Хмм... ќе земете ден ќе направите детален важно е какви се сперматозоидите дали се подвижни дали се ао нормален облик и слично... во глобала сите содржат витамини цинк селен ц и уште некои... а имаат голема разлика во цена сите 4препарати... за подобра спермогенеза се кои и да ги почне ќе треба бар 3м да ги зема ... затоа најдобронамерно направете си спермограм за да знаете на што сте
Знам дека сум плачка и само се жалам. Сто пати се покајав што направив токлу рано тест Си зададов главоболка само. Како што реков јас овие денови сигурно имам направено над 10 теста. Еве пример вчера сабајле правам со прва урина, бледа бледа цртата, па додека се појави велам леле ја нема. Правам послето околу 11h бледа исто ама подобро се гледа. Станувам сабајле истата процедура бледа, бледа и се разочарувам. Ќе ставам слика. Или стварно е многу рано, или ништо нема да биде од ова. Јас некако се разочарав и се откажувам. Тестот дали е битен само првите 5 минути за јачината на бојата мислам ? Кога ќе отстојат се праби појака цртата. Ќе ставам и таква слика. Вчера се боцнав клексан, не ме болеше. Ама овие денови нема да боцкам, ако напредува цртата добро ако не па пак добро. Првиот е од сабајле правен. Вторите 2 синојка, ама сабајле се сликани.
Aма зошто вака се измачуваш? Дај не прави веќе тестови, направи еден кога ќе треба, плус бета преку крв, и тоа е. Каква линија може да очекуваш олку рано, нормално дека бетата би била прениска за тест да ја детектира. И за клексаните не одлучувај сама, како ти рекол доктор, така. Ај, те молам остави тестовите, уште неколку дена издржи смирено и ќе знаеш.
@S.o.F.i иако е бледа втората линија, постои рана бременост тука. Мој совет е да не го прекинуваш клексанот бидејќи тој ја подобрува цуркулацијата во матката, а тоа е потребно да се имплантира убаво плодот. Толку тестови си направила, а немаш ли можност да испиташ бета хцг? таа најточно ќе каже
Незнам како оди тука, од утре ни почнуваа празниците дали и работат, а плус и нагло има од корона заболени. Не ми се ризикува некако. Незнам ич како ни се процедурите. Ама ќе се распрашам, ако може ќе испитам и бета. Инаку за клексаните докторот прво беше со резерва, да не ги примам. Да се види на ехо каде е сместено, јас и на ехо да одам сега сигурна сум дека нема ништо да се види кога е рано. Па после рече почни да ги боцкаш. По мое сметам и дека со претходната бременост касно ми ги почнаа клексаните, а др Гуржанова на претходните прегледи ми рече дека послабо ми оди циркулација во матката и дека ќе треба терапија.
Софи, тек си 10, 11 дена по овулација, нормално е цртата да биде таква. Тек после 2-3 дена ќе стане потемна, не се секирај за тоа. Имаше овулација 8 или 9-ти ден од циклусот и позитивен тест 8 дена потоа, сé е тоа во граници на нормалното. За коментарите на докторот немам зборови, какви и да има сомнежи, наместо утеха, плус ти придонел на стресот. И какво ехо сега кога hcg е 10, 20, макар и 100. Ќе следите и ќе се види, се надевам и ти посакувам сé најдобро да биде. Сакам да го видиш ова: "Early ovulation has sometimes been thought to signal a less fertile cycle. For example, some authorities state that a cycle is seldom fertile when ovulation occurs before day 13 of the menstrual cycle.We found no evidence of this. Indeed, the earliest ovulation in our study (cycle day produced a healthy infant". Еве од каде е овој извадок, ако некој го интересира цело да го прочита: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC27529/.
Zdr devojki posledna imav na 18 noevri plodni denovi mi bea na 4 i 5 dekemvri doktorotmi rece treba da dobijam na 15 no nisto ne dobiv seuste sabajle napraviv 2 testa i dvata miiskocija pozitivni mu sliknav mu prativ i na doktorot mi rece so srekja u vtornik te cekam na kontrola no celata sum zbuneta imam bolni gradi i pupki oteceni bolki vo kicmata i malku grcevi od vreme vo stomakot
Честитки! Нормални се тие болки во почеток на бременост, немој да се секираш, земај магнезиум за да ти се намалат болките во стомакот. Уживај си и гали си меше.
Мила дека има бременост има сигурно, јас би те советувала веднаш утре да испиташ бета. И јас сум во странство тука испитуват ама треба на приватно да си ја платиш. Не фрлај веќе пари за тестови, оди утре кај матачен доктор и тражи да ти земат крв за бета, па според вредностите ќе си видиш каква е ситуацијата. Знам дека ќе биде се во ред и ќе бидеш една од ретките среќнички која толку рано откри бременост. Пробај да се опуштиш и имај верба @Vase89 честиткии ова се преубави цртички
Те читам цело време и жал ми е како се мачиш постојано , Земај тест Clear Blue дигитронски и таму кажува колку недели си бремена моите сестри така дознаа и точно кажува па ке знаеш на што си , земај обавезно ... позз
Многу си ја мачиш душата со тестовите што ги правиш. Доволно е само еден тест, макар и со најбледа втора црта на свет за да знаеш дека си бремена. Знам дека си исплашена и со милион мисли во глава што и како. Пробај да се смириш. дополнителен стрес не ти треба. Остај го докторот што кажал, може е добар доктор ама во твојов случај непрофесионално се испонашал. Наместо да те смири, он ти долеал масло на огнот, немам коментар. Немам искуство со терапиите што ги примаш, но вака лаички мислам дека подобро е да примаш терапија отколку да не си покриена, не верувам дека може штета да ти направи, само ќе се осеќаш поудобно. Гали си меше, смири се и после Нова година ќе си таман за на ехо. Ти посакувам многу среќа, оваа бременост да биде како што треба и да си гушкаш едно сонце на лето.
Мој совет ти е, нормално, доколку си во можност, бета преку крв да испиташ и ако укажува на бременост, по 3-4 дена уште еднаш за да видиш дали правилно се дуплираат вредностите. Не си ги фрлај повеќе парите на брзи тестови, туку подобро вака за да се осигураш, а и да си ја смириш душата.
Душичко, кај ќерка ми беше ваков тестот го однесе и кај мат. гинеколог и рече "Нема шанса да си бремена". Внука ми има 7 годинки.
@S.o.F.i Линијата е повидлива,мислам дека ќе е ок,знам колку си вознемирена и под стрес поминав низ слично,те молам смири се,напиј се Б6,пиј аспирин и задутре направи домашен тест,сигурно ќе е многу потемна цртата
Фала ти најмногу, да знаеш дека многу ми значи вака кога слушнам од друг. Да ме потсмири малку. Свесна сум и јас дека е рано, ама сега стравот е поголем. Уште кога тоа ми го рече докторот, секако повеќе се успаничив. И на крај за да не сум воопшто раат луѓе мои, изгледа и корона фанав. Ауу... На маж ми пред некој ден му бепе роденден. Викнавме само едни пријатели, жена му цел вечер поткашлуваше. Детето и се јави и слушнав и тоа настинато, бараше чај. Кога си отидоа, како баксуз на маж ми реков ништо чудно да има корона. Јас утрето почнав да поткашлувам,баш и тестот кога го правев за бременост. Велам ете изгледа ќе испадне по мое. Почна нос да ми тече, и ме болеше грбот. До вчера нос ми течеше по малку. И маж ми вели за нив дека вчера правеле тест за корона. Кога јас сега немам мирис Сега за сега друго ништо не ми е. Затнат нос имам само. Баш сега ли кога има бременост и ова ми се случи. Дај Боже да биде на арно, ама ми е страв сега уште повеќе На сите што ми пишавте фала ви од срце за утешните зборови, многу ми значат. Овој вирус може ли да ми наштети во врска со бременоста, дека ептен е тазе ? Леле бе што баксуз сум чудо некое
Нема да му наштети на бебето. Земај витамин Ц од 1000 и цинк, многу течности и по потреба парацетамол. Се надевам дека нема да се влоши состојбата за да земаш антибиотик. Прашај во труднички, има искуства на трудници што прележаа ковид. Да се надеваме дека не е тоа.
Здраво девојки гледам многу од вас имате искуство па затоа сакам да прашам нешто... Веќе една недела од овулацијата, а минатиот понеделник примав инекција за да овулирам(мислам дека минатата среда овулирав), е сега ми се појавуват симптоми знам дека е рано,но си мислам да не е од инекцијата (симптоми: градите многу ми се осетливи ме болат и жежат, имав зголемен бел секрет, надуаност во мешето, температурата ја мерам 36.9 сеуште, имам болки како менструални, брунчиња ми излегуваат чудни како точки црвени, често мокрам станувам повеќе пати во ноќта, и имам многу живописни соништа... Тест ми е рано да правам треба следната недела па викам ќе си чекам, но овие симптоми ме збунуваат многу...