Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Јас треба да не добијам за една недела, но ако добијам наредно ми е хсг и спермограм за мм. Ти посакувам успех.

На S.o.F.i, Anturium, IRBBB и 2 други им се допаѓа ова.
  2. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Издржи уште малце,чекам убава вест да си знаеш,те мислам ако не ти кажувам :)
    :bandit: Вака следам :rofl:
    @Tinka1234 ти посакувам и јас исто (fingers)

На S.o.F.i, IRBBB, Bebce1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.524
    Фала ти, те гушкам :hug::inlove:

На curlyhair му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TheDogLover

TheDogLover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    258
    Женски имам едно прашање о ми треба мислења. Што мислите дали пред да се добие доколку тие ден два работите колкава е шансата? Конктетно требаше да добијам најкасно до 26ти месецов, деновиве работевме 2 пати на случајот и еве ми нема дојдено. Знам дека е прерано но чисто мислења ако може и до кога да чекам за тест во случај да не добијам. Фала ви однапред и ве гушкам сите :hug:

5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Тестовите за рана бременост покажуваат резултат најрано после 10 дена од ризичниот однос. Ако ти доцни, направи тест, а ако си сигурна дека си имала касна овулација, почекај да поминат 10тина дена и направи тест.
    Ти посакувам две цртки. (fingers)

На Bella_Stella, ivance.. и TheDogLover им се допаѓа ова.
  6. TheDogLover

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    258

Според календарчево што го имам не сум во плодни деноби ниту пак овулација има настапено, требаше баш да добијам но си пробавме, иако мислам дека е мала шансата сепак си се надевам и ако има некоја слично искуство нека каже. Осеќам како мини болки и грчеви некои долу и во пределот на кичмата, но тоа можно е да ми е и дека треба да ми дојде и збунета сум цела :lol::lol:

7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Чекај сега, овулацијата ти е помината и чекаш да (не) добиеш или допрва треба да овулираш? Ништо не те разбрав барем јас.
    Како следиш овулација?
    Грчевите, како и сите симптоми се исти пред добивање и за рана бременост, затоа не се води многу по нив.

8. Kristina1172

Kristina1172 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2018
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    57
    Здраво девојки, ве читам подолго време и се радувам на секоја закачена слика со || цртки. Со мм пробуваме повеќе од година, хормони и спермограм направени, добри резултати, но еве не бива. Како ја задржувате позитивноста и волјата да пробате и да се надевате на следен месец? Јас последниве месеци бев по ок кога ќе добијам, ама месецов премногу надеж имам и не можам пак негативен тест да гледам... Инаку, денес ми е 28ми ден од циклус, а добивам на 31 ден.

9. TheDogLover

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    258

Ја имам онаа апликацијата мој календар и до ден денес секогаш точно ми ги покажува и плодни денови и ден на овулација, кога добивам и слично. Последна менструација 26.11 по неа ми поминаа и плодните денови но тогаш ништо немавме правено и сега 27.12 и 28.12 работевме на случајот но нит ми се плодни ни ништо, но сепак не добив. Затоа кажав знам дека е рано но сакав д:l::l:а прашам колкави шанси има бидејќи не сум ни во плодни. Се надевам ме разбра ако треба нешто појасно ќе пишам пак. Нова сум, релативно млада сум и меѓу првите проби ни е ова :D Секое искуство и совет би ми биле топло добредојдени :l:

10. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2018
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    695
    Па не е дека нема шанси, само се помали. Сега ако не добиеш, околу 9ти,10ти јануари можеш да направиш тест, а ако добиеш искористете си ги плодните денови нареден месец (fingers)|-)

11. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835

Мислам и погоре имам пишувано првиот пат кога останав бремена сум била останата 2 дена пред менструација така да гуд лак

12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.734
    Допаѓања:
    21.422
    Шанси има секогаш, иако во твојов случај се многу мали, сепак постојат. Не се потпирај до толку на календарот, може ти погодува за добивање, ама плодните денови знаат да варираат. Некогаш може да имаш порано овулација, некогаш покасно, а има месеци во кои може и воопшто да немаш и сето ова е сосема нормално.

Треба да научиш да си го слушаш телото, обично дава знаци кога сме во овулација. Ако не добиеш, тест можеш за минимум 10 дена да направиш, како што веќе ти кажале. Со среќа, а ако не биде сега, следен месец поактивни бидете си и ќе ги погодите плодните денови.

13. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Не можам да верувам дали и вие гледате бледа црта? Не можев да издржам и тестот го направив на 6 дена пред добивање

Прикачени фајлови:

На malecko87, MeowMeow, kostovaivana и 23 други им се допаѓа ова.
  14. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.105
    Допаѓања:
    14.835
    Се гледа бледа црта рана бременост е со лесно да ти е :l:

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.734
    Допаѓања:
    21.422
    Даааа, се гледаа!!! Почекај уште ден два и купи некој друг тест и повтори го, ќе биде потемна. Можеш и бета да направиш, знам дека си нестрплива. :inlove: (fingers)

На Tinka1234 и Anturium им се допаѓа ова.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.328
    Допаѓања:
    33.667
    Да! Браво мила, честитки од срце! :party: :party: :party:
    Лесна бременост да си имаш, како по книга. Гали го мешко сега и уживај наредниве месеци. ❤️

На Ceneva, Tinka1234, curlyhair и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.850
    Само овој го имав дома мм ќе купи после од поскапите ќе правам па. Се надевам дека тоа е тоа, исплашена сум сега поради тоа што за 2 дена тргнуваме за мк со кола, ризик ли е тоа?

Ви благодарам дамии мои, плачам од среќа :inlove::l::l:

На fana, Kristina1172, tina2018 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.734
    Допаѓања:
    21.422
    Радувај си се сега и чувај се. Со лесно и со среќа да ти е. :sun: :l: Поголем ризик е со авион да патуваш во рана бременост, со кола не е толку страшно. Ама сепак бидете си внимателни, правете паузи почесто.

На IRBBB и Anturium им се допаѓа ова.
  19. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    И јас требаше да добијам во сабота и еве не добив ќе правам тест во четврток па ќе видеме што ќе биди нестрплива сум, но ќе почекам.
    Со среќа на сите што очекувате да не добиете(да добиете две цртки) и честитки на идните мајки:inlove:

На Ceneva, Anturium, Snowflake92 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Честитки мила. :inlove::party:
    Баш се радувам за тебе.
    :hug::hug::hug:

На Tinka1234 и Anturium им се допаѓа ова.