Ендокринолог ќе ти каже најдобро ...кај мене за месец дена од 17 на 7 падна... (индивидуално е но сепак стручно лице си е стручно...)поз
Така е мила. Одиме напред со нови сили и нема откажување. Ти посакувам овој месец да си ги видиш двете црти
Devojki zdravo, Denes mi e cetvrti den kako mi docni. Pravev test negativen e. Sto moze da e ? Simptomi imav za dobivanje i mi se smirija, sekogas tocno na den sum dobivala. Nekoe iskustvo?
Ништо мила и мене ми дојде сега пред малку Нов месец, нова борба што друго да кажам. Како што си посакувам на мене, така ви посакувам на сите вас искрено од што поскоро да бидеме мајки.
Мила скриј ја сликата, ти се гледа име и презиме. Инаку, имаш инверзија на ЛХ и ФСХ, што укажува на присуство на полицистични јајници. Закажи си на ендокринолог, пред некој ден имаше термини на клиника. Само мислам дека ќе треба поширок хормонски статус да испиташ, не само овие 3 хормони.
Тироидната ти е добра, ама инсулинот ти е прилично висок. Добро е што имаш закажано кај ендокринолог, ќе ти даде соодветна терапија и ќе се среди.
Девојки јас мислам дека сонувам!!! Немам никакви симптоми и преплашена сум!! Имам 2 дена до циклус,ве молам за искуства!
@Be-yO-nCe позитивен!! Каква убава вест од сабајле!! Многу се радувам за тебе, со лесно да си имаш најубава бременост!!
Преплашена сум @Bebce1 не осеќам ништо се плашам да не е само хемиска... Ке одам сега до кај матичниот да ми дај утрогестан...Тестот го зедов на мајтап,убедена дека е негативен..Само што направив хсг прошли месец и ми кажаа дека имам затната туба! Преплашена сум!! Ми е страв да се радувам
Сигурно од хцг-то ти се отпушил каналот. Нема што да се плашиш ако немаш симптоми, и јас првиот пат немав никакви симптоми. Сите организми се различни ама сепак закажи си преглед.
@Be-yO-nCe Хцг-то може да ја отпуши јајцеводот, плус викаат дека после ХЦГ најлесно се забременува. И јас со првата бременост немав никакви симптоми. Не си прави веднаш стресови... Има убава втора црта, честитки Кај мене 50-ти ден од циклус, абер нема од тетка, ниту симптоми имам. Да добијам сега, и ќе одам хормони да проверам, а не е лошо и на фоликуметрија да почнам да одам...
Така си е тоа, декември се разочаруваш ептен и креваш раце (така мислам беше) Во јануари позитивен тест, најубаво е кога не очекуваш Честитки и со лесно до крај За симптоми рано е, а и цртата си е таман чим имаш уште два дена до циклус
Позитивен е со лесно да ти е до крај За симптоми доптрва ќе се појавуваат а можи и да поминиш без како многу трудници,,, гали меше и уживај сега
Фала ви жени борци! Дај боже да е се во ред и да се враќаат што побрзо 2 цртки кај сите...Јас стварно кренав раце и не ни очекував овулација бидеќи на 13ти ден правев ХСГ и мислев дека испрале се...Како да не се работи за мене,како за некој друг да пишувам..
Прво честитки баш ми е мило. Второ не се стресирај безпотребно, знам дека е полесно на друг кога се каже, отколку кога си во своја кожа. Ама ете сама си кажуваш дека си правела ХСГ, па сигурно до сега тоа е било проблемот. Ајде смирено и многу среќа ти посакувам.