Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.524
    Ќе се дружиме за позитивенн тест, исто и јас треба да не добијам другата недела (fingers)

На malecko87, Bejb15, Miiaa98 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    936
    На истото сум и јасс женски ... :inlove:

На S.o.F.i, GirlWithACat, kara.petra и 2 други им се допаѓа ова.
  3. SunnyBunny2016

SunnyBunny2016 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    135
    Женски , ве има овде со поголемо искуство. Правев проверка на тероидната жлезда (во обид сме за бебе бр.2 :D) резултатите ми се следни ТСХ 2.08, Т4 1.05, дали се добри?

4. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    513
    колку треба да биде фсх за зачеток?

5. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.710
    Допаѓања:
    5.997
    Девојче, зашто се опседнуваш со непотребни прашања? Не постои такво нешто како вредност за зачеток. Фсх укажува на резерва на јк ама не секогаш прецизно и не може да се гледа само како вредност без други испитувања и хормони. Рецепт за зачеток е да оставиш интернет и да се гушкате со либето секој втор ден по завршување на мензис.

На Inamya, Bejb15, ladystardust и 5 други им се допаѓа ова.
  6. kara.petra

kara.petra Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2020
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    564
    Те читам за ПЦОС и кај мене е скоро слична ситуацијата, на ехо нема никакви видливи знаци за пцос, а хормоните си укажуваат на тоа... И јас се маткав кај 3ца различни гинеколози и никој не го потенцираше проблемот со полицистични како проблем за забременување, повеќе акцент ставаа на MTHFR мутираниот ген.
    Инаку бев и јас минатата недела кај Стефанка и сега сум под терапија. Неуспешен трансфер имав во ноември, еден циклус добив потоа, сега чекам следен за да испитам повторно хормони на трет ден. Мислиш ли дека е доволно 2месеци по трансферот да се испитаат хормоните или мн е рано?
    Од терапија докторкава ми даде Сиофор 850 и Спиронолактон 100мг.
    Каква терапија примаше ти и за колку време отприлика ги доведе хормоните во нормала?

Исто имам инверзија и помеѓу LH и FSH, дали и тоа ти се среди?

Докторкава ми е откритие и мислам дека конечно го најдов проблемот и сега сум во процес на решавање...

На curlyhair, Bella_Stella и IRBBB им се допаѓа ова.
  7. kara.petra

kara.petra Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2020
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    564
    Колку убава приказна со среќен крај и надеж за сите нас на форумов :l:
    Коментаров е полн емоции, очите полни солзи и дај боже сите да не следат вакви приказни па наскоро сите со полни мешиња :hug:
    Имај лесна бременост и конечно тргни го стресот на страна, посвети се на себе си и на убавиот период кој следува :clap:

На Keri, Oksitocin, curlyhair и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Norah Jones

Norah Jones Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2019
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    513
    хаха, грешка сум пишала, ме интересира за тсх....

9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.735
    Допаѓања:
    21.426
    Многу ми е мило што си решила да отидеш кај неа. Многу пати имам кажано и пак ќе кажам, си ја знае работата ептен.
    За испитувањето на хормони после трансфер немам искуство, ама ако спонтано си добила не гледам причина зошто да не ги испиташ.

Од терапија јас пиев Глукофаж што е исто со Сиофор и двата се метформин уствари. Ми менуваше, почнав со помала доза и после ми накачуваше, стигнав мислам до 1500мг дневно. Исто пиев и Спиринолактон пошто имав покачен тестостерон.

Со терапија почнав во Април, ама паралелно ми беше дијагностицирано и Хипо/хашимото од др.Стефанка, за што исто добив терапија.
    Не сум сигурна што беше поголем проблем за забременување кај мене, дали Пцос или проблемот со тироидната, а може и спојката од двете. И за двете е специфично тоа што прават проблем со овулацијата.

Хормоните она рече би требало да се подобрат за 3 до 6 месеци и така некако и беше, јас во Септември забременив.

Инверзијата на ЛХ и ФСХ е типична за Пцос и јас ја имав, а дали се среди не можам да кажам пошто не е проблем што се средува туку се држи под контрола со терапија.

Во циклусот во кој што забременив очигледно сум имала добар сооднос меѓу нив зошто е неопходно за да настане зачнувањето, но тоа не е гаранција дека во иднина ќе немам повторно дисбаланс.

Јас забременив со Кломифен, не знам дали имаш прочитано погоре. Ме стимулираше гинеколог од Ремедика во соработка со др.Стефанка и затоа ќе сум им вечно благодарна.

Ти посакувам многу среќа во процесот, на правиот пат си, само храбро и со верба! (fingers)

На Ceneva, tina2018, curlyhair и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.735
    Допаѓања:
    21.426
    Мене еден од првите симптоми ми беше зачестено мокрење, станував по 2 пати навечер и тоа почна една недела пред позитивниот тест. Со среќа. (fingers)

На GirlWithACat, kara.petra и IRBBB им се допаѓа ова.
  11. kara.petra

kara.petra Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2020
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    564
    Да те читам, па дај боже и да те следам и како пример :inlove:
    Инаку и јас сум во ремедика со гинеколог, па ми кажа и мене Стефанка дека ќе комуницираат со него во соработка.

За хашимото рече можда и мене ќе ми даде терапија, само ќе ги чека новите резултати, на последните имам мало покачување на анти тпо.

Инаку дали пазеше на исхрана? Јас исфрлив шеќери и тестенини, интегрално лепче/тестенини знам ретко да земам. Во главно внимавам доста.

Фала ти на деталниот одговор:l:

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.735
    Допаѓања:
    21.426
    Епа супер, во прави раце си и те чекам за брзо да ми бараш совети за мачнини. :P :inlove:

Инаку пазев на исхрана да. Исфрлив то ест мноооогу ретко си дозволував бело тесто, благо и општо јаглехидрати. За тироидната исфрлив тоа што и смета, ѓумбир, зелка, јагоди каснував а не треба, брокула итн.

Е сега во бременоста многу ми се јаде тесто и не се устручавам. Здравје да се роди бебе и да престанам да дојам ќе мислам пак на режими. :$

На kostovaivana, tina2018 и kara.petra им се допаѓа ова.
  13. kara.petra

kara.petra Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2020
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    564
    Да, сега ти заслужено можеш и да си се наградиш (fingers):l:
    Ако мислиш на мачнини за сиофорот, сега за сега супер го поднесувам, од вчера почнав по пола апче и наутро и навечер, до вчера бев со половинка навечер...па ќе видиме понатака... :inlove::inlove:

14. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.735
    Допаѓања:
    21.426
    Мислев на мачнини од бременост. :$ :inlove:

На kara.petra му/ѝ се допаѓа ова.
  15. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.263
    Допаѓања:
    1.886
    Здраво девојки вчера највероватно имав овулацико крварење имав имав како конци крв на бришење и зголемен исцедок ме болеше и од десна страна многу,вчера ги земав резултатите од пролактинот ми е 31 ми даде терапија достинекс по четврт апче еднаш неделно се додека не останам бремена конечно и текна дека треба да пијам.Се надевам овај месец конечно ќе ги видам двете црти после една година точно откако се обидуваме.

На tina2018, curlyhair, Slonce91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. kara.petra

kara.petra Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2020
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    564
    Уху...ајде за такви може :*

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.730
    Допаѓања:
    14.572
    Немој да се преоптоварувате со пролактинот,многу жени остануваат со повисок,ако имате редовна менструација и овулации,мн се мали шансите пролактинот да е проблемот.

На medena147 и fana им се допаѓа ова.
  18. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Fala ti

19. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.263
    Допаѓања:
    1.886
    Имам редовна менструација секој месец јас и кога ми беше превисок немав никогаш проблеми со менструацијате точна до ден ми е,јас пролактинот го открив со млеко од едната града почна да ми тече.

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  20. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.263
    Допаѓања:
    1.886
    Да ве прашам девојки веќе тред ден по малку како коници има на бришење во секротот крв дали е нормално од овулација мислам дека ми е?