Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Јас така се боцкав. Со агол од 90 може да се повреди мускул,капилари... поткожните инекции треба баш под слојот од кожата да се боцнат па тие си се апсорбираат. Друго е мускулно да треба.
    Не солам памет на никој, кој како сака нека се боцка нормално, само споделив јас како го правам тоа, да не бидам погрешно разбрана.

Sexybaby86, tina2018, S.o.F.i and 2 others like this.
  2. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Јас не би заради што многу боли,инаку другото има логика,ама па сум гледала во странство и стимулациите ги шибаат под 90,а ние под 45,јас и во стомак приметив дека колку поголем агол помалку ме болеше.

LunaGrey and S.o.F.i like this.
  3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Мила барај да испиташ бета. Ако вредноста е =/>1500 веќе може да се види на ехо (макар шо искрено мислам дека е уште многу рано кај тебе за да биде толку висока вредноста). Ако расти правилно, бетата треба да се дуплира на секои 48ч, па така отприлика ќе имаш ориентација на кој датум најрано би можело да се види сакус за да се утврди дали е матерична или вонматерична бременост.

Можам да замислам колку ти е стресно сѐ ова, ама те молам пробај да си присебна колку шо може повеќе.
    Покриј се со терапија за ако е сѐ во ред (многу се надевам дека е така), да си ја одржуваш бременоста.
    Не дај Боже ако нешто не е во ред, ќе ја прекинеш терапијата и дури и да е вонматерична не дај Боже, има време да се реагира, зошто сепак е премногу рано, ти сега си бремена 2 и пол недели.

Од срце ти посакувам сѐ да биде во ред и за 9 месеци да си држиш в раце здраво бебенце. ❤️

4. fana

fana Форумски идол

@S.o.F.i а да направиш утре наутро еден домашен тест со утринска урина и да видиш?

S.o.F.i likes this.
  5. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Искрено преска се изнервирав кога се слушнавме.
    Ама и лани исто кога бев кај др Гуржанова, истото беше може е вонматерично па да не ти давам клексан да не ти давам Дабростон да чекаме.
    Се е тоа во ред, јасно ми е.

Малку ме изнервира тоа што му беше чудно, рана овулација, па толку рано тест да покаже бременост.

Јас одлучив овој пат да мислам позитивно, дека се ќе биде во ред и оваа бебче ќе биде за нас! :inlove:

Со клексан ќе видам дали од сега ќе почнам, дали за некој ден.
    Фала ви за поддршката
    Ќе известувам што се случува:hug:

@fana мила овие два дена направив сигурно 10 теста:@
    На некои покаже малку потемна, на некои побледа.
    Се надевам дека е рано и дека ќе станува се' поцрвена.
    Ќе тестирам и деновиве.
    :l:

6. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Мене па баш така ич не ме боли, не ни ги осеќам:) изгледа индивидуално е.

Stressed Out likes this.
  7. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Не земај си здраво за готово,шашма се и тие,приметив и јас дека кога ќе се чуевме кога му нафрлаш информации збунка е и тој,тестирај дома утре сабајле,цртката ќе биде потемна.

S.o.F.i likes this.
  8. monik55

monik55 Форумски идол

Два три дена прави тестови наутро и прати како се затемнува.

S.o.F.i and fana like this.
  9. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Ве молам за помош!
    кои од следниве суплементи мислите дека ќе бидат нај ефикасни за подобрување на машката плодност?

1. Пофертил
    2. Спермотренд
    3. Серматроп Алфа
    4. Сексовит форте
    *Мора да почне нешто да пие, сите различно кажуваат за тоа кои се најдобрите за таа цел.
    Фала однапред

Slonce91 likes this.
  10. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

А каква дијагноза има сопругот?

11. Norah Jones

никаква посебно, правевме спермограм само да видиме дали воопшто има сперматозоиди и се покажа дека има 30 милиони, др. рече дека границата е 15 така што ова бло добар резултат, и вика да се почне да се пие некакви додатоци, бидејќи ние испитавме само бројка ама не и дали се подвижни, односно живи.... Додека да го испитаме сето тоа со се спермокултура препорача да земеме нешто од овие бидејќи ја решавале машката неплодност во просек од рок од 3 месеци.

12. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Каде испитавте само број, без подвижност и процент на нормални сперматозоиди?
    И зошто ако имате нормоспермија да зема додатоци партнерот за подобрување на спермогенезата?

Bella_Stella likes this.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Аха.
    Епа првите што си ги пишала се добри. Ама скапички се , не вредат толку за составот.
    Јас на мм му земам вакви. Убав состав имаат, и сооред мене највеќе вредат за парите.
    Околу 1800 е кутија за месец дена.

И мм е со супер спермограм ама редовно си пие суплементи..така му има кажано докторот

Attached Files:

14. princess5

princess5 Форумски идол

Направете си детален спермограм па одлучете сите се различни и во цена и веројатно во квалитет...од 3и4 кај нас резултат многу подобар покажаа 3те но можеби е индивидуално...

15. Norah Jones

бидејќи немаше како да однесеме на време примерок (го однесовме после 12 часа) добивме само резултати за бројка. Во иднина нормално ќе направиме нормален спремограм и сперокултура. Е не знам така препорача гинекологот

16. Norah Jones

Во зегин ми рече аптекарката дека Профертил се 2х појаки од серматроп алфа, а дека спермотренд се 5х појаки од смератро алфа....

17. princess5

princess5 Форумски идол

Незнам за тие има членки чии мажи земале и од 1те и 2те спореди си и сами одлучете... но мој совет прво детален спермограм па потоа ...

Norah Jones likes this.
  18. Norah Jones

да почнам ли да пијам инофолик комби?

19. Norah Jones

различно ли дејство имаат? ако веќе имаме нормален број на сперматозоиди тогаш од овие кои се најдобри за подвижност? Се нервирам нема како да направиме спермограм , од внатрешноста сме, треба слободен ден од работа да се зема

20. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Немој да се нервираш. Земете си ден и одете во некоја лабораторија во Скопје, испитајте се убаво и тек после тоа ако треба терапија.

Не е на одмет и вака да ги пие пошто имаат убав состав, ама зошто да давате пари, може и нема потреба од нив.

Јас појма немав дека ваков состав имаат апчињата за подобрување на машка плодност. Маж ми редовно си пие Л Карнитин, Л Аргинин, Цинк, Селен и слично, ама како суплементи бидејќи вежба. Ама ете супер што имале и на плодноста ефект.

IRBBB and Norah Jones like this.