Значи ке мора на приватно да се направи. Не ми кажа матичниот ништо што и каде. Се надевам мила дека ќе видам 2 црти но некако тешко ни оди Мораме да превземеме нешто. А спермограм само во Скопје се прави?
Немат пишано во другата тема мила. Штом ми спомна се надевам дека се почнати. Си велам тоа што може да се испита на државно да се испита таму, заради тоа што од се по малку си кошта ама ако треба некогаш на приватно тоа е. За спермограм гледам на мој термин дека има(ке прикачам слика) ама незнам. Фала ти најмногу..
Јас правев во систина едно хсг и едно кај Толовски. Тука во Ск мислам дека тие се опциите на приватно, можда и во ремедика. Спермограм во ск се прави во приватните клиники покрај гак,има во твојот град приватна клиника или лабораторија некоја? Ако има, веројатно се прават спермограми. Ако сакаш кажи ни за кој град па може ќе ти помогнеме така повеќе, не сме сите тука само од ск собирај си инфо ама опушти си се овој циклус
Плодност во Битола ти е најблиску ако не се лажам. Барем за хсг. А за спермограм како што ти рекоа, провери во приватните лабаратории или можеби некој приватен гинеколог што соработува со некоја лабараторија. Јас би те советувала прво спермограм и спермокултура, после хсг. Не дека проодноста не е битна, напротив, ама полесно и побезболно е да се провери машки фактор.
Еве го твоето деби на форумов во моите очи,ова си ти,најверојатно вистинската ти на @fana ја нападна Не ти кажа твојата докторка што успешно те стимулира од прва дека не треба да се нервираш во бременост уживај
Тинка,Толовски ти е најефтино од сите,јас таму бев,4300 мислам платив. Едит сега видов и за спермограм прашуваш,во Охрид на државно прават ама крш е,не би ти препорачала,најдобри спермограми прават на Хистологија на Клиника во Скопје и е 150 ден,ако може уролог нека му закаже на сопругот.
Ти благодарам мила. И јас така си мислев дека ми е најблиску во Плодност но сакав да знам дали има на државно термини. Незнам колку се професионални во Плодност? Некако нема многу пишувано за таа клиника.
Каде се наога? Најдобра опција би било во Скопје ако има термини за спермограм на државно и ХСГ таму во исти ден да направиме.
За професионалноста, од мое искуство можам само да ги пофалам. Има пишувано низ форумов, разбарај, ќе најдеш. За на државно не би знаела да ти одговорам.
Пиши Толовски ќе ти ја покаже точната адреса... во близина на државна е од кај мвр... Инаку само да ти споделам ако во букурешт (а таму мислам има термини за спермограм) некоја членка кажуваше дека нема просторија посебна за оставање материјал туку ќе мора во некое wc од болницата.. .
Не можам никако да пребарам термин за Хистологија,одете на уролог во Дијализа и нека пробаат упат од таму за на Хистологија,ние така зедовме.