Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. eci85

eci85 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2012
    Пораки:
    454
    Допаѓања:
    431
    зашто е естрофен? ти кажа д-р...за поддршка ли? нека пише некоја феминка која го примала... :(

2. Maarina

Maarina Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    165
    Cacuvche честитки и со лесно!
    Кломифенот понекогаш оди во комбинација со естрофемот најчесто при инсеминации!
    Естрофемот не е за поддршка на бременост туку за задебелување на ѕидот на матката или ендометриумот!
    Како поддршка на бременоста даваат утрогестан, дабростан или кринон гел зависи од докторот.

Cipiripi штом сакаш да одиш со стимулација со кломифен и естрофем јас би ти препорачала да го послушаш докторот и да одиш со инсеминација. Немој мила без потреба во природен циклус да примаш толку хормони верувај дека не секој ги поднесува добро, нормално дека има несакани ефекти ќе си прочиташ во упатството. Сепак ти си знаеш!
    Иначе за плодност имам само пофални зборови, особени сум задоволна од др Таше и др Влатко!
    Ако можиш финансиски да си дозволиш убаво е да пробаш. Мислам дека си информирана за цените? :*

3. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    честитки I убава бременост :)
    наскоро другите феминки со две цртки :)

На Cacuvche му/ѝ се допаѓа ова.
  4. cipiripi

cipiripi Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    524
    Токму во тоа е и проблемот немам редовен циклус бидејќи имам полуцистични јајници
    А целото испитување во плодност го правесе др Влатко и како со кажа не е невозможно да останам бремена спонтано но има поголема шанса со инсеменација ама колку што читав на форуми за инсеменацијата првиот пат шансите за забременување се некаде околу 15% и мислам дека е мн мал процент за оваа постапка затоа незнам што да правам
    инаку естрофенот е за здебелување на ендодермот на матката позз

5. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Докторот кој те води во Плодност е супер така да послушај го што и да ти каже, не гледај проценти тој ти рекол инсеминација ама и стимулацијата ќе си го направи своето а и со 3 дози кломифен можеш 2 инсеминации преку еден месец. Мој совет ти е слушај го докторот :* :*

6. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ве молам незнам како да се обратам но еве вака : пред два дена ми заврши добиеното и одма во акција со мажето и градиве почнав да ги чиствувам како отечени и левата града осетлива на допир .. Незз зашто вака ми е дали е можеби знак дека се фатило :D ке може ли некој совет ( поинаку незнаев како да прашам )

7. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    многу е брзо да покаже симптоми ти уште спермата ја немаш измочано :lol: подобро работете на случајот цел месец и чекај да ти задоцни.. па тогаш ќе бараш симптоми.. инаку секоја бременост и жена не е иста.

8. cvetina

cvetina Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2013
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    123
    Devojki zdravo :) posle 1 mesec neaktivnost, pak vi se pridruzuvam :) prethodno naposav deka sum na dogovor na opredeleno, seuste e taka...no...cel mesec, mislev, kroev, prekrojivav planovi i resiv konecno da zboruvam so nekoj strucen za mojot dogovor... Piamena potvrda nemam, no imam zbor deka najloso sto moze da se sluci e da mi pobaraat porano da se vratam na rabota... Rano e na "neroden petko kapa da mu kroime" i taka jas sekogas moram da se pomacam za da go dobijam ona sto go sakam(daj boze da e bebe isklucok, ama ke vidime)...pa zatoa resiv ic da ne se optovaruvam koga ke bide :) i dobro mi odi :) bebe sakam najmnogu od se, poveke i od rabotata i od bilo sto drugo! Finansiskata situacija ni e ok, ne e fantasticna ama da recam ete solidna...pa ako me otpustat, ke si najdam druga rabota :) Sega za sega rabotam na podobruvanje na imunitetot i si pijam i folna, po preporaka od mat.doktor. Na site taze majki im cestitam, na site sto se trudat, im pistam sreka! Se nadevam site ke si imame pozitivni rezultati :) vi posakuvam ubava vecer!
    P.s se izvinuvam na latinicava, od mobilen se vkluciv i se izvinuvam na dolgiot post.

На Mi-el му/ѝ се допаѓа ова.
  9. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.749
    Мене ме има слабо накај ич на форумов,ама темава секогаш ја отварам и се радувам за секоја нова мама.Се смешкам пред компјутерот и се надевам дека некогаш и мојава приказна ќе има среќен крај,или пак ќе треба уште многу да поминам за да биде се ок.
    После спонтаните испитав се,освен хистероскопија.Откако почнав со работа,некако ја баталив темата,ја потискам и не сакам да си ја отварам зошто премногу ми е болна.Некогаш се доведувам во ситуации,кога шеткаме со маж ми,кога одиме на шопинг,кога сме заедно и ни е убаво ,да си кажам дека ми е супер и без дете,и дури на моменти убедена во тоа- за да после некоја минута се сетам на се и знам дека тоа го кажувам од преголема болка и инает што Господ не сакаше да не усреќи........
    Поздрав до сите :*

На Agrona, eci85, slimy и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    ООО мила....потполно те разбирам, и не си единствена сто така помислувас и сто така се чувствувас!!!! и со мене е истото, ама се е ради тоа сто сакаме да најдеме начин да се помириме со насата судбина и да се убедиме самите себеси во некои работи, сто уствари не се така! ама ајде, ниедна од нас не е единствена, не смееме да губиме надез, и несмееме да и се предаваме на биткава! ке ја водиме до крај ике успееме, сите до една, од нас....и Господ има за сите план, мозеби мисли дека не е моментот, ама ја верувам дека Бог е милостив и дека на сите еден ден ке ни дари бебенца :inlove:

На Agrona, slimy и eli25 им се допаѓа ова.
  11. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    вашата љубов е посилна од се,со дете без дете вие се сакате :!: наскоро и бебе ке биде со ваша љубов и верба ке биде.

девојки не се разочарувајте :!: вашето ке дојде наскоро и тогаш кога најмалце ке очекувате :) со ваша верба и љубов се ке биде на свое место.
    од срце ви посакувам бебенце во вашите мешиња :* :* :*

На eli25 и Lori-30 им се допаѓа ова.
  12. Alondra

Alondra Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    2.358
    Девојки да не знаете кога се прави проверка на проодност на каналите? Знам дека седиментацијата треба да е ниска, но после колку дена од добивање се прави?

13. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Најчесто се прави од 8ми-12ти ден отприлика , важно е да ти има завршено сосема да нема крв ;) мене
    3-4 дена ми трае и на 7ми ден правев ;)

На Alondra му/ѝ се допаѓа ова.
  14. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    мене ми правеа на 10 ден

15. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Здраво,
    Сакам да прашам дали имал некој искуство со забременување кога кај мажот има само еден продуктивен тестис?
    Инаку сеуште немаме правено спремограм, неможам да го натерам, мислам дека се плаши да не му го кажат налошото :(

16. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    ne e важно што е еден, ако е во ред, немам искуство, но знам дека се прави оплодување ако не може природно со инвитро, во ремедика направија инвитро така што на мажот ми земаа сперма директно од тестисот, бидејки немал доволно... незнам во секој случај мора да направи прво спермограм

17. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.899
    Мојата прва инсеминација помина неуспешно... Знаев дека процентот на успех е мал и не се надевав премногу, ама сепак страшно разочарано се осеќам :(

18. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Darsi , знам како ти е, потполно те разбирам, и јас првиот пат бев сигурна во успехот, ама знаес сто?! не само првиот пат туку усте и наредни два пати се разочарав, три неуспесни инсеминации, и кренав раце, инсеминациите се гола вода, зал ме е сто е таков законот сто мора да се соберат неколку неуспесни за да се премине на инвитро! Докторите знаат дека инсеминациите не успеваат и така знаат како да извлечат пари од нас кутрите очајни сто сме спремни се да дадеме сто имаме само да успееме! но тоа е зивотот! Ах колку сакам сите природно и изненадно да забремениме.....

19. tinavip

tinavip Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    53
    :hai: поздрав мили мои....најпрвин да им честитам на сите нови мамички.како сите вас еве и јас секој нов месец со надеж за позитивен резултат,но кога нејќе и нејќе,но нема откажуванје одиме понатаму,мора еднаш да биде...ве бакнувам сите... :*

20. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Како сте девојчиња? Има ли нешто ново?
    Темава гледам не е активна како некогаш, дај Боже да се должи тоа на многуте нови трудници! :)

darcy главата горе, нема разочарување и паѓање во очај. Што е твое, ќе си дојде. Знам дека разочарувањето е силно чувство кое не може да се исконтролира, но барем потруди се кратко да те држи и со нови сили одпочеток. ;)

Libra88 можеш да останеш бремена, без оглед што твојот сопруг има само еден продуктивен тестит. Ако со него се е во ред, нема пречки за забременување.
    Сепак ако сте имале многу неуспешни обиди (повеќе од година дена) не е лошо, да си направите подетални испитувања.