Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Опааа нова мамичка Bulletproof ајде со среќа и влечи нога. :$ :inlove: :* :clap: :hai:

2. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    добро, тоа не го знаев, мене ми рекоа да го пијам кломифенот од 5 до 9 ден, а циклусот ми е на 28 дена, затоа реков прашајте си гинеколог

3. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    Не е можно да е лажно позитивен тестот ;) ајде со срека бременоста и со лесно да си ја износиш :* :*

4. lasica88

lasica88 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    25
    Мене кломифенот ми рече мат.д-р да го пијам од 3 ден и ко ке го допијам да одам на мерење на фоликули т.е 7 ден. Пред да го земам Клом. се консултирав со него на телефон, и направив пауза од еден месец. Сепак, фала на советот, тука сме сите заедно да си даваме совети и подршка ;) :*

5. Bulletproof

Bulletproof Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    фала многу на сите :) Ете после 6 месеци дојде и моето време, пресреќна сум :D Ајде сега и на ваши глави, сите да си дочекате вака да се радувате!!! А јас сега да се придружам во трудничките муабети :)

На zalosna, Agrona, melanie27 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. melanie27

melanie27 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    255
    Ајде добро утро и од мене :) . Имам уште 3 дена да не добијам ама изгледа и овој месец ќе се разочарам. Ги имам оние несакани симптоми.

Инаку месецов малку со психата не сум во ред. Моиве 3 најблиски другарки во моментов се бремени. Едната со второ- непланирано, 4 недела. Другата-непланирано, 6 недела а третата планирано и од прва-8 недела. Се радувам многу многу за нив, ама некако потсвесно сум по малку и љубоморна и се чувствувам лошо поради тоа. Јас не сум љубоморна...од каде сега ова чувство. Се прашувам зашто дедо Боже и мене не ме благослови. Што јас сум згрешила толку. Покрај сите маки во животов и со ова ли проблем ;(
    Веројатно сум лош човек чим вакви мисли ми се вртат во глава....или не??

7. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Не си лош човек иако на моменти така се чини :lol: тоа што го осеќаш е многу нормално и јас лани неможев на почетокот да им се израдувам кога 2те најдобри другарки во една недела ми кажаа дека очекуваат бебе и се чувствував лошо :( сега неможам да ги изнагушкам бебенцата :) ќе помине :*

На melanie27 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    се во свое време.. и бебенцето ќе си дојде треба само да се има верба во Бога и да не се разочаруваш... Бог знае кога е најдобро да ти прати бебенце.. ќе видиш кога најмалку ќе очекуваш тогаш ќе се радуваш за 2 цртки... во меѓувреме работете на рецептот бебе и радувај се заедно со другарките.. споделената радост е поголема радост.. Господ ќе те благословви и тебе и сите тие шо се во исчекување тој си ја знае многу добро работата.. биди ми поздравенка

9. Agrona

Agrona Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    1.713
    Мелани мила не си лош човек, сакаме или не некогаш така потсвесно ни идат такви мисли. Само верба мила во Бога и во себе. И јас еве ништо изгледа ќе треба да добијам имам симптоми за добивање. Треба да не(добијам) на 15 септември, но осеќам градите ме болат, јајниците исто... ајде здравје. Минатиот месец ми дојде на 23 дена наместо на 28 ден. :?: Ако не и овој месец нареден здравје Господ може ќе биде. Мелани биди здрава и жива душо, тоа што е наше ќе си дојде. Поздрав ! :inlove: :* :hai:

10. andys

andys Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    женски помош ве молам значи пијам еутирокс од 25 заради тироидна хормонот ми беше 5,79 а нормално е 4 мегутоа уште немам добиено дали е од таблетите минатиот месец добив на 1 сега абер нема правев тест негативен е ;( има ли некој искуство нешто

11. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    не си лош човек, душо, знам како е, и мене ми е тешко кога слушам дека оние кои се омажија година после мене, што јас кога планирав бременост тие уште немаа ни дечко, чекат второ дете, ама тоа е...не е тоа љубомора, нека им се живи и здрави, кај некои фака од прва, а некои мора да почекаат :envy: ајде со господ напред, јас треба утре да (не) добијам, утре правам 2 недели од инсеминацијата, ама некако страв ме фака тест да купам... симптоми никакви немам, до душа никогаш и не сум ги имала :lol: незнам стварно што да кажам, ајде ќе ни се насмевне и нам среќата

12. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Devojki sakam da ve prasam dali mozi uste utre da napravam test za bremenost?....situacijata mi e vakva:Na 19 avgust dobiv…
    Na 23 pocnav so klomifen..
    Na 27 avgust gi zavrsiv…
    Na 30,31,1,2, plodni denovi....Od 27 pa se do 5 imav sekoj den odnos....od simptomi samo kiselini,zgolemen apetit,i pospanost....inace na 15 ne treba da dobijam....aj ako saka nekoj neka mi odgovori....fala odnapred....

13. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    е срцко знам како ти е :) направиси тест утре сабајле....ти држам срека 2 цртки да си видиш

14. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    :( a velis da pokazi?

15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    :) како што имам прочитано по форумов некој жени имат и 4 дена пред да им доцни тест направено па им покажал позитивно (зависи) јас мојот тест го направив од кога ми каснеше 6 дена

16. melek21

melek21 Активен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    12
    Фала многу за одговорите....одвај чекаме да дојди да направиме тест..и кога ќе дојди ни е страв да го направиме.....големи песимисти..:)

17. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    мораш да се опуштиш многу си напната :) си знам по себе како е - 5 год правев и јас тестови и последните 2-3 месеци од кога дигнав раце од се мене тогас бебушка ме изненади.послушајме опуштисе така побрзо бебето че се фати

18. Cacuvche

Cacuvche Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    325
    A kolku dena ti docnese??

19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Девојки некое искуство со Огестан? :?:

20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    17.613
    Јас во моментов се чувствувам како феномен, чудо на природата :P .
    Последен пат имав добиено во јули, во август ми прескокна а еве сега и во септември касни.
    Си претерав и одмор и се а абер од доаѓање нема. Пред два дена ужасно ме болеа градите, имам зголемен апетит, но овој месец особено сум нервозна. Да напоменам дека кога требаше да ми дојде во август, односно и после предвидените денови на каснење на циклусот, направив тест и беше негативен.
    Сега не знам дали пак да правам тест. Едвај чекам или да видам две цртки или да добијам, да ми помине и да почнам со испитување буквално на се.
    Само ве молам за совет, што прво да направам, дали да почнам со кломифен или прво да испитам проодност на канали, ама ако почнам со кломифен проодност дури нареден месец. Логично би било прво да испитам проодност ама искрено малку имам страв од евентуална болка па мислев да почнам со кломифен ама да не си пореметам нешто со тој кломифен. Ама прво да ми дојде, па ќе размислам што да правам после.