Јас сум со инвитро.Седмиот ден од трансфер исто имав исцедок само повеќе како кафеаво, кој продолжи следните три дена.Осмиот ден од трансфер вечерта направив тест и веднаш се покажаа две црткиТи поскаувам исто и кај тебе да биде.Исцедокот да е знак на имплантација.За секој случај почекај уште некој ден.
@Маја Т @Stressed Out ви благодарам мили. Затоа си реков да почекам барем до денот за (не) добивање бидејки ми се има случено 3-4 дена да имам кафеав исцедок па да ми пробие но сега е розово и не е нон стоп туку понекогаш на бришење. Се надевам дека ќе се израдувам
@Tinka1234 мила од се срце посакувам да е имплантациско и ти пуштам среќичка да си видиш 2 цртки што поскоро! Ние почнавме да се обидуваме од 27.12 па и ми доцнеше, имав и таков исцедок за на крај да се испостави дека нешто ми се пореметило и тоа всушност било добиено ама не така обилно поради водна циста. Во суштина докторкава ми рече и да не го рачунам тоа бидејќи се ми се измешано и не се ни знае дали воопшто настапила и овулација. За цистата ми рече не е ништо страшно и ќе ми даде уште нешто да испитам и ќе чекам да добијам да ќе продолжиме со обидување. Сега неделава треба да одам кај докторката па се размислувам да ја прашам да ми ги следи фолекулите. Што мислите? Дали би прифатила или многу е рано? Читав и повеќето викаат дека по 6 месеци неуспешно обидување се започнувало со следење фолекули а до тогаш не се сметало за сериозно Искуства? Или можеби јас бев од оние што мислев плукни залепи и ќе останам бремена
И јас бев од тие душичке што мислеа дела е плукни залепи , па така си поминаа 2 години ако не и повеќе...Со испитувања почнавме пред 6 месеци, кај мене се е во ред , кај сопругот спермограмот не беше сјаен , но не ни толку лош , има шанси и за природно но сепак правевме инсеминација во саботата па сега си чекаме... Мој совет е да си правиш ти како сакаш и како се осеќаш не ги слушај многу докториве бидејќи секако ќе ти речат рано е , почекај , опушти се ( а сето тоа е без везе) Не губи време ако сметаш дека треба да ги следиш фоликулите тогаш прави го тоа. Цистата не е страшна, може и со менс да пукне ... Good luck
Ги замениле или не не е битно, битно на време проверив не ги пијав за џабе, доколку не ги заменат ако и требаат на некоја членка ќе и ги подарам со задоволство
Фала за советот, ќе видам утре што ќе направам, не ми се одеше денес дека недела, ако треба од нив ќе си нарачам и јас
И јас сум за тоа, да не се чека, посебно кога може да се помогне со неинванзивни методи.Фоликометријата е многу едноставна постапа и зошто да не се искористи.Со среќа тебе и чекаме убави вести
Devojki, sto mislete za fertilimin i provera zaedno da se pijat. Ginekologot ni gi proporacuva, dali imate nekoe iskustvo?
Па нас ни рекоа дека со таа дијагноза може и природно да настане бременост, правевме инсеминација па сега чекамеее...Ако се е во ред кај тебе тогаш немаш простор за паника,и секако се е божја работа
Не биди тажна душичке, мора да биде еден ден само тоа стави си го во глава, јас нон стоп плачев кога ми идеше и бев многу нервозна с сега си викам само Боже и да забаве нека не забораве да ме благослове со здрави и прави бебчиња. Тука сме за подршка сите, еден ден сите ке се радуваме на тие долгоочекувани две црткички.