Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Викичка123

Викичка123 Истакнат член

Zdravo feminki sakam da prasam dali TianDe vloskive moze da se koristat vo tekot na bremenosta ? Bremena sum 26ta nedela i imam kako nekoja bolka vo vaginata neznam kako da ja opisam (kako da mi se tegne nesto u vaginata tenko kako konec)dali e mozno da se muskulite da se rastegnuvaat ili nekoja infekcija pa deka imam doma od vloskive na tiande pa da prasam dali moze da stavam

2. medena147

medena147 Популарен член

Тианде влошките не се користат во бременост си пишува и тие што продаваат кажуваат дека не се употребуваат во бременост,не ставајте ништо без консултација на вашиот гинеколог.

Викичка123, IRBBB and tina2018 like this.
  3. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

*Во погрешна тема си.

Консултација со гинеколог. Ако е инфекција, треба соодветна терапија.
    Не испробувај на своја рака ништо.

Last edited: Nov 19, 2020
  4. Викичка123

Викичка123 Истакнат член

Da da samo prasav cisto informativno inaku na svoja raka nisto ne koristam

5. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Ослабување на сперма не е муабет,точно е,не за џабе треба апстинирање од 3 дена пред спермограм или пред инсеминација или инвитро. Али и тоа е зависно од маж до маж.

Mantub, IRBBB, babybubu and 2 others like this.
  6. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Абе добро, има логика и твоево. Јас само споделив лично искуство и совет од доктор. Па сеа они ваљда знаат подобро од нас.

7. Stressed Out

Ова не е "мое" тоа го советуваат докторите,јас нз кој доктор ти рекол тебе така,не дека е неможно со секој ден имање односи да се зачне ама шансите се намалуваат,од кај знаеш ти дека не си останала бремена од првиот ејакулат?

8. le.soleil

le.soleil Популарен член

И мене матичната ме советуваше на преку еден ден иако мм има одличен спермограм. Ама ја успаничена да не го утнам баш точниот момент не ја слушав.

Stressed Out and LunaGrey like this.
  9. Bella_Stella

Леле аман! Не биди буквалист те молам. Јас не тврдам ништо, пошто не сум доктор. Само споделив лично искуство. Не знам од кој ејакулат сум зачнала, како што не знаеш ни ти. Не сме експерти на темава, си има такви.

Докторката што успешно ме стимулираше од прва ми го кажа, ваљда знае повеќе од нас така? И не, јас не го споделив моето искуство како факт. Не сум правела научни истражувања на тема квалитет на сперма. Доволно се зрели сите тука за сами да решат што е добро за нив.

10. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

@Stressed Out има неколку инсеминации и ивф позади неа и поголемо искуство со специјалисти, од твоето, стимулирање успешно од прва кај првиот доктор што отиде после матичниот.
    Не си била само ти на доктор, што го спомнуваш во секоја објава, уживај.

Inamya, Stressed Out and princess5 like this.
  11. meri24

meri24 Истакнат член

Леле аман, девојката го кажа своето искуство и не натера никој да прави како што таа вели, темпирајте си односи како што вие сакате.

12. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Па секој си кажува свои искуства,и стресед сподели искуство со нејзиниот доктор. Може да се дискутира без леле аман? Нормално дека никој тука не се води по тоа што некоја непозната членка ќе пише на форум, секој ќе си верува во својот доктор.
    Реагирав поради форсирањето цело време на нејзиниот доктор како знае најмногу и нервозата во нејзината објава, а не затоа што споделила искуство.

13. melonka

melonka Истакнат член

Аман бе луѓе зошто ја нападнавте девојката, таа само напишала што и кажал доктор. И Ве молам сите водиме битки, а таа имала среќа да забремени при прва стимулација па што, не Ви е мило? Како ќе успеете ако не се радувате за другиот? Во темава се помалку поддршка, секоја чест на исклучоци кои се тука да пружат утеха.

14. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Значи само ја цитирав,она напиша “мојата докторка што успешно ме стимулираше од прва”
    Немој да испревртуваш.
    И зошто е напад тоа што и кажав дека и ние имаме искуства па може и поголеми?
    Нормално дека сите се радуваме за секој што ќе успее, немој да одиш таму!

Stressed Out likes this.
  15. Mantub

Mantub Форумски идол

Ќе споделам искуство од моја преблиска другарка со години имаше мака со неплодност и кај сите доктори кај што била секој и рекол односи преку ден.
    Инаку јас разбрав дека и докторката на бела стела исто рекла преку еден ден, само одкако ја прашала Дали преку еден ден, докторката и рекла ако сакате можете и секој ден.
    Во смисла не дека доктор може да забрани секој ден ама првично и таа кажала преку еден ден.
    Само споделувам искуство дека многу доктори, всушност сите кои сум ги слушнала се на тој став преку еден ден.
    Другарка ми во австрија живее.

16. Stressed Out

Јас многу убаво знам како забременив,точно и прецизно :)
    Научно докажано е дека и треба на спермата барем еден ден да се регенерира да речеме,исто како што е јасно дека ние овулираме еднаш месечно.
    И немој со такви испади те молам,ме потсеќаш како улета на форумов,исто вака нервозно кога ти споделија искуство за висока тироида,дрска си ;)
    Ти Мелонка како што ти кажа и Луна,немој со тие куршуми и тебе мислам не ти е прв пат лошо да се изразиш,смирете страсти.

Inamya, fana, princess5 and 2 others like this.
  17. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Девојки јас сабајле бев на мерење фолекули.
    На лев јајник фолекул од 14мм на 11 ден од циклус. Матичниот ме советува ако не дојде до бременост овој обид наредно да направиме хсг и спермограм.
    Сакам да прашам на кој ден од циклус се прави хсг? И дали само во Скопје имаат за испитување на спермограм и хсг(на државно)?

LunaGrey likes this.
  18. Bella_Stella

Не планирам да трошам енергија и да ти се објаснувам. Во ниеден момент не те навредив како ти мене сега. Сум улетала на форумов небаре е твој. Ако имаш потреба од кавга иди истурај се на друг. Гледам будно ме пратиш дека не ми било прв пат да се понашам лошо и сум била дрска. Некој е дрзок да. Следен пат одмини ме, за да не станам стварно дрска. И ти и другарка ти Луна ми го испревртевте муабетот, не сум ја вадела докторката од уста, не знам што. Ја споделувам само за да помогнам на некој, за разлика од вас што очигледно сте тука само да солите памет и да ни покажете колку сте паметни. Чао!

19. princess5

princess5 Форумски идол

Хсг и во Плодност битола прават е сега за др.градови незнам... моментално на гак не прават хсг (ти треба чисти брисеви и седиментација) а штом ќе добиеш се јавуваш за да ти кажат кој ден ќе ти закажат (неколку дена по циклусот)...
    Мој совет прво спермограм напрајте па потоа спремај се за хсг... а можеби и дотогаш ќе видиш 2цртки (fingers)

LunaGrey, fana and Tinka1234 like this.
  20. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Хсг се прави неколку дена откако ќе ти заврши менструација, односно 9ти, 10ти ден од циклус. Моментално не знам дали прават хсг на ГАК,заради ковид не правеа ама можно е да се почнати, можеш да го прашаш матичниот гинеколог да се јави да праша или ѕирни во темата хсг може некој пишал дали правел неодамна. И за спермограмот исто, не знам дали се почнати на Гак.
    За други градови не би знаела да ти кажам, да се јавиш на телефон да прашаш евентуално:( сори што не ти помогнав повеќе... супер фоликул имаш, со среќа:)

IRBBB, fana and Tinka1234 like this.