tinka1234 and meri24 like this.
  13. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Девојки, си дојде вештерката.

14. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Mnogu mi e zal, ne razocaruvaj se, sekoj mesec so novi sili, ke ni se nasmevne srekjata na site eden den. :*

Tinka1234, thelittle17 and IRBBB like this.
  15. Hope06

Hope06 Истакнат член

Никој не потврди 100% но сите рекоа пролактинот, бев кај различни гинеколози за повеќе мислења.

16. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

;(;(;( Жал ми е. Ние ист период добиваме, имам чувство дека во скоро време заедно ќе се радуваме :inlove: Со нова надеж овај месец, да биде и кај двете :l::l::l:

Tinka1234 likes this.
  17. curlyhair

curlyhair Популарен член

;(:hug:
    Многу ми е жал,нема откажување,денес можеш да си тажна но утре е нов ден,нова надеж.:hug::l:

Tinka1234 likes this.
  18. pikabu5

pikabu5 Популарен член

Да ве прашам девојки зошто пред да ми дојде последниве месеци кревам температура два три денови 37.3 37.4 ?

19. Мишел*

Мишел* Истакнат член

@Bella_Stella не се секирај, мене што заклучоци ми исподаваа дека биле за спонтаниот и тоа онака од ракав, јаки доктори, срамота, а сите кој различен поразличен. Кога не знаат или се дрски само си нафрлаат, а никој не може да впери прст во нешто 100% освен со многу испитувања.. така што не си врзувај во крпче ова, така и рекле, како и мене доста такви глупости (без да размислат за нашето после измачување, размислување од нивната едносекундна дијагностика)

@Hope06 извини, знам дека и тебе те испонервирале со такви заклучоци, ако не биле базирани на многу испитувања и следења на твојата состојба, не е фер и професионално тоа да го прават, не се обвинувај себе си и само напред :)

20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

@Мишел* па да во право си 100%, ама исто не е фер ни да се тресе од ракав нешто како погоре напишаното дека спонтаниот бил од тоа што се дуплирал Пролактинот во бременост, а притоа тоа да не е аргументирано. Во темава влегувам за поддршка на сите што чекаат да забременат, пошто до скоро бев на нивното место и знам како им е. Ама ако уште еднаш прочитам неоснован муабет како овој искрено ќе престанам да влегувам и ќе се поштедам од стресови.
    @Hope06 Ако не е потврдено 100% не е пожелно да го споделуваш како факт зошто има жени што читаат и што може да се извадат од памет.