Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. malecko87

malecko87 Истакнат член

Cestitkii ❤️

kig likes this.
  2. Hristinakiki02

Hristinakiki02 Истакнат член

Posleden menzis 28.10..nikakvi simptomi dosega,nit za dobivanje nit za nedobivanje..

It's baby time likes this.
  3. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Значи ти доцни, направи тест. Да си видиш тоа што сакаш(fingers)

Tinka1234 likes this.
  4. Hristinakiki02

Hristinakiki02 Истакнат член

Minatiot mesec dobiv na sedmiot den docnenje :@

5. Inamya

Inamya Популарен член

Можеби би требало да испиташ хормони и брисеви, секако ако немап во брзо време правено. Ако често доаѓа до доцнење а нема бременост сигурно има причина. Среќно

6. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Дами пак јас, станав зависна од вас :lol: Веројатно си одиме за мк за некои 2-3 недели па сакам да ве прашам да ме упатите точно кои испитувања да ги направиме и јас и мм, имам испитано само ехо пап и микробиолошките. Што се друго е добро да испитам сега па додека е порано да почнеме со лекување недај боже ако има некои проблем? И да ми предложете доктор и за мене и за мм не е битно цената и секако приватно ќе плаќам се зашто немам матичен, па да си закажам со време. Препораки од кој сте најзадоволни?

7. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Маж ти да испита спермограм, ти хормони на трет ден од циклусот а понатаму и хсг. Систина кај кој и да закажиш нема да згрешиш. Среќно

IAmPresident likes this.
  8. Inamya

Inamya Популарен член

Нека твоите желби станат реалност пред испитувањата. За тебе плус хормони на 3 ден како што ти кажа членката, за почеток. За сопругот спермогтам и спермокултура, ајо е со неговите резултати се ок за тебе проодност на канали. За приватно или државно во сегашново време на корона секако е приватно. Препорака ЊуБорн или Влатко или Татјана секако се само они нема да згрешиш кај кој и да си. Но со сите собрани резултати оди на 2-3 мислења кој ќе ти остави впечаток одлучи се. Среќно :)

IAmPresident likes this.
  9. IAmPresident

@Bebce1 @Inamya Ви благодарам, да се радуваме сите без да се макнеме многу по болници (fingers) Нема да имам многу време за да барам повеќе мислења, кратко ќе сум во мк па и затоа барам препорака од вас за веднаш да може да идам кај подобар лекар. И спермограм мм може да прави кај истиот доктор каде што и јас ќе ги правам испитувањата или? Извинете глупо е прашањето се срамам колку не сум упатена (facepalm)

Bebce1 and Tinka1234 like this.
  10. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Во секоја приватна клиника за неплодност има и испитувања за сопругот. Ти посакувам срека и пред да ги правиш испитувањата да си видиш 2 црти:hug::inlove::l:

IAmPresident likes this.
  11. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Да таму ќе проверат т.е во лабораторија. Затоа сме тука да си помагаме и да се упатуваме, без грижи. Само позитивно ќе биде се како што треба. А колку време се обидувате за бебче?

IAmPresident likes this.
  12. IAmPresident

Фала ти милички дај Боже двете да де радуваме овој месец, да куртулиме од овие грижи :inlove:
    @Bebce1 се обидуваме 5 месеци и некако веќе многу ми се виде ;( Ти благодарам многу ми значи вашата подршка :l:
    Се мислам за Дракулески во Систина, па се надевам нема да згрешам, само ова за хормони не знам дали ќе успеам 3ти ден од циклус да бидам во мк за прегледот, ако не тој ќе го направам тука во Швајцарија

Tinka1234 likes this.
  13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Во њу борн освен спермограм и спермокултура, не може ни хормони ни проодност да провери.
    Ако не сакаш да се шетате по клиники, ремедика, систина, плодност.

IAmPresident likes this.
  14. babybubu

babybubu Популарен член

Ние ги правиме сите испитувања во Систина, може да си закажеш на бројот на страната од Систина за спермограм, спермокултура. За сите останати испитувања ќе ве насочува докторот кај кој што планирате да одите. Закажи си со време бидејќи се чека за термин.
    Со среќа!

IAmPresident likes this.
  15. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Во Њуборн може хормони,проодност не,ни во Ремедика не може проодност,комплет само во Систина или Плодност.
    Проодноста исто така е врзана со денот на циклус,околу 10,11ти ден се прави и тоа нека го има во предвид членката.

IRBBB, tina2018, Tinka1234 and 2 others like this.
  16. IAmPresident

Ви благодарам :* решив дефинитивно ќе е во Систина само уште да проверам кај кој доктор и со термините кај кој ќе одговара

Stressed Out likes this.
  17. Inamya

Inamya Популарен член

Хормони секако дека може во Њу борн, а прооднос кај Толевски, како и да е сите си даваме предлози од нашите искуства нејзино е да провери и да одлучи ;)

18. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

5 месеци не е некој долг период,опушти се,нз колку години имаш,самиот момент кога ќе почнеш по доктори ќе почне потсвесно и стресот. Ако сте на кратко како што велиш ќе ви биде тешко повеќе испитувања да направите,најлесно направете спермограм и спермокултура,машкиот фактор да се анулира одма,ви посакувам да немате потреба од повеќе испитувања.

Inamya, IRBBB and Tinka1234 like this.
  19. IAmPresident

27 сум. Сакам да испитувам што е можно повеќе, па недај боже ако има некој проблем да лекуваме на време. А и сметам дека е подобро да останеш бремена со веќе однапред испитано се, секој ризик е помал тогаш, барем се надевам. Сепак ти благодарам, во право си треба да сум опуштена но пред 3 години имав ужасен преглед кај Огнен Мицков кој ми кажа 300 глупости (барем се надевам дека се глупости) меѓу кои и дека нема да можам лесно да забременам, и сега кога не бива само на тоа мислам. Се надевам дека откако ќе ги направам прегледите ќе се смирам малку :inlove:

20. meri24

meri24 Истакнат член

Девојки сон не ме фати.... Конечно позитивен тест, срцево ке ми пукни од радост. Дај боже на сите да ви се исполни желбата.

Attached Files:

butterfly6223, sikica7, Keri and 45 others like this.