Да со упат од матичен гинеколог, со назнака за генетски тестови за тромбофилија. Кај мене упатот беше со шифра за стерилитет.
Devojki dali mislite ili ako nekoja imala iskustvo da mi kaze, dali povisoko nivo na trigliceridi vo krvta kaj mazite moze da dovede i do promeni na spermata, kako na primer slaba podviznost i slicno.
Здраво девојки. Кај мене и овој месец ништо, требаше на 5ти да ми дојде во сабота, ама уште во понеделник во исцедокот имаше промена, малку кафеаво. Од тогаш и ми почнаа болките и вчера и денес на бришење имам нонстоп кафеаво. Така да кај и да е ќе ми пробие. Со женското тело дефф нема правила Не ми е сеедно, ама не сум ни разочарана. Кога треба, тогаш ќе бидне. Се надевам на новогодишно подароче
И јас имам уште 3 дена до недобивање, а сеуште не осеќам ништо ниту гради ме болат ниту стомак. Само дијареја имам и некои слаби грчеви во стомак. Се надеваме на новогодишни цртички овој месец стискам палци за сите
Imame praveno da ama sakame tamu da napravime podetalno sve sto ke ni kazat.Pa so Gospod napred ke vidime utre sto ke bide.fala ti i olku mi znacese sto mi pisa
@S.o.F.i @Bebce1 Немојте да се разочарувате. Денес исплачете се но од утре со нови сили. 2021 година ќе ни биде посреќна за исполнување на најголемата желба Ве гушкам силно.
За 2021 имам силно претчуство дека сите ќе се префрлиме во труднички муабети, а мене ретко кога претчуството ме лажи❤️
Јас требаше вчера некни да добијам и само кафеав исцедок цело време и болки во кичма што е несвојствено за мене..Не можам да си го препознаам телото во последно..3 месеци со ред сум со кафеав исцедок после овулација..Хормони испитав Мај месец на 3 ден од циклус,што има уште за испитување да му предложам на гинекологот оти тој само ме уверува дека ништо нема..Ќе правиме спермограм овај циклус само чекам еднаш да добијам и брисеви со пап..Кои други испитувања се потребни за да се обратиме кај спецјалист?
Основни испитувања што се прават кога после некое време нема бебе се: хормонски статус, проодност на туби ХСГ и спермограм. Ако имате се тоа испитано и е се во ред, најубаво да се консултирате со специјалист за плодност да ви каже што понатаму. Јас така бев, се беше во ред, скоро 2 години пробувавме безуспешно, и после матичната реши да ме стимулира со кломифен и од прва се фати, сега сум веќе 11+. Ти посакувам и тебе и на сите девојки туа што побрзо да си ги видите двете цртки!!!
Кломифенот прави чуда и јас сум ист случај, после две години си видов две црти. Дај боже сите да си видите по две црти до нов година.
naturallmess ke mozes da mi posocis so koja ishrana ja regulirase tiroidnata i antitelata?Isto imam hasimoto i pokaceni antitela bez terapija
Здраво на сите. Помина една недела како пробуваме за бебе пишав и погоре. Имавме неколку обиди, и дали на психа ми влијаело тоа,незнам, ама имав некои мачнини па си реков ке купам еден тест. Само што го направив, негативен испадна. Дали јас нешто премногу брзам незнам како иде тоа, кога би покажало. Видов дека треба овулација да се следи ама јас мене месец ми касни менструацијата, уште од малечка имам нередовни и незнам кога би била во овулација. Купив и таков тест утре да видам.
Ќе треба да одиш на лекар за да се открие причината за доцнењата. Хормони да испиташ, ехо пап брисеви. Коа ќе средиш циклус тогаш може да се обидувате. Тест најрано се прави 2 недели после однос.
Оди на доктор за да видиш што е причината или почекај па пак направи тест(знам како е тоа со нередовната менструација...) Ти посакувам среќа