Јас така се боцкав. Со агол од 90 може да се повреди мускул,капилари... поткожните инекции треба баш под слојот од кожата да се боцнат па тие си се апсорбираат. Друго е мускулно да треба. Не солам памет на никој, кој како сака нека се боцка нормално, само споделив јас како го правам тоа, да не бидам погрешно разбрана.
Јас не би заради што многу боли,инаку другото има логика,ама па сум гледала во странство и стимулациите ги шибаат под 90,а ние под 45,јас и во стомак приметив дека колку поголем агол помалку ме болеше.
Мила барај да испиташ бета. Ако вредноста е =/>1500 веќе може да се види на ехо (макар шо искрено мислам дека е уште многу рано кај тебе за да биде толку висока вредноста). Ако расти правилно, бетата треба да се дуплира на секои 48ч, па така отприлика ќе имаш ориентација на кој датум најрано би можело да се види сакус за да се утврди дали е матерична или вонматерична бременост. Можам да замислам колку ти е стресно сѐ ова, ама те молам пробај да си присебна колку шо може повеќе. Покриј се со терапија за ако е сѐ во ред (многу се надевам дека е така), да си ја одржуваш бременоста. Не дај Боже ако нешто не е во ред, ќе ја прекинеш терапијата и дури и да е вонматерична не дај Боже, има време да се реагира, зошто сепак е премногу рано, ти сега си бремена 2 и пол недели. Од срце ти посакувам сѐ да биде во ред и за 9 месеци да си држиш в раце здраво бебенце. ❤️
Искрено преска се изнервирав кога се слушнавме. Ама и лани исто кога бев кај др Гуржанова, истото беше може е вонматерично па да не ти давам клексан да не ти давам Дабростон да чекаме. Се е тоа во ред, јасно ми е. Малку ме изнервира тоа што му беше чудно, рана овулација, па толку рано тест да покаже бременост. Јас одлучив овој пат да мислам позитивно, дека се ќе биде во ред и оваа бебче ќе биде за нас! Со клексан ќе видам дали од сега ќе почнам, дали за некој ден. Фала ви за поддршката Ќе известувам што се случува @fana мила овие два дена направив сигурно 10 теста На некои покаже малку потемна, на некои побледа. Се надевам дека е рано и дека ќе станува се' поцрвена. Ќе тестирам и деновиве.
Не земај си здраво за готово,шашма се и тие,приметив и јас дека кога ќе се чуевме кога му нафрлаш информации збунка е и тој,тестирај дома утре сабајле,цртката ќе биде потемна.
Ве молам за помош! кои од следниве суплементи мислите дека ќе бидат нај ефикасни за подобрување на машката плодност? 1. Пофертил 2. Спермотренд 3. Серматроп Алфа 4. Сексовит форте *Мора да почне нешто да пие, сите различно кажуваат за тоа кои се најдобрите за таа цел. Фала однапред
никаква посебно, правевме спермограм само да видиме дали воопшто има сперматозоиди и се покажа дека има 30 милиони, др. рече дека границата е 15 така што ова бло добар резултат, и вика да се почне да се пие некакви додатоци, бидејќи ние испитавме само бројка ама не и дали се подвижни, односно живи.... Додека да го испитаме сето тоа со се спермокултура препорача да земеме нешто од овие бидејќи ја решавале машката неплодност во просек од рок од 3 месеци.
Каде испитавте само број, без подвижност и процент на нормални сперматозоиди? И зошто ако имате нормоспермија да зема додатоци партнерот за подобрување на спермогенезата?
Аха. Епа првите што си ги пишала се добри. Ама скапички се , не вредат толку за составот. Јас на мм му земам вакви. Убав состав имаат, и сооред мене највеќе вредат за парите. Околу 1800 е кутија за месец дена. И мм е со супер спермограм ама редовно си пие суплементи..така му има кажано докторот
Направете си детален спермограм па одлучете сите се различни и во цена и веројатно во квалитет...од 3и4 кај нас резултат многу подобар покажаа 3те но можеби е индивидуално...
бидејќи немаше како да однесеме на време примерок (го однесовме после 12 часа) добивме само резултати за бројка. Во иднина нормално ќе направиме нормален спремограм и сперокултура. Е не знам така препорача гинекологот
Во зегин ми рече аптекарката дека Профертил се 2х појаки од серматроп алфа, а дека спермотренд се 5х појаки од смератро алфа....
Незнам за тие има членки чии мажи земале и од 1те и 2те спореди си и сами одлучете... но мој совет прво детален спермограм па потоа ...
различно ли дејство имаат? ако веќе имаме нормален број на сперматозоиди тогаш од овие кои се најдобри за подвижност? Се нервирам нема како да направиме спермограм , од внатрешноста сме, треба слободен ден од работа да се зема
Немој да се нервираш. Земете си ден и одете во некоја лабораторија во Скопје, испитајте се убаво и тек после тоа ако треба терапија. Не е на одмет и вака да ги пие пошто имаат убав состав, ама зошто да давате пари, може и нема потреба од нив. Јас појма немав дека ваков состав имаат апчињата за подобрување на машка плодност. Маж ми редовно си пие Л Карнитин, Л Аргинин, Цинк, Селен и слично, ама како суплементи бидејќи вежба. Ама ете супер што имале и на плодноста ефект.