Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.715
    Допаѓања:
    21.397
    Не се секирај. Јас, како и многу други девојки имам дисфункција на тироидната и сум бремена. Пијам терапија од Април и ја држам во нормални граници. Имав проблем со забременување дур да ја средам, ама сега е ок. Знае да биде пречка ако не е регулирана, чим си под надзор на лекар немаш гајле.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Van1414

Van1414 Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2020
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki sakam da pobaram sovet od vas kako da zabremenam imam Policisticni Jajnici borbata za bebe vejke trae 2g mi se smaci od pienje tableti - klomifen, folna kiselina, elova, tiande vloski, i dr.... seto toa ne mi pomogna sega na svoja raka si zemav Diane 35 ama neznam sto da pravam ve molam devojki kazete mi sto da pravam kakvi tableti da pijam za da zabremenam:(

3. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    На своја рака немој да пиеш.
    Одбери некој добар специјалист да те води и да те насочи кои се' испитувања да ги направите.

На Van1414 и IRBBB им се допаѓа ова.
  4. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Девојкии уште 9 дена остануваат до исчекување.Овој период е најтежок и најнестрплив дали ќе ми дојде или ќе ги видам двете цртички. :wasntme:

Туку дали сум ви кажала, ич ама ич не сум раат. Воопшто не сум позитивна голем песимист сум, моите мисли уште сега се дека кога ќе останам трудна ме чека 4ти спонтан.
    Како да си помогнам :worried:
    Маж ми секогаш позитивно размислува, а јас вртам филмови како ќе одиме во мкд па сега короната се поремети па уште не останата трудна јас мислам за киретажа ако дојде.
    Значи само црни мисли имам ми се плаче од мака...
    И така само да се пожалам(facepalm)

5. MikicaBt

MikicaBt Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2019
    Пораки:
    1.342
    Допаѓања:
    1.469
    @Katty52 и јас имам проблем со тироидната жлезда хашимото синдром веќе 5 и пол години. Имам и 37 години и оваа година во април се породив и имам ќерка. Штом ја држиш под контрола тироидната мислам дека немаш проблем. Имам и другарки со истиот проблем и сите се мајки веќе.

На babybubu, Cherry blossom89, Bella_Stella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    Мораш да си смениш мајндсет под итно. Ти уште не си видела две цртки, на киретажа мислиш. Немој те молам. Зошто си бараш сама зло? Знам дека многу препреки поминавте, немој сама да си правиш дополнителни.
    Што зрачиш, то и привлачиш.
    Мисли позитивно, за да ти се случуваат позитивни работи.
    Стресот никому добро не донел, нема ни тебе.
    Пробај да не ги броиш овие 9 денови, зафати се со нешто, најди си занимација, преокупирај се со нешто друго што нема никаква врска со бременост и бебе.

На S.o.F.i, babybubu, curlyhair и 10 други им се допаѓа ова.
  7. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    јас сум со хашимото , хормони во нормала цела бременост ,без терапија сум веќе 2 години само со исхрана ја регулираме тироидната , сега на последна контрола ( инаку 35+5 ) воочивме декљ од самата бременост антителата од над 10000 се спуштиле на 500 , веќе на граница и докторот дури се израдува вика дека од самата бременост може да се подобри функцијата на некои органи :l:
    останав бремена за 18 месеци ама си имам и ПЦОС плус , не ја мисли тироидната само редовни контроли прави си , ако пробувате контролирај ја почесто од вообичаено и се ќе биде ОК :inlove::inlove:

На curlyhair, Cherry blossom89, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Фала ти многу, јас сум превозбудена. Меѓутос ме плаши и фактот дека некад со мензисот исм проблеми ми касни по неколку недели некад пс 5 месеца по ред ко што треба ќе си доаѓа. На момент си помислив дали да идам на гинеколог да видам дали ми е ок се за забременување иако често офсм на контроли, порано бев хаос и контрацепција пиев за да ми се регулира мензисот, јајниците ми беа задебелени ама среќа средив се, ама психа... :):l:

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.
  9. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    461
    Женски со мене се случува нешто чудно. Добив овој месец како што некои знаат на 8ми, ми беше како и секогаш многу слаба менс и на 3тиот ден веќе немав крварење, таква ми е секогаш буквално можам цела менс со една влошка да ја истерам. Е се веќе 5 дена чувствувам како гадење и некои мали болки во желудникот, некна се струполив изгубив свест но од петокот имав запек и мислев поврзано со тоа е. Ете денес повторно само што јадев уште не станата од маса мене почна да ми се врти и нагон на повраќање црева истурив. Правев тест за бременост одкако ми заврши менс зашто со моите циклуси не можам да бидам сигурна дека нема бременост и беше негативен. Дали е можно тестот да е негативен, а јас да сум бремена и тоа да било имплантациско или си правам филмови? Доколку сум бремена по мои несигурни пресметки би била некаде 7-8 недела мислам. Преплашена сум ве молам помогнете доколку некој имал исти случај ;(

10. It's baby time

It's baby time Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    141
    А да отидеш на преглед најубаво? Јас сум 5 ипол недели без никакви симптоми освен вртоглавица и болни гради.. може е покасна овулацијата па не се гледа на тестот зошто е рано направи преку крв подобро

На IAmPresident му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Зошто да се плашиш? Можно е имам другарка што 1 недела и доцнеше а тестот излегуваше негативен после некое време направи уште еден и тој негативен за на крај да излези 7ма недела веќе кога отиде на лекар.. Направи си едно тестче или испитај преку крв а ако нема ништо да си провериш крв и се со ред бидеќи не е толку наивно губењето на свест.. Можеби само притисоци ти се споиле ама велиш имаш вртоглавици гадење.. Ти пуштам среќа да си се израдуваш!

На curlyhair, Cherry blossom89, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    461
    Точно знам кога имам овулација бидејќи користам тестови, но минатиот месец по мислења на членки овде можно е да сум овулирала два пати па ако се зачнала покасно веројатно е вториот пат, можно е. Утре ќе барам термин кај матичен лекар секако морам да испитам крв поради лошењето па може таму да проверам бета така?

На It's baby time му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.522
    Истото, со нетрпение чекаме да ни задоцни. Јас имам уште 5 дена до недобивање само мислам и се молам да не добијам а почнуваат да ме болат градите :( Немој да се грижиш и не мисли на лошо мора да си малку позитивна па можеби ќе биде тој клучниот месец и да си ја истераш бременоста до крај. Знам како ти е ама мора да мислиш убаво :l:

На S.o.F.i и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  14. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    @Van1414 дали имате направено некакви испитувања?
    На своја рака хормонски терапија да не си земаш.

@Katty52 дали земаш терапија за тироидната? Хипо си или хипер?

15. It's baby time

It's baby time Активен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2019
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    141
    Матичната ке те види и ке ти даде упат за се што треба да испиташ, без стрес и паника и дај боже убава вест да ни пишеш

На IAmPresident му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Katty52

Katty52 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2017
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    345
    Hipo sum. Zemam eutiroks 25mg i mi rekoa povekje doktori deka nemam golema disfunkcija tuku malo narusuvanje na tiroidnata

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  17. SunnyBunny2016

SunnyBunny2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    135
    Девојки кај мене дојде вештерката како швајцарски часовник. Се надевам повеќе среќа ке имам нареден месец ❤

18. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Немој да се разочаруваш.
    Ке биде еден ден. Знам дека е тешко затоа што сите ние тука поминуваме трнлив пат и на ниедна не ни е лесно. Само позитивна мисла и ке дојде кога треба:hug::inlove::l:

На curlyhair, SunnyBunny2016 и IRBBB им се допаѓа ова.
  19. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.327
    Допаѓања:
    33.666
    Штом си покриена со терапија и си имаш редовни контроли, си ја одржуваш функцијата како што треба, немаш гајле. Ти посакувам што поскоро да си ги видеш двете цртки. :*

На curlyhair, Katty52 и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  20. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.522
    Ќе биде наредниот месец само верба и позитивно. Знаеме како е, тешко е кога ќе добиеме ама еден ден и ние ќе ги видиме волшебните црти :l:

На curlyhair, SunnyBunny2016, Be-yO-nCe и 2 други им се допаѓа ова.