Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. majaaaaaaa88

majaaaaaaa88 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    27
    фала ти на убавите зборови :) и јас се надевам дека цела оваа екипа ќе се префрли наскоро во труднички муабети :*

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  2. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    EVE vaka nekolku prasanja povrzani se site edno so drugo,
    Koga e najdobro da se naprave test za bremenost,ako se naprave 5 dena pred da ti dojde menstru.ke pokaze negativno toa znam,nekade niz forumot procitav deka dokolku imas belo pranje deka mozebi ne se fatilo,iiiiiiiiiiii
    iako imam edno dete ne me drzese neizvesnosta i iako napravev test se razbira negativen rano e ,ama i mene kako site me drze neizvesnost treba da mi dojde ili da ne mi dojde na 8 ili 9 a se sam zaboravila iako toa bese pred 4-tiri godini ,,,,i vaka sakam da prasam simtomi(gi citav site) momentalno non stop mi se spie i za prv pat deneska malku mi se gadese i ne znam zosto zdivot nekako ne mi mirisase naj naj(ama toa otsabajle samo)i malku po malku me bole dole meseto najnormalno i NERVOZA samo sto dojde od nikade i odma pomine . :D :D :D :D :D :D :D :D .

На anali-anali му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anali-anali

anali-anali Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    hmm i jas so isto prasanje kako jasmina83.. bi sakla i jas da znam koga e po dobro da napravam test posledno imav ciklus na 2 septemvri a eve denes sme 3 oktomvri a mene uste ne mi je dojden,.. i jas imam nekoj blagi bolki ali ne znam dali mi je nekakov si znak deka sum bremena ili pak mene taka mi se pricinuva od sto sakam da sum bremenaa.. ve molam za odgovor koga e naj ubavo da napravam test mn sum neistrpliva a i vo edno mn mi je strav od rezultatot sto ke izleze ve molam za pomosss :( :( :( :( :( :( :( :( :(

На jasmina83 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    kaj mene e uste rano ama ti moze da napraves ,veke ti kasne i ne se plasi zasto moze da bide i pozitiven ,ako ne edna tura op pak ovaj mesec................. ke uzivate so mazot. SAMO OPUSTENO

5. anali-anali

anali-anali Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12

epa onda utre na utro go pravam testot drzetemi srejkaaa...... pozzzz :lol: :D :inlove:

6. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    708
    Здраво женски :*
    Ме немаше подолго време,но ве следам и сакам на сите нови мамички да им посакам лесна бременост :inlove:
    Периодов активни бевме ептен на тема бебенце,но еве ми касни 10 дена и сеуште не сум направила тест :( зашто некако се плашам од одговорот :sweat:
    ме боли по малку стомакот како за добивање,градите ептен ми се осетливи,а и вчера имав некои кафеав исцедок и многу се исплашив.На лекар ќе можам тек од понеделник докторот не е тука па незнам како ќе издржам но мислам дека викендов ќе направам тест.
    Дали на некои ова му се има ова случено и што би значело,бременост или.....

7. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Според симптомите што ги кажуваш мислам дека треба да не израдуваш :)
    Не се плаши, направи тест што поскоро да си ги скратиш сомнежите..има тука знаци што укажуваат на бременост.. ама ние не можеме да бидеме 100 % сигурни.
    Ајде провери што поскоро,па чекаме убави вести :*

8. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    Итно ми е ! Денеска прв пат мм сврши во мене, ама болката е тоа што јас бев одозгора, дали има тоа нешто врска.. :^)
    Друго.. откако легнав, имав течност на вагината, дали е можно да истекла спермата? Или е тоа пошто и јас свршив?
    кога некои форумџики прашуваа вакви слични прашања, да ги наречам ајде, бош прашања, јас се чудев како му текнуваа такви луди идеи, ама сега кога се работи за мене, некако како ништо да незнам и сум многу збунета.. :$

9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    хаха, добро твоето не е толку бош :D
    абе ако сака да фати и трчај 100 метри со пречки после секс, па ќе фати.
    јас би ти рекла да не се оптоваруваш дали истекло или не, бидејќи доволен е еден сперматозоид да стигне до јајце клетката, не мора сите :lol:
    бидејќи си пишала во подршка (значи сакаш) еве јас ти стискам палци да стигне тој еден :D
    а ти уживај и не се умарај :*

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77

Na eden drug forum procitav od edna clenka deka ostanala trudna bas na vakov nacin(zenata da e odozgora)sto mu se sekiras ke bide :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: .

11. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77

i kako e ,ili ne pravi test. :o

12. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    Zdravooo jas su nova na forumov I imam eden problem moze za nekoj ke bide smeshen ama mi treba nekoj da me ohravbri koj pominal niz shto pominav jas :o vaka 2008 ostanav bremena I celi 9 meseci bremenosta mi pomina super nemashe povrakjanja nemashe macnini se bese super koga dojde denot da se porodam 2 dekemvri otidov vo drzavna bez bolki vodenjakot ne mi pukna samo prokrvarev me pregledaa I mi rekoa deka e se super I deka do sabajle ke bidam porodena se dodeka edna ludaca taka da ja narecam me fati za raka I taka drsko me povlece nakaj nejze za da se kacam na boksot tolku me iznervira sto mi go voznemiri bebeto I zavrsiv pod hitno na carski rez posto bebeto mi se voznemirilo I pocnalo da se gushi poshto sakalo vekje da izleze a jas ne otvorena operacijata pominala ok jas si dobiv since Leo tesko 2880 I dolgo 51 bev mn srekjna posle 4 godini posle toj strav sto go doziveav so carskiot jas se reshiv na vtoro dete I koga zavrshiv pak vo drzavna poshto sum ostanala vanmatericno I posle seto ova mene mi e strav da ostanam bremena a sakam sakam Leo da si ima bratce ili sestrice no kako da go nadminam stravot ??? :worried:

13. anali-anali

anali-anali Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    :'( :'( :'( :'( :'( :'( napraviv ali za zal negativen jee iako se uste ne mi je dojden se tesam so toa sto samo 2 dena mi kasni pa da ne je seuste ranoo ke pocekam uste nekoj den pa ke napravam pak testt ... ve molam kazetemi dali ima sansi da kaze negativen zatoa sto je mn ranooo mn sum taznaa mi se srusi sveee....neka mi kaze nekoj ako imal vakov slucajjj.....

14. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77

vERUVAJMI JAS POMINAV POLOSO,SE PORAGAV TRI DENA,zenata sto se porodi pred mene dojde otvorena so tri prsti i ja ostavija da lezi i da cekat da se otvori i u meguvreme babicata i doktorkata si otidoja koja na kafence koja serii da gleda ama na drug sprat i taka za pet minuti zenata SE DERE PLACE I VIKA IZLAVA BEBETO jas koga otidov ima sto da vidam glavata na bebeto se gleda,stres neviden vikaj baraj nema doktorka nema babica na zvonceto zvonam kako luda i konecno nekoj se pojavi i od tamu trcat i doktorkata i babicata i se karat megu sebe ama toa e toa,i ajde posle ti se poragaj ama se pomina dobro izmuci se tri dena TE PUKNAL TI VODENJAKOT AJDE ZA CARSKI PA NE CARSKI AJ PRIRODNO I TAKA se rodi moeto ZLATCE sinceto i da ti kazam i ja sam vikala ja vtoro nikad ,od pusti strav AMA ZELBATA ZA DRUGO BEBE e posilna OD STRAVOT.
    Stravot ke si go pomines samo stom ke go poglednes tvoeto since i koga ke pomislis kako ke mu bide poubavo so bratce ili sestricka ,i da bides silna kako majka ,da ti kazam I MENE MI E STRAV AMA ZELBATA E MNOGU POGOLEMA ZA DRUGO BEBE,taka da :inlove: toa go nadminuva stravot.

На zalosna и AnichkaLeo им се допаѓа ова.
  15. jasmina83

jasmina83 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2013
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    77
    za anali-anali MOZNO E SE E MOZNO mos e uste rano ic ne se sekiraj samo ne misli na toa mnogu relaksiraj se i pobrzo ke pomine,i jas ne li go postaviv prasanjeto koga e najdobro da se napravi tets , i mi odgovorija 5 dena posle kasnenjeto na menstruacijata,znaci imas uste vreme,,,,,, :P :P : :P i ajde malku poraspolozenooooooooo.

16. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    Менс ми заврши пред 8 дена, а вчера имавме однос со мм, кога најбрзо можам да проверам дали сум останала бремена? :)
    Читав на другите статии, пишуваше да проверам 5 дена ако ми касни менс, ама јас ќе треба да чекам 1 месец.. Нема смисла.. Не ми се чека :$ :D

17. anali-anali

anali-anali Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12

fala mn za odgovorot i podrskata dusoo ke cekame nemame drugo resenije pozzzz :nod: :nod: :nod:

18. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    како не ти се чека кога мораш да чекаш :^) полека малце прв пат денеска мажти свршил и ти одма дигаш паника опуштисе малце занимавајсе со друго и не ги број деновите така побрзо че се израдуваш

19. AnichkaLeo

AnichkaLeo Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2013
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    92
    fala za podrshkata ama se si mislam deka ako ostanam pak neshto kje trgne naopaku :sweat:

20. anali-anali

anali-anali Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12

site sme ne istrplivi i ne mozeme da cekame ali sto drugo ni ostanuva morame da cekameee .... ne misli na toa zanimavajse i so drugi raboti taka ke ti pomine vremeto po brzoo mene mi kasni 2 dena pa napraviv test i mi izleze negativen se tesam so toa sto e mn rano pa ke proveram pak posle nekolku dena ...taka da nemoj da bides ne trpelivaa sve ke bide kako sto rekol gospod ;) ;)