И со и без рецепт се иста цена. Како мислиш не се на позитивна листа? Овие се од 100мг, јас ставам од 200мг. Затоа се 15 внатре.
Кај мене не можам да кажам дали имаше резултат од Глукофажот, јас го пиев од Април, па до пред месец дена негде го прекинав. Забременив со стимулација со Кломифен бидејќи немав овулации по природен пат. Сега сум 18та недела, а Глукофажот го пиев негде до 12та и после ми го прекинаа. Не знам дали како резултат на пцос или како резултат на проблем со тироидната, пошто сум со хашимото/хипотироидизам, ама немав овулации. Затоа реков разговарај со докторот за стимулација со Кломифен. Може он сака да проба кај тебе прво со Глукофаж, пошто реално ти друг проблем со хормоните немаш. АМХ не знам како го поврзува со пцос, мислам дека АМХ се проверува за да се видат резервите на јајце клетки, нека ме исправи некој ако грешам.
AМХ не е само параметар за резервите, често кога се другите хормони во ред, се користи и за дијагноза на ПЦОС. Во случај на ПЦОС, АМХ е најчесто > 3 ng/ml и е посигурен индикатор за постоење на синдромот, бидејќи другите хормони може да се во ред, а вредноста на АМХ е константна. Кај мене така беше потврдена дијагнозата, немам инверзија на ЛХ и ФСХ (кај мене ФСХ е три пати повисок од ЛХ), ама АМХ ми е 6,24. @Kolumna не знам каде ти е испитуван АМХ, најдобро да го повториш на ГАК со упат од матичен, 250 денари е. Или на Клиничка биохемија исто со упат, доколку имаат реагенси. Твојата вредност е на граница и не треба премногу да те секира, а глукофаж си добила да пиеш поради тоа што и шеќерот после оптератување со глукоза ти е на граница. Со него ќе ти се регулираат и овулациите и докторот најверојатно мисли дека имаш шанси природно да останеш трудна. Ама обавезно провери и инсулин, ДХЕА и андростендион. Можно е некој од нив да е покачен, дури и другите хормони да се во ред.
Не знаев за ова, затоа реков нека ме корегира некој ако грешам. Јас никогаш немам испитано АМХ колку што паметам. Веројатно заради тоа што сите други индикации за ПЦОС беа присутни, инверзија на ЛХ и ФСХ, покачен тестостерон, нередовни менструации итн. Како и да е, се согласувам со советите штo и ги даде на членката. Мора да се проверат и останатите машки хормони.
Девојки да се пријавам, утре ми е ден за не добивање. Иако немам многу надеж затоа што ги имам сите симптоми од вештерката . Ајде во новата година сите да си видиме две црти
I jas sum utre za NEdobivanje, od vecerva imam tapa bolka vo jajnici i polovina, drugo nisto. Test planiram da pravam zadutre. Ti posakuvam sreka
И јас имам некои слаби менструални болки. Ајде дај боже да се израдуваме. Ти испраќам среќа за две цртки
Здраво девојки. Ај и тука да прашам. Денес ми е 15 ден од циклус. На 13 или 12 ден правев тест за овулација не се сеќавм баш беше ептен бледа линијата. Имам исцедок и вчера правев тест значи на 14 ден ми се појавиа убави две линии,само што уште не беа изедначени по боја. Денес очекував дека ќе биде уште по јака, ама едвај се гледа. Правев 2 теста во рок од 3часа, ама исто На некој му се има случено така ?
Треба временски размер да има од неколку часа не да ги правиш толку често. 11 h, 3 или 5 попладне и 22h, така пишува и во упатството на тестот.Не си ја мачи душичката, фрлете се на работа остави ги тестовите.