Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    За сите што се тестирате пред да ви задоцни циклусот,ако сте бремени може да покаже,може и не,зависи кога настанала имплантацијата,бледа втора линија значи бременост и е сосем ок,АКО и само ако во наредните денови се затемнува,значи ако сте направиле на 5 дена пред добивање и имате бледа линија е ок,ама ако направите за 2 дена што би било 3 дена пред добивање линијата треба да е видливо потемна како би значело дека се е во ред,без разлика што не ви доцни.
    Сакам да кажам дека не е во ред неколку дена да имате бледа линија и тоа да го препишете на тоа дека сеуште не ви касни па затоа е така.
    Не се тестирајте пред каснење,не си правете стресови,уште помалку ако видите бледа линија па ве тера ѓаолчето да се тестираш на секои 5 саати,сум била на тој ролекостер,знам како е,немојте,ненормално голем стрес му правите на телото.

На Cherry blossom89, dipsidipsidipsi, Nade-sunrise и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.727
    Допаѓања:
    21.415
    А зошто не го чуваше тој што си го правела вчера попладнево за утрово? Земи убав тест и направи го со утринска.

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.666
    Не е заради тоа што е бледа, тоа е нормално кога бременоста е во почеток, туку линијата е претанка, се јавува само работ каде што треба да се појави втората линија и кај мене сите тестови беа со таква линија кога немаше бременост. Покажуваат кога има бременост, ама треба да ја студираш линијата. Еве, на фотографијата се вистински позитивни тестови, запази ја каква е поширока. Затоа ти викам, место да губиш сон земи некој од аптека или почекај уште некој ден за да се тестираш пак со овие, не се толку осетливи колку што се рекламираат.
    20201230_112602.jpg

На Anturium му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.847
    Е ајде де, од нетрпение тој вчера го направив :devil:

Сега тргнуваме за мк, додека да стигнам здравје таман утре ќе земам од мк и ќе го правам петок сабајле, ако и тој има бледа ќе испитам бета во сабота

5. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.263
    Допаѓања:
    1.886
    Не си ја мачи душичката почекај нека ти закасни прерано правиш тестови и да одиш преку крв да испиташ е премногу рано стрписе ако е за тебе нема кај да оди,кога останав бремена 4 дена пред да ми дојде имав негативен тест направив тест тек после 5 дена доцнење или 29 ден од менструација беше бледа после неколку дена направив беа исти така да нема правила за жал имав спонтан во 9 недела,предходнава менструација како тебе направив прерано тест self clear ми покажа како тебе бледа црта и имав симтоми за бременост ми дојде се разочарав многу највероватно имав биохемиска,сега ги имам сите симтоми ама не правам овај пат ќе чекам да ми закасне да не си правам само стресови,те советувам не фрлај за џабе почекај.

На dipsidipsidipsi, Bella_Stella и Anturium им се допаѓа ова.
  6. Anturium

Anturium Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2020
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    6.847
    Свесна сум дека не правам добро и само се мачам, ама не бива вчера онака лабаво направив тест и што не ми беше од работа кога видов бледа линија толку сега не можам од мисла да го извадам тоа. Знам дека грешам ама што да правам посилно е од мене не бива ;(;(;( Пред 4-5 дена имав точки бледа крв на бришење и тоа ме натера да направам тест. Жал ми е за тоа што си го поминала, не можам ни да замислам колку е тешко, јас вака ќе се шекнам а не па такво искуство да имам недај боже :l: Тоа е ќе чекам ден два нема друго...

7. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.727
    Допаѓања:
    21.415
    Знам колкави се возбудата и нетрпението пред да треба да се прави тест. И јас вака како вас имав направено безброј тестови предвреме, колку тестови, толку разочарувања. Не ви е потребен дополнителен стрес во и така стресните моменти.

Месецот кога останав бремена стиснав заби и издржав до дата за добивање и дури тогаш правев тест. Само јас си знам како ми беше тие две недели дур чекав, ама едноставно решив да бидам посилна од претходно.

Ќе дојдат и вашите две цртки, имајте верба и трпение. :l:

На dipsidipsidipsi, Lina-Detelina, TheDogLover и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Јас добив...
    Кратко ме имаше на темава ама не можам веќе да читам ниту да пишувам искрено сум премногу разочарана..Ви посакувам да имате полесна борба море да не се ни борите..Претешко ми е секој месец се разочарувам себеси...Нема да престанам а бог знај колку сакам,ќе истерам секакво испитување ама не можам да сум тука...
    Ви посакувам да сте посреќни од мене па можеби некој ден ќе раскажам и јас успешна приказна..;(

На Cherry blossom89, kostovaivana, Anturium и 3 други им се допаѓа ова.
  9. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    Немој да се разочаруваш. Мој совет ти е да си закажеш во РеМедика преглед кај проф. Димитров, нека те види, ќе му ја објасниш ситуацијата и ќе те насочи. Земи си ги резултатите од сите испитувања кои си ги направила и имај спремно се што сакаш да го прашаш, бидејќи кај него нема влечкање, туку директ ти кажува и одговара ако нешто те интересира. Одличен дијагностичар, мене за се што ми кажа, имаше право. И кај матичната кога одев на прегледи, ми рече што ќе ти рече професорот, да ти биде прво и последно. И глава горе, за се има решение. Немој да се обесхрабруваш. Ако нешто дополнително сакаш да ме прашаш, слободно пиши ми. :hug: Оваа Нова Година ви посакувам на сите да си ги видите двете цртички и тоа да вроди со плод - најубавиот и најскапоцен гердан околу вратот, рачињата на вашите најмили.

На Cherry blossom89, thelittle17, L*G и 12 други им се допаѓа ова.
  10. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    861
    Допаѓања:
    2.653
    Денов си помина со два негативни, абер немам за добивање и "симптомите" си траат, гради, глад, ждригање, low energy ...
    Да не испаднам глупа ако одам утре до кај матичната преку крв да ми провери ?
    Ама се разочарав веќе...
    Ако вчера бев убедена дека сум, денес сум разочарана...
    Баш пред празнициве, шоубаво!

11. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.523
    Нема разочарување колку пати сме кажале со повеќе сили наредниот месец, наредната година со нов почеток мора да биде. Закажи кај специјалист, мислам немаш правено хсг така? Ако не си, направи по празнициве. Знам како ти е денес ништо не ти се прави ама мота да бидеш силна и да не мислиш на тоа. Мислам дека психички се преоптеретуваме затоа е тоа така, треба да бидеме опуштени. Заборави дека денес си добила и продолжи понатаму. :l:

На TheDogLover му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Malečka1111

Malečka1111 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2020
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    66
    Zdravo jas sum nova na forumo. Sega baka ve procitav site od 1 pa do 2561:*. Jas I mm se trudime veke 8 meseci da ostanam trudna no nemam redovna menstruacija 3 meseci mi nema dojdeno , ispitani mi se hormonite se e vo red bev vo ginekolog mi dade ovunorm tableti gi piev 1 mesec no uste mi nema dojdeno imav eden den samo kapka crvena krv i 3 dena kafeno. Od simptomi imam malce gadejne|( macnini blaga bolka vo dolniot del I vo jajnicite vrtoglavica no ne cesto mn jadam:smirk: se plasam da pravam test zs mn pati se razocarav:| dali nekoja od vas ima takvo nesto ili da mi kazete nesto:?: posledna menstruacija mi bese 17 septemvri ve molam za odg:inlove: i site sto pobrzo da se izraduvame daj bože :hug::l: zaboraviv uste nesto mn sakam da spijam I gradite me bolat

Последна измена: 30 декември 2020
    На curlyhair и Larahappy им се допаѓа ова.
  13. Verica 12

Verica 12 Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    33
    Zdravo
    Dali moze da mi preporacate ginekolog vo Remedika
    Bidejki imav spontan abortys sakam uste edno mislenje.
    Nekoj/a sto ke mi obrne vnimanie ?

На Malečka1111 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Malečka1111

Malečka1111 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2020
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    66
    I zabora

Mn mi e zall dajboze za kratko vreeme da ostanes pak :l:

15. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.883
    Допаѓања:
    10.399
    Мене сo првoтo главен симптoм ми беше спиењетo. Сo втoрoвo гради ме бoлеа, прoвери си сo еден тест. :D Сo среќа :angel:

16. Malečka1111

Malečka1111 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2020
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    66
    Mn se plasam sto znam daj bože da ni bide na site pozitiven:*

17. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    673
    Допаѓања:
    657
    др. Стојковска, др. Котларова и двете обрнуваат внимание и можеш се да ги прашаш, а и ќе ти кажат дали и кои испитувања дополнително треба да ги направиш. Сите се добри, нема да згрешиш кој и да одбереш. :D

18. Malečka1111

Malečka1111 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2020
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    66
    Moze li i drugi mislejna dali i nekoja od vas gi ima zemeno ovie ovunorm posto mene mi kazaa so niv mozam i da zatrudnam:$

19. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.702
    јас ги пиев пред да останам трудна 3 месеци интензивно , сите три месеци имав активни овулации и сите три месеци имасе бременост ( 2 биохемиски и третата успешна бременост) , пиј ги како на кутијата 2 × 2 мислам дека помагаат ......

На Malečka1111 и tina2018 им се допаѓа ова.
  20. Malečka1111

Malečka1111 Активен член

Се зачлени на:
    30 декември 2020
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    66
    Fala ti mn mn:inlove::*

На naturallmess му/ѝ се допаѓа ова.