Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Јас треба да не добијам за една недела, но ако добијам наредно ми е хсг и спермограм за мм. Ти посакувам успех.

S.o.F.i, Anturium, IRBBB and 2 others like this.
  2. curlyhair

curlyhair Популарен член

Издржи уште малце,чекам убава вест да си знаеш,те мислам ако не ти кажувам :)
    :bandit: Вака следам :rofl:
    @Tinka1234 ти посакувам и јас исто (fingers)

S.o.F.i, IRBBB, Bebce1 and 1 other person like this.
  3. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Фала ти, те гушкам :hug::inlove:

curlyhair likes this.
  4. TheDogLover

TheDogLover Истакнат член

Женски имам едно прашање о ми треба мислења. Што мислите дали пред да се добие доколку тие ден два работите колкава е шансата? Конктетно требаше да добијам најкасно до 26ти месецов, деновиве работевме 2 пати на случајот и еве ми нема дојдено. Знам дека е прерано но чисто мислења ако може и до кога да чекам за тест во случај да не добијам. Фала ви однапред и ве гушкам сите :hug:

5. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Тестовите за рана бременост покажуваат резултат најрано после 10 дена од ризичниот однос. Ако ти доцни, направи тест, а ако си сигурна дека си имала касна овулација, почекај да поминат 10тина дена и направи тест.
    Ти посакувам две цртки. (fingers)

6. TheDogLover

Според календарчево што го имам не сум во плодни деноби ниту пак овулација има настапено, требаше баш да добијам но си пробавме, иако мислам дека е мала шансата сепак си се надевам и ако има некоја слично искуство нека каже. Осеќам како мини болки и грчеви некои долу и во пределот на кичмата, но тоа можно е да ми е и дека треба да ми дојде и збунета сум цела :lol::lol:

7. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Чекај сега, овулацијата ти е помината и чекаш да (не) добиеш или допрва треба да овулираш? Ништо не те разбрав барем јас.
    Како следиш овулација?
    Грчевите, како и сите симптоми се исти пред добивање и за рана бременост, затоа не се води многу по нив.

8. Kristina1172

Kristina1172 Истакнат член

Здраво девојки, ве читам подолго време и се радувам на секоја закачена слика со || цртки. Со мм пробуваме повеќе од година, хормони и спермограм направени, добри резултати, но еве не бива. Како ја задржувате позитивноста и волјата да пробате и да се надевате на следен месец? Јас последниве месеци бев по ок кога ќе добијам, ама месецов премногу надеж имам и не можам пак негативен тест да гледам... Инаку, денес ми е 28ми ден од циклус, а добивам на 31 ден.

9. TheDogLover

Ја имам онаа апликацијата мој календар и до ден денес секогаш точно ми ги покажува и плодни денови и ден на овулација, кога добивам и слично. Последна менструација 26.11 по неа ми поминаа и плодните денови но тогаш ништо немавме правено и сега 27.12 и 28.12 работевме на случајот но нит ми се плодни ни ништо, но сепак не добив. Затоа кажав знам дека е рано но сакав д:l::l:а прашам колкави шанси има бидејќи не сум ни во плодни. Се надевам ме разбра ако треба нешто појасно ќе пишам пак. Нова сум, релативно млада сум и меѓу првите проби ни е ова :D Секое искуство и совет би ми биле топло добредојдени :l:

10. Grasiela**

Grasiela** Истакнат член

Па не е дека нема шанси, само се помали. Сега ако не добиеш, околу 9ти,10ти јануари можеш да направиш тест, а ако добиеш искористете си ги плодните денови нареден месец (fingers)|-)

11. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Мислам и погоре имам пишувано првиот пат кога останав бремена сум била останата 2 дена пред менструација така да гуд лак

12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Шанси има секогаш, иако во твојов случај се многу мали, сепак постојат. Не се потпирај до толку на календарот, може ти погодува за добивање, ама плодните денови знаат да варираат. Некогаш може да имаш порано овулација, некогаш покасно, а има месеци во кои може и воопшто да немаш и сето ова е сосема нормално.

Треба да научиш да си го слушаш телото, обично дава знаци кога сме во овулација. Ако не добиеш, тест можеш за минимум 10 дена да направиш, како што веќе ти кажале. Со среќа, а ако не биде сега, следен месец поактивни бидете си и ќе ги погодите плодните денови.

13. Anturium

Anturium Популарен член

Не можам да верувам дали и вие гледате бледа црта? Не можев да издржам и тестот го направив на 6 дена пред добивање

Attached Files:

14. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се гледа бледа црта рана бременост е со лесно да ти е :l:

Anturium likes this.
  15. Bella_Stella

Даааа, се гледаа!!! Почекај уште ден два и купи некој друг тест и повтори го, ќе биде потемна. Можеш и бета да направиш, знам дека си нестрплива. :inlove: (fingers)

Tinka1234 and Anturium like this.
  16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Да! Браво мила, честитки од срце! :party: :party: :party:
    Лесна бременост да си имаш, како по книга. Гали го мешко сега и уживај наредниве месеци. ❤️

17. Anturium

Anturium Популарен член

Само овој го имав дома мм ќе купи после од поскапите ќе правам па. Се надевам дека тоа е тоа, исплашена сум сега поради тоа што за 2 дена тргнуваме за мк со кола, ризик ли е тоа?

Ви благодарам дамии мои, плачам од среќа :inlove::l::l:

fana, Kristina1172, tina2018 and 5 others like this.
  18. Bella_Stella

Радувај си се сега и чувај се. Со лесно и со среќа да ти е. :sun: :l: Поголем ризик е со авион да патуваш во рана бременост, со кола не е толку страшно. Ама сепак бидете си внимателни, правете паузи почесто.

IRBBB and Anturium like this.
  19. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

И јас требаше да добијам во сабота и еве не добив ќе правам тест во четврток па ќе видеме што ќе биди нестрплива сум, но ќе почекам.
    Со среќа на сите што очекувате да не добиете(да добиете две цртки) и честитки на идните мајки:inlove:

Ceneva, Anturium, Snowflake92 and 3 others like this.
  20. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Честитки мила. :inlove::party:
    Баш се радувам за тебе.
    :hug::hug::hug:

Tinka1234 and Anturium like this.