Можеби би требало да испиташ хормони и брисеви, секако ако немап во брзо време правено. Ако често доаѓа до доцнење а нема бременост сигурно има причина. Среќно
Дами пак јас, станав зависна од вас Веројатно си одиме за мк за некои 2-3 недели па сакам да ве прашам да ме упатите точно кои испитувања да ги направиме и јас и мм, имам испитано само ехо пап и микробиолошките. Што се друго е добро да испитам сега па додека е порано да почнеме со лекување недај боже ако има некои проблем? И да ми предложете доктор и за мене и за мм не е битно цената и секако приватно ќе плаќам се зашто немам матичен, па да си закажам со време. Препораки од кој сте најзадоволни?
Маж ти да испита спермограм, ти хормони на трет ден од циклусот а понатаму и хсг. Систина кај кој и да закажиш нема да згрешиш. Среќно
Нека твоите желби станат реалност пред испитувањата. За тебе плус хормони на 3 ден како што ти кажа членката, за почеток. За сопругот спермогтам и спермокултура, ајо е со неговите резултати се ок за тебе проодност на канали. За приватно или државно во сегашново време на корона секако е приватно. Препорака ЊуБорн или Влатко или Татјана секако се само они нема да згрешиш кај кој и да си. Но со сите собрани резултати оди на 2-3 мислења кој ќе ти остави впечаток одлучи се. Среќно
@Bebce1 @Inamya Ви благодарам, да се радуваме сите без да се макнеме многу по болници Нема да имам многу време за да барам повеќе мислења, кратко ќе сум во мк па и затоа барам препорака од вас за веднаш да може да идам кај подобар лекар. И спермограм мм може да прави кај истиот доктор каде што и јас ќе ги правам испитувањата или? Извинете глупо е прашањето се срамам колку не сум упатена
Во секоја приватна клиника за неплодност има и испитувања за сопругот. Ти посакувам срека и пред да ги правиш испитувањата да си видиш 2 црти
Да таму ќе проверат т.е во лабораторија. Затоа сме тука да си помагаме и да се упатуваме, без грижи. Само позитивно ќе биде се како што треба. А колку време се обидувате за бебче?
Фала ти милички дај Боже двете да де радуваме овој месец, да куртулиме од овие грижи @Bebce1 се обидуваме 5 месеци и некако веќе многу ми се виде Ти благодарам многу ми значи вашата подршка Се мислам за Дракулески во Систина, па се надевам нема да згрешам, само ова за хормони не знам дали ќе успеам 3ти ден од циклус да бидам во мк за прегледот, ако не тој ќе го направам тука во Швајцарија
Во њу борн освен спермограм и спермокултура, не може ни хормони ни проодност да провери. Ако не сакаш да се шетате по клиники, ремедика, систина, плодност.
Ние ги правиме сите испитувања во Систина, може да си закажеш на бројот на страната од Систина за спермограм, спермокултура. За сите останати испитувања ќе ве насочува докторот кај кој што планирате да одите. Закажи си со време бидејќи се чека за термин. Со среќа!
Во Њуборн може хормони,проодност не,ни во Ремедика не може проодност,комплет само во Систина или Плодност. Проодноста исто така е врзана со денот на циклус,околу 10,11ти ден се прави и тоа нека го има во предвид членката.
Ви благодарам решив дефинитивно ќе е во Систина само уште да проверам кај кој доктор и со термините кај кој ќе одговара
Хормони секако дека може во Њу борн, а прооднос кај Толевски, како и да е сите си даваме предлози од нашите искуства нејзино е да провери и да одлучи
5 месеци не е некој долг период,опушти се,нз колку години имаш,самиот момент кога ќе почнеш по доктори ќе почне потсвесно и стресот. Ако сте на кратко како што велиш ќе ви биде тешко повеќе испитувања да направите,најлесно направете спермограм и спермокултура,машкиот фактор да се анулира одма,ви посакувам да немате потреба од повеќе испитувања.
27 сум. Сакам да испитувам што е можно повеќе, па недај боже ако има некој проблем да лекуваме на време. А и сметам дека е подобро да останеш бремена со веќе однапред испитано се, секој ризик е помал тогаш, барем се надевам. Сепак ти благодарам, во право си треба да сум опуштена но пред 3 години имав ужасен преглед кај Огнен Мицков кој ми кажа 300 глупости (барем се надевам дека се глупости) меѓу кои и дека нема да можам лесно да забременам, и сега кога не бива само на тоа мислам. Се надевам дека откако ќе ги направам прегледите ќе се смирам малку
Девојки сон не ме фати.... Конечно позитивен тест, срцево ке ми пукни од радост. Дај боже на сите да ви се исполни желбата.