Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Фала мила. Ако не овој месец за брзо ке се дружиме во труднички, имам осекај.

На meri24 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Миличка каде ке правиш лапаро и хистеро?

3. Далија

Далија Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    127
    Ве замолувам за совет.
    Веќе 12ти месец како се обидуваме да останам бремена но неуспешно.После 6тиот месец почнав со испитувања.Испитав хормони беа во ред.Проверував тироидеа анти ТПО и анти ТГ и беа одлични.Следевме фоликули 3 месеци си овулирав се супер и нормално изгледаше на ехо. На 14 ден од циклус си имам овулација која ја осеќам.После 10ти месец во Санте Плус сопругот правеше спермограм кој исто така е добар.Се консултирав со докторот од Санте кој е специјалист за инфертилитет дали можеби влијаат лековите што ги пиевме додека бевме болни од Ковид кажа дека е можно но нема некое значение плус тоа ние бевме болни во септември од тогаш не пиеме никакви лекови.Имам 27 години.
    Што да направам следно ? За Хсг наводно не работела клиника.Да одам на приватно и каде ?

4. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Следно Хсг, приватно во Систина имам правено. Не е ништо страшно, кратко трае барем ќе знаеш на што си. И ние изгубивме доста време обидувајќи се зошто ми рекоа дека е болно и се плашев да одам, на крај испадна дека е таму проблемот. Не чекај, на приватно е околу 6000 ден.

На thelittle17, fana и Далија им се допаѓа ова.
  5. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    6.835
    Женски јас сум истата под името @IAmPresident го сменив телефонот не можам да се најавам па затоа правев нов профил. Денес требаше да не добијам, сеуште нема ништо најчесто редовна ми е на 28-29 ден добивам. Немам никакви симптоми само многу бело прање, никогаш не ми течело толку многу. Се мислам ако направам тест утре ќе покаже или да чекам уште некој ден? Се плашам да немам некоја инфекција поради исцедокот, пред два месеци правев брисеви се беше чисто :^)

На It's baby time му/ѝ се допаѓа ова.
  6. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.673
    Направи ХСГ на приватно, ќе си знаеш бареми ќе си бидеш сигурна. Психички ни влијаат многу работи, од притисок некогаш, што мислиме цело време, а ништо не ни е, на крај сами си правиме нешто навистина да ни биде. Ако не отиди и на второ мислење, од доктор, некаде приватно, Систина или Ремедика, кажи го проблемот, можеби ќе ти дадат да пиеш кломифен, ако имаш проблем некаков. Ако со сопругот е се во ред со спермограмот, тогаш е нешто на психичка база до тебе, психата е многу зафркната работа, еве јас сегасум веќе бремена, ама таа психа какви проблеми ми има направено, дури и сега во бременост си имам стрес од се, за се одам на доктор, паничам за секаква болка, од страв. Знам дека не е лесно да се попува, како треба да се опуштите, ама е многу важно, ете паралелно прави си и испитивања, ама ако искочи се во ред, да знаеш дека е до психата, најтешката работа од се, е да се контролира психата, според мене. Дај боже и ХСГ да ти излезе добро, и тогаш да се опуштиш и да знаеш дека немате никаков проблем за забременување, туку дека се ти е во главата.:mm:

На curlyhair, Далија, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Campanula

Campanula Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2020
    Пораки:
    160
    Допаѓања:
    237
    Јас имав исцедок ама поради конзумација на многу лекови, ми се поремерила микрофлората, па морав и за тоа терапија да земам. Инаку и јас чекам да не добијам за два дена, а веќе три недели имам болки во градите и понекогаш слаба болка во долниот дел на стомакот. Правев еден тес кој беше негативен, но може било многу рано. Сега ми е многу страв да правам уште еден. Мислам и дека чувството за мирис ми е изострено, ама може и си замислувам.
    Ти посакувам да си видиш две цртки ☺️

8. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Aj i jas vaka da si kazam sto imam.. 9 dena do NE dobivanje, bolka vo bradavicite na dopir i ne sakam da pomislam na jadenje mi se gadi, so sila jadam so nagoni za povrajkanje. Ima sansi da se nadevam na bremenost, ili si fantaziram?

На curlyhair и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  9. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Секогаш има шанси за бременост. Не си барај симптоми. Најди си некоја занимација и чекај го денот за недобивање за да направиш тест. Ти посакувам да се 2 црти.

На Lina-Detelina му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    6.835
    Ти благодарам дај Боже двете да се радуваме овој месец :inlove: Јас сеуште не сум добила страв ми е да правам тест да не се разочарам. Од сабајле имам некои слаби грчеви како пред добивање, и исцедокот уште ми е обилен, но денес почна и да ме чеша многу ;( Сигурно е некоја инфекција, или сум измрзнала, зашто немам пиено апчиња многу време освен фолна магнезиум и витамин ц што пијам секојдневно. Ќе почекам да добијам па пак ке правам брисеви и урина :(

@Lina-Detelina мислам дека ти е многу рано за толку симптоми, посебно па гадењето се јавува многу подоцна. Од мене совет не барај симптоми, знам дека е тешко, ама вака само психата си ја оптеретуваш. Како што кажа @Tinka1234 најди си некоја занимација да не мислиш на ова, па прави тест откако ќе ти задоцни

На Lina-Detelina, Campanula и Tinka1234 им се допаѓа ова.
  11. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.523
    Такво бело прање е симптом на бременост, направи тест одма што се мислиш, мислам дека си бремена. Направи и чекам да пишиш знам дека ќе е позитивен. :lol:(fingers):inlove:

На Tinka1234 и Anturium им се допаѓа ова.
  12. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    6.835
    Навистинаа??? :inlove::inlove::inlove: Фала ти баш ме израдува, но ни претпоставив дека исцедокот може да е симптом :inlove: Се мислам да почекам до утре за да правам со прва утринска мокрача?

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    1.277
    Zdravo devojki,

Pred tri dena pravev test za bremenost bese negativen. Vcera trebase da dobijam ama nisto, obicno i nemam simtomi nekoi jaki pred dobivanje za da znam. Se ima kaj nekoj sluceno testot posle toa da pokaze deka e pozitiven? Mene ne mi se veruva.

14. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    6.835
    Рано си го правила, може да е лажно негативен. Прави утре пак со прва утринска мокрача, се надевам ќе си видиш 2 цртки :inlove:

На Bejb15 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. melonka

melonka Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2020
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    572
    Штом ти доцни немора да е со утринска.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.163
    Допаѓања:
    6.835
    Негативен ;(;(;(

Прикачени фајлови:

17. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    2.075
    На гинекологија прават хсг јас во четвртокот правев.

18. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.523
    Јас кога останав првиот пат имав таков исцедок ни гради ме болеа ништо. Цело време бев мокра мислев дека сум добила во секој момент. Утре со прва мокрача. Со среќа:l:

На Bubu111, IRBBB и thelittle17 им се допаѓа ова.
  19. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.523
    И како беше? Како помина? Мене ми е страв да правам

20. zverkica

zverkica Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    2.618
    Срцка не е страшно воопшто, јас кај рентген Толовски правев, мала болка е како за добивање, брзо поминува не се плаши и направи си што побрзо

На malecko87, Bebce1 и IRBBB им се допаѓа ова.