Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. ivance..

ivance.. Популарен член

Позитивен е бремена :party: си сега само опуштисе и гали мешко па за недела дена испитај си преку крв да знаеш која недела си

S.o.F.i, Ceneva and IRBBB like this.
  2. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Честитки Софии:party:да имаш успешна бременост, почни си веднаш со терапијата. Баш ми е мило:*

3. Saba08

Saba08 Популарен член

Ето, честито!
    И сега тие триста мисли, само позитивни и ќе биде сé убаво :hug:.

4. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Дефинитивно е бременост да ти е со лесно до крај... За 9 месеци ќе си гушкаш најубаво бебенце :l::l:

5. fana

fana Форумски идол

@S.o.F.i честитки со лесно :)

S.o.F.i likes this.
  6. Inamya

Inamya Популарен член

S.o.F.i likes this.
  7. monik55

monik55 Форумски идол

Од шала и јас вака правев тест, исти ваков и ми искочи малце потемна од твојата цртичка, за три дена го повторив и искочи жар црвена.
    Само што јас не знам ни кога мие последен циклус одприлика само ми текнува.
    А минатиот месец имав само еден ден циклус.
    Честитки и добра мисла:hug:

mal.ecka, happygirl, S.o.F.i and 5 others like this.
  8. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

@S.o.F.i Честитки мила!!! Ти посакувам се да биде во ред и завлечи нога и за нас!!! Позитивно само!!

S.o.F.i, curlyhair and IRBBB like this.
  9. curlyhair

curlyhair Популарен член

Здраво девојки,ви посакувам убава вечер на сите.
    Еве ги хормоните,направени на 4ден од циклус(немав можност на 3ден).
    Лх - 7.79
    Фсх - 5.53
    Прл - 21 ( спуштен со 1 таблетка Достинекс,претходно ми бил 50).
    Естрадиол - 75
    Тсх - 1.58
    Фт4 - 16
    И од 3 ден од циклус почнав со Кломифен 2тбл дневно.

И уште едно прашање,почнав Кломифен,и купив и тестови за овулација,дали е паметно да ги правам,по завршување на Кломифен?

10. Oksitocin

Oksitocin Истакнат член

Pred se, sakam da napomenam deka go spodeluvam moeto iskustvo vo grupava bidejki prikazni kako mojata se golema podrska i nadez za site koi se obiduvaat da zabremenat. Postot mozebi ke bide podolg, ama toa e bidejki sakam da opfatam se sto i kako bese... Na forumov ne ima mnogu, aktivni, no i pasivni citateli koi koga ke izguglaat nesto ke im izleze nesto sto nekoj go spomnal i taka se navlekuvas na citanje od koe mora da izberes na sto ke gi nasocis mislite.
    Jas sum 29god. se obiduvavme za bebe 7-8meseci i od mnogu citanje se resiv da se ispitam dali e se vo red iako mislenjata bea deka do godina dena obiduvanje se smeta za normalno vremetraenje. Pocnavme so osnovnite, PAP ureden, spermogram i spermokultura uredni, mikrobioloski imav Ureaplasma uryliticum, sto se sredi so antibiotik ama koga dojdoa na red hormonite pocnaa moite kosmari... Prv pat vo zivotot ispituvav hormoni i vrednostite se pokazaa zastrasuvacki t.e. induciraa na policisticni jajnici (sto gi nemam), prerana menopauza (ha, kako ne na 29god so redoven menzis) i ko za bela rezultatite gi zemav pred vikend i tie denovi pred da gi vidi doktor iscitav se sto e mozno i se preopteretiv maksimalno so negativni misli deka sekade pisuvase deka most likely nema da mozam da zabrenam deka duri i invitro sansite se mali... FSH 25, Estradiol 9, AMH 0.291 ... Koga gi zemav rezultatite i koga vidov deka mnogu otstapuvaat od referentnite vrednosti pojdov odma istiot den vo druga lab i pak gi ispitav i rezultatite bea isti - panikata uste pogolema.
    Vrv na se , maticniot Blazevski koga gi vide 10sekundi kutese za da mi kaze deka ne mu se veruva na toa sto go gleda, i od nigde nikade pocna da mi zboruva za donori na jajce kletki ... Bev kako vo bunilo, jas go prasuvam sto moze da probame prvo da ostaneme po priroden pat i negoviot sovet bese vo smisla ke sledime folikulometrija, ama aj da pocekame eden mesec da se smiris malku .... mislam deka toa uste tolku mi ja zgolemi tagata, ne padnav vo depresija, no mi bese neizmerno tesko, ne mozev da se sozemam koga izlegov od ordinacija. PA sega si baram i nov maticen ako imate predlog nekoj dobar spodelete mi info.
    I kako i da e, normalno se resiv na vtoro mislenje, si pojdov vo Re-medika i tamu pocnav so folikulometrija - prviot mesec na sledenje izleze deka nemam ovulacija (a dosega vo zivotov celo vreme osekam koga mi e ovulacija bidejki imam bolki nekoi vo karlica neznam kako da opisam) najverojatno od shto bev pod golem stres. I seto toa cekanje do nareden ciklus so terapija so Profertil koga se resiv pak da napravam hormoni i pak da gi dobijam istite rezultati mi ja zgolemi tenzijata. A site soveti se baziraa na mnogu e bitno da ne si pod stres, trgni gi negativnite misli, nasoci se na nesto sto te raduva itn...Easier said than done...
    Za nareden ciklus odluciv cvrsto deka nema nisto da otvoram da citam i deka samo ke si go slusam doktorot i ke gi sledam instrukciite. Sleduvase pak folikulometrija, so Klomifen ovoj pat i imase duri 1 folikul sto go sledevme i primiv Choriomon injekcija i sleduvaa 3 dena aktivni obidi :) Nemav nikakva nadez ili ocekuvanje, mi pocnaa simptomite za dobivanje i si rekov ajde da sme zivi zdravi imame uste sansi i vreme.
    Arno ama mi kasnese veke 3 dena - obicno nikogas ne mi kasni poveke od 1 den,si vikav moze od stresot i od se izminato si vlijae (posto neli simptomi za dobivanje imav),ama ajde sepak ke si napravam test i koga se pojavija dve crtki mislev deka ne sum razbudena - deka uste sonuvam - ne mi se veruvase.
    Eve sega sum 8ma nedela, srceva reakcija si slusnav - solzi mi potekoa od radost...
    Ako nesto zakluciv - toa e deka psihata e mnogu mokna - stres imame site, no ne site se spravuvame so nego... Se sto ke procitame ne znaci deka ke vazi i za nas,podrskata od partnerot e mnogu bitna, i odrzuvanjeto na strasta i ljubovta vo celiot proces ne smee da se zanemari kolku i da e tesko da se odrzuva, bidejki site znaeme deka koga e tempirano ne e bas najidealno...
    Vi posakuvam na site da si ja docekate radosta i nikogas da ne gubite nadez, ne barajte doktorski soveti na forum i google - za toa postojat doktorite.

11. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Те прочитав и очите ми се полни со солзи. И јас како тебе сум бремена со помош на Кломифен. Истиот или сличен пат го поминав, со безброј разочарувања и негативни мисли. Месецот кога останав бремена решив да не читам ништо, да си ги слушам само докторите и да се трудам да бидам позитивна.

Убав пример им даде на сите девојки кои си ги чекаат двете цртки. Надежта постои и кога најмалку ни изгледа дека е така. Ти посакувам бременост како песна. :sun:

12. Bella_Stella

@S.o.F.i честитки мила, само позитивно сега. Ептен ме израдува! :inlove:

S.o.F.i and IRBBB like this.
  13. Bella_Stella

Добри се хормоните мила. А зошто тестови за овулација, нема ли да правиш фоликулометрија?

curlyhair likes this.
  14. curlyhair

curlyhair Популарен член

Ќе одам по завршување на Кломифен,но си мислев неколку дена по Кломифен да се тестирам за да ја детектирам сигурно овулацијата,пример претходниот пат не осеќав ништо посебно а сум имала овулација.

15. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Многу би сакала и кај мене повеќе да преовладуваат добрите мисли.
    И гледам повеќе така да ги насочувам, сепак е Божја работа.
    Ама страв си имам:worried:

Ај посоветувајте ме.
    Имам генетски мутации, треба да примам клексани. До сега пиев и аспирин незнам ни дали да го продолжам.
    Го барав денес докторот, сестрите ми велат многу бил во гужва, да му пишам нему.
    Пишав го замолив и сега чекам, ако е човек ќе се јави.
    Тој сам ми рече кога ќе дојде до бременост да го барам уфф..
    Или да бидам досадна и упорна па да му звонам?

Некако се плашам нешто да не пропуштам..
    Морав да пишам, така полесно ми е.

Инаку стварно фала ви на сите, ве влечам сите за нос.
    Сите до една да имате позитивен тест во најскоро време.
    :hug::l:

16. lakygirl444

lakygirl444 Активен член

Здраво девојки сакам да прашам за другарка дали се добри резултативе од хормони правени на 21 ден.Се обидуваат една година никако да остане бремена.
    FSH -4.97
    LH -8.55
    Андр 3.1
    Dhea-s 319
    TST - 28.4
    TSH 2.34
    FT4 12.4
    INSU 7.12

17. Anatema

Anatema Истакнат член

Здраво на сите, нова сум, и горе доле гледам дека ги поминуваме истите работи сите. Сакам сите да ве пофалам, воодушевена сум како си помагата и си споделувате искуства, од форумов дознав многу работи што не можев да ги дознаам од другарките :) Царици сте!!!:l::l::l:
    Овој месец ќе се обидеме втор пат со тестови за овулација, држете ни среќа. Ако некоја знае како да си вилјаам на психа и да не мислам на тоа, нека сподели совет слободно :)
    Честито @S.o.F.i не се грижи, сигурно нема да смени ништо ден-два, ама за да бидеш поспокојна збори со докторот.

18. princess5

princess5 Форумски идол

Сигурно ќе те побара... а во мегувреме ако си со мутации аспиринот си го пиеш ... во меѓувреме крв преку бета и чекај си повик од докторот и да видиш што со клексаните и дали ќе ти даде некаква прогестеронска подршка...

Stressed Out likes this.
  19. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Ако тој доктор не се јави за брзо, дали можеш да се консултираш со друг?
    Ако чекаш да ти потврди докторот за дали да почнеш да боцкаш, не ги прекинувај аспиринот и јас на своја рака го пиев.Исто почни со метилирана фолна, и метил б12.
    Од кога ке ти каже што да правиш, може да ти го остави и аспиринот, а може и да го престанеш ако нема потреба од двете. Ти секако дозна многу рано, не се плаши, мислам дека 2,3 дена без инекциите нема да бидат проблем. Јас почнав да ги пуштам после 4 дена од позитивен тест, а тестот го правев на датата кога требаше да добијам.
    Страв ке има сега, и засекогаш, посебно за случајите како нас Софи. Знам како ти е, исто ми е, ама убаво пиша и ти на крај сепак е Божја работа. Ти посакувам многу среќа и да успеете, ова да е вашето бебе:* Се ке биде добро:hug:

20. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Секако на фоликулометрија ке си имаш поточни информации за овулацијата, ама зошто да не, можеш и дома да си се тестираш.
    Сум немала искуство со кломифен, ама можеш и според последниот циклус да си предвидиш од кој ден да си почнеш. Ти посакувам многу среќа, прв и последен месец со кломифен,па со позитивен тест(fingers)

curlyhair and IRBBB like this.