Не немам направено пред 1 недела дојдов Мк па дур сум тука да искористам време .. За жал мажми не е тука со мене сакав еднаш да се проверам ја чисто дур сум тука Иначе фала женски
Ако имаш можност и доволно време. Закажи си за Хсг-проодност на каналите. Со тоа ќе исклучите можност,за непроодни канали или пречка.
Повеќе е нелагодност отколку јака болка... но и да има болка е краткотрајна 2-3 мин кога се вбризгува контастот...
Ти кажс веќе принцес,повеќе де грчеви и нелагодност отколку болки,појаки болки се кај запушени канали... Имаме правено и не боли многу.. Со среќа
Периодот сум презафатена и само заради вас доаѓам на форумот, не можам да заспијам без да ве проверам, за сега да начекам ваква убаваа вест. Се радувам од срце за тебе, за толку рано ова е преубав тест. Честитки милаа, гали меше и не се оптеретувај. Овој пат ќе биде се во ред знам, борец си ти @S.o.F.i душо ти нели пиша пред некој ден дека доби или грешка сум?
Мила пишав дека добив, а уствари имав малку кафеава крв. Вчера цел ден по малку кафеаво, еве сега конечно ми проби како што треба Нема врска, не требаше да ги споделам тука тестовоте, ми беше чудно што на двата имаше бледа линија и веднаш ми се појавиа. Нели кога нема бременост нема никаква линија. А тек кога ги фрлив линија ли беше(знам дека после 10 минути не се важат, барем кај овој така пишуваше) Или може е таков некој како на тебе што ти се направи невалиден. Како и да е веќе ми дојде, повеќе среќа следен месец.
Сум правела многу тестови никогаш не ми излегло бледа црта не би требало,освен предминатиот месец кога највероватно беше биохемиска,и овај позитивен со бременост. Не се секирај ќе те огрее и тебе сонцето,опуштено само знам дека е тешко,имајте секој втор ден нема утка тука да знаеш првиот пат така останав бремена,вториов пат чекав една година но највероватно проблем ми беше пролактинот,откако почнав да пијам достинекс и дојде во нормала останав бремена. Ти посакувам следниот месец со две жар линии да бидеш.
Оф жал ми е, искусив минатиот месец како е да видиш бледа црта, колку и да сме храбри некогаш психата може да создаде огромна фантазија во нас дури и почнав да си замислувам дека сум бремена, не запалив ниту еден цигар ниту се напив алхохол. Жал ми е душо, ќе ја дочекаме еден ден таа стеќа, само верба и да уживаме со партнерот треба Јас решив да ги послушам советите од сите тука, да не правам тестови порано, да не си замислувам ништо и да не чекам дата за недобивање. Ги фрлив сите тестови што ги имав дома и нареден пат ќе правам тест само доколку навистина ми доцни 3-4 дена, и нема да барам симптоми. Тешко е знам, едвај издржувам на 3 дена до циклус, ама мораме да бидеме посмирени, може и баш тоа оптеретување да пречи за бременост. Да уживаме во љубовта жени мои, и да пронајдеме барем една позитивна работа што ќе го оправда ова чекање на бебе. Ете на пример јас се убедив дека ова е само една шанса од Бога да минеме уште некое време повеќе сами со мм. Кога треба бебе ќе си дојде, храбри сме ние и ќе бидеме среќни и прекрасни мајки
Женски денес бев на преглед и излезе дека полицистични јајници др ми пиша фемибион и на 13 ден пак имам преглед , а кога ке одам за Гер. Ми даде овариум .. малце на паника сум дали помагаат апчињава има некој искуство??
Криво ми е и мене што направив порано само таму ми е паметот само барам симптоми ете градите ме болат ама полошо си правам што споредувам тестови па да не е пак хемиска па пак да не ми се случи исто како тогаш оти имав бледо позитивна цртка..Направив денес од тенките и ми покажа пак позитивно ама пак бледа и се плашам дека нема прогрес... Ќе полудам до 8ми тогаш сум закажана на ехо а не знам како да се осигурам дека е се во ред...Не знам..
Испитај си преку крв... И никако немај лоши мисли само позитивно знам дека не е лесно и дека мислите ти одат само на тоа, но и за тебе и за бебчето мисли позитивно.
Не е дека не верувам дека сум туку дали има прогрес ме интересира,за неделите ќе биди рано и бета утре требаше да добијам циклус..Ќе си трпам,тоа е
Ти ја праќам целата среќа на светот,те читкам бааги време и пресреќна сум за тебе!! и јас веднаш после хсг останав бремена, само позитивно
Напраи бета утре и повторно за два дена. Најубаво ќе видиш дали има прогрес или не. И опушти се биди со позитивна мисла. Знам дека е тешко и дека се намачи и од пусти страв не можеш ни да се израдуваш ама радувај се! Имаш и за што!