Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Мислам дека е најдобро тест прво да направиш :)
    Ако е негативен, мислам дека е најдобро да испиташ проодност на канали (бидејќи ако таму има проблем, џабе ти е кломифенот). Јас одам кај Лазаревски во Систина, и таков редослед ми направи (со испитување на хормони пред било што од тоа).

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Се согласувам со darcy прво направи тест (дај Боже да е позитивен)
    Редовна ли ти е менструацијата или и друг пат вака се случувало да ти доцни?
    Инаку тестовите знаеш дека можат да излезат лажно негативни, така да направи си уште еден ама со првата утринска мокрача.
    Ако и тој излезе негативен, почекај (бидејќи имаш симптоми) 3-4 дена да добиеш, ако и тогаш нема ништо направи испитување на крвта или урината во лабораторија.
    Јас оставив урина и за една минутка добив резултати.
    Ако не си бремена во консултација со гинекологот направи план по кој редослед и какви испитувања ќе правиш.
    Мене некако како да ми мириса на бременост! :wasntme:

3. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    да, и јас така мислам, прво направи си тест, ако е негативен прво направи проверка на проодност на канали, се прави на 10 ден од циклусот, значи прво треба да ти дојде :P , а потоа ако се е во ред оди со кломифен, ама до тогаш нека ти земат бриз за некои микробиолошки испитувања и крв за седиментација, бидејќи мора да си негативна на тестовите од микробиологија и да имаш ниска седиментација за проверка на канали, инаку не боли, ако ти се чисти, ако се малку запушени болело, ама барем знаеш дека е до тоа проблемот и после многу лесно че забременеш, може кломифен и нема да ти треба... со среќа

4. Serafima

Serafima Форумски идол

Се зачлени на:
    28 октомври 2010
    Пораки:
    1.229
    Допаѓања:
    21.275
    Abeja држиме, море пуштаме среќа да не израдуваш со две цртички за нов живот :angel: . Како што кажаа и другите феминки, прво тест, па потоа се’ со ред.
    Ајде време е за уште една убава вест :inlove: !

На Lori-30, Keti30, bittersweet и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.393
    Допаѓања:
    17.613
    Ви благодарам на одговорите и на убавите желби и јас посакувам сите ние да се израдуваме што побрзо со бременост.
    Ме интересира дали проодност на канали испитуваат кај матични гинеколози или само на клиника. Можеби глупости прашувам ама не ми е познато.
    Јас правев пред неколку месеци микробиолошки брисеви, немав ништо, ама значи ке мора пак седиментација и хормони да проверувам, ама не ми се верува дека за 10 дена би ги добила резултатите со оглед на тоа дека при добиено нема да може брисеви а и вадење крв од 3 ден е :(

6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.317
    Допаѓања:
    259.540
    А да идеш и да си купеш тест, Зегин работи до 10 :) .
    Или утре, правец во лабораторија преку крв да ти проверат дали си бремена.
    За 15 мин ги имаш резултатите ;) .

7. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Матичните не прават ХСГ, потребна е посебна опрема за тоа. Пред процедурата потребно е да се испита само седиментација, хормоните не се битни. Резултатите се веднаш готови - ХСГ му доаѓа како внатрешен ренген и излегува снимката, па докторот само ја толкува.

8. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    i oвде да кажам, ништо од мојата прва инсеминација, не беше успешна, денес добив, така да малце се разочарав ;( малце, бидејќи се трудев да не се надевам, ама потајно постојано мислев на тоа... ама што е тука е, продолжуваме да се бориме, по 1 месец пауза одиме на втора...

9. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    :( :( и имаш право да си разочарана не е можно да не се надеваме, ама ќе помине за среќа, кој не успеал од 1ва ќе успее од наредна ;) ни било чкртнато да се помачиме очигледно, еден ден ќе остане ова зад нас :* :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    дај боже душо... 2 недели потајно само на тоа мислев, дали ќе успее, па 1ден и ми задоцни, колку да ме стави во надеж ;( 2 дена немам спиено, некои соништа ме мачеа, многу глупаво чувство за на крај да се разочарам... добро што денес бев цел ден зафатена и со луге кои ништо незнаеја за тоа, па немав прилика да мислам нон стоп, инаку би се изнаплакала ;( а се беше во ред, пиев кломифен, имав 4 големи фоликули, над 20 мм што влеваше надеж дека барем една ќе се оплоди, и спермата беше во ред, ја прочистија, ама пак ништо :@ тоа е, никому не сум кажала (освен на вас ) дури ни на родителите, баш поради страв дека нема да успее, па и тие да се нервираат... незнам што да мислам повеќе, д-рот рече мал бил процентот на успешност, но да не губиме надеж, еден месец пауза, па пак, и ако не биде ништо со 4 поднесувам документи за инвитро, порано неможело, ма да временски ми стои неиздржливо, околу година... дај боже да фати порано, ако не одиме до крај, мора да имаме храброст и сили, колку и да е тешко

11. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    Пијам јас Огестан, ми ги даде лекарот од кога останав бремена, ама се пијат и ко планираш бременост. јас пред да забременам пиев само фолна , а сега само овие пошо има и фолна и омега3 внатре и други витамини кои се потребни. Ако планираш бременост добри ти се за почеток.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  12. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    А некој вака предлог за поголем % живи сперматозоиди кај маж имате? :wasntme:

13. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    а сте испитале се тоа вие?

бидејќи ко пробував да забременам , на почетокот имавме односи со мм по 3-4 пати во денот :lol:
    потоа ми рекоја дека е подобро еднаш на ден, или на секој втор ден за да се зголеми концентрацијата на сперматозоидите.

14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Срцка абе јас знаеш како викам-да не појде човек по лекари. Дечко ми дека има зимано стероиди после тоа зема заштита за опоравување но некако сумљиво ми е. Чекаме да добијамза конечно да апстинира :$ за да направи спермограм, мада јас искрено и на своја рака би му дала нешто за поголем % живи и за убрзување бидејки нема штета од тоа. Само уште да знаев што да му дам... :( Сега малце не је*е што тој нема плави картони (ни картица) и по приватни ако појдеме...кај ни е крајот.
    Јас се спремам за ова лекот со вино и рен плус и мацина трава, ама мене некако тој ми е сумљив...

На Sweetheart87 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. butterfly.mk

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    јас по тие бабини лекови не верувам многу , не знам , имав и јас другар кој земаше стероиди, па сега има 2 дечиња, мислам дека и не прекинал да ги зема,сеа зависи и до организмот на човек. Најдобро ке биде да се направи спермограм, може само не ви е периодот погоден,знам како е за испитувањата со сини картони а не па без нив. Пробај најди и нешро на гугл за зголемување на машката плодност, сигурно има некои лекови и таму или совети во врска со стероидите дали и колку влијаат врз тоа.

16. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Ух, финтата е што јас сум во ББ и БФ многу одамна и добро знам како влијаат стероидите на плодноста кај мажите :( ќе гуглам, шо да праам, па ке го носам на лекар је*и га :D :*

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Нека пие трибулус тоа е ем и на природна база за појак тестостерон и поквалитетна сперма.Му го препорачаа на мажот ми на доктор за да се зголеми бр на здрави сперматозоиди.Но тоа беше еднс од опциите ако не најдеме падутин тие се као подобри и поскапи околу 3000 ден.А трибулус 700 ден мислам оти беше.Мажот ми пиеше од падутинот па кај да е треба да го повтори спермограмот па ке видиме.

18. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Трибулус пиеше како дел од заштитата после шемата со стероиди. Тоа е суплемент за спортисти,и да, многу помага. Јас па сега баш прогуглав и гледам многу задоволни луѓе од комбинацијата Спимен и Трибестан. :*

Иначе незз кај сте нашле трибулус за 700 пошто испод 2000 не е посебно квалитетниот трибулус.

19. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Нека пие ЦИНК и СЕЛЕН, ја на маз ми му купив таблети пред три месеци и еве неодамна правесе спермограм и е подобрен, од 1миљон на 17миљони, медјутоа он имасе и мала операција, така да сега незнам на сто поточно се долзи подобрувањето, но имам многу читано а и мојот гинеколог специјалист ми рече дека тоа е добро и за двајцата, така да сега редовно ги пиеме секој ден по една таблета, а воедно истата содрзи и други витамини.поздрав

20. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Тенк јуу грлллс :*