Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ladystardust

ladystardust Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    6.831
    Душа мила таа, и да сакаш, не можеш, до утре ако сакам можам да те реметам. Кис4е и поздрав4е :)

2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.719
    Допаѓања:
    21.407
    Девојко на никого не му се нафрлив јас, за разлика од тебе што изиграваш нечиј адвокат без да бидеш повикана. :) Не ја расипувај намената на темава, најди си друго место за расправии ок? :)

На kara.petra, spasovskam, lemon8ejt и 4 други им се допаѓа ова.
  3. October20

October20 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 октомври 2020
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    207
    Па да, на 33-34 дена ми е циклусот ама редовен. Сега фактички ми е 40ти ден, а сеуште немам... Не ни кажаа ништо дополнително како третман за спермограмот, за сега, идејата е првично и ја да се проверам па после третмани доколку треба..
    Фала на мислењето. ❤️

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    635
    Колкава е веројатноста да се забремени неколку дена после менструација? Не можам да одредам овулација, минатиот месец на 9ти ми дојде овој на 12ти, имам тапа болка у јајници, знам дека не мора да значи ништо, но дали знаете и се осеќате кога овулирате?

5. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    8.470
    Postoi verojatnost ako rano ovulirate. Ako sakate da odredite ovulacija mozete so testovi za ovulacija ili najsigurno da odite na folikulometrija. Jas ovoj mesec bev na toa merenje i znam so sigurnost deka dojde do ovulacija a i imav tapi bolki vo jajnicite i nazad vo kicmata pred i posle ovulacijata.

6. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    Ова што ќе го пишам може е и малку себично, нешто што толку го посакувам, а сега си мислам може е поубаво да ми дојде овој месец.
    Претходниот со биохемиската многу се истресирав тие 2 недели до датата.
    Овој месец некако се опуштив и со полоша исхрана и со пиење на алкохол, во може малку поголема количина:wasntme:
    3-4 пати во овој месец имам пиено алкохол. Нели таков е и месецот:x
    Односи имавме кога ни се сакаше.
    Не како претходно од страв да не испуштиме некој ден, па ако промашевме се нервирав(facepalm)
    Имам уште една недела за чекање, ама сега кога се размислив ми е страв се тоа да не влијае ако дојде до бременост
    И така. Малку си се пожалив, како и обично.:nod:
    Ама некако сега стварно сум по опуштена, незнам зошто.
    Само што сега овие мисли ми протрчаа низ глава.

На Stressed Out, MNoris, curlyhair и 6 други им се допаѓа ова.
  7. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    17.335
    Допаѓања:
    119.306
    Никакво влијание нема да има. Дај боже да си останеш овој месец. Ти пуштам среќа :l:

На duffi, curlyhair, Tinka1234 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.719
    Допаѓања:
    21.407
    Со мерак те читав да ти кажам, ваква сакам и да си останеш. Месецот кога забременив, ем свесна дека сум стимулирана со Кломифен бев мнооогу опуштена во поглед алкохол, цигари зошто конечно сфатив дека мислењето на сите ситници само ме напнува повеќе.

Не сакам да ме разберете погрешно, не го промовирам ова како правилно кога се обидувате за бебе, ама јас решив да се опуштам и да не мислам на секој детал.

Баш кога имав овулација славевме 30ка на сопругот и испив пола вино. :D Вечерта пред да правам тест исто бевме излезени со другари и пак пиев и испушив 3-4 цигари. :wasntme:

Од моментот кога направив тест се немам напиено голтка, ниту запалено цигара. Се е во ред и со мене и со бебе, супер бременост имам засега.

Со среќа и чекаме убави вести месецов. (fingers)

На Bubamaricka, babybubu, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  9. S.o.F.i

S.o.F.i Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    4.021
    @fana фала ти мила дај Боже, како треба така ќе биде.:l:

@Bella_Stella
    Искрено кажувам дека тие 2 недели толку стресни ми беа, направив преку 20 теста ејј(facepalm)
    И кога баш за Нова година ми проби, јас осетив олеснување што барем не требаше да одам по доктори.
    И сватив дека џабе толку стрес, ако нешто не е за мене колку и да го мислам колку и да се нервирам, нема да остане.

Овој месец сум опуштена скроз, за тема бебе не сме ни зборувале претерано, како Бог што е, никој не е.
    Тест може да правам евентуално ако ми доцни, пред тоа никако.
    Па ќе видиме што ќе биде.
    Ако не сега, па здравје нареден месец.:l:

На duffi, CareTee, curlyhair и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.719
    Допаѓања:
    21.407
    Ете така, ќе си се наместат коцките. Телото го осеќа и најмалиот стрес што го доживуваме, затоа пробај што можеш поопуштено. Ако чаша-две алкохол, 2-3 пати во месецот ти помага во процесот, да си се напиваш и да не се секираш, се што е умерено е ок.

Тестови не купувај и така нема да правиш предвреме. Јас порано секој месец имав на залиха по 2-3 и се случуваше да докупувам и да правам по сто пати и одново и одново да си го изложувам телото на огромен стрес и болка.

Последниот пат ме фати инат, тест купив дури кога ми закасни во саботата, а го правев во неделата. Не дека ми беше едноставно и дека не мислев секој ден на тоа, ама си кажав доста е веќе, поштеди се малку.

Ќе биде се во ред, само трпение и верба. :l:

На duffi, curlyhair, S.o.F.i и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Ann.

Ann. Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    124
    Така и да останеш мила. опуштена, релаксирана. Јас минатиот месец бев стимулирана со кломифен и на 16дена од менс фоликулите не беа доволно пораснати, најголемиот беше 0.9. Докторката ми рече да не се надевам, и дури по 2-3 дози да очекуваме добри резултати од кломифенот(имам ПЦОС). Прво се разочарав потоа си реков епа ок, не се замарам сега, ќе мислам на бебе во април,мај. Си имавме односи со мм кога ни се сакаше. Направив тест ради реда, за да си почнам со примолут нор и не ми се веруваше дека гледам 2 црти. И до ден денес не ми е верно дека сум бремена. Затоа биди опуштена, уживај, имај верба во Бог и ќе ги видиш очекуваните 2 црти. :D:l:

На H.VAGA, babybubu, duffi и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    635

А како оде тоа фоликулометрија, не сум упатена баш..

13. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    34.790
    Матичниот на ехо те следи како растат фоликулите

На Flooora96, Ceneva и TheDogLover им се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    8.470
    Odis kaj maticniot ginkolog te gleda na eho od 12 ti den od ciklusot i ti gi meri folikulite vo jajnicite koja golemina se i spored toa moze da se predvidi koga ke nastapi ovulacija.

На Snowflake92 и Flooora96 им се допаѓа ова.
  15. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Девојки од која метилирана фолна сте задоволни или ја користите, и дали чуствувате промена во организмот по употреба? Мене во аптека ми ги препорачаа овие

Прикачени фајлови:

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Јас ја пијам на NOW. Која цена е оваа?

17. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Овие ги купив 450ден, има 200таблети

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    А и нешто ми е чудно на паковката не пишува метилирана дека е, па затоа прашувам а на аптекарката и нагласив дека ми треба таква.

19. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Не е метилирана,метилирана има од Now i Solgar,ама можеш слободно да ја пиеш и оваа,освен ако немаш муатации.

На dipsidipsidipsi му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dipsidipsidipsi

Се зачлени на:
    4 април 2018
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    1.591
    Имам мутации, и баш нагласив дека таква ми треба, кога ги купив не забележав мислев дека се такви, само 2 испијав и баш сабајлево забележав