Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    34.788
    Штом детектира тестот и бетата обавезно ќе покаже ...(но напраи си утре па понеделник бета и ќе си на чисто со мислите)е за ехо е рано сеуште..

На Be-yO-nCe му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Фала ви на сите бог само убавини да ви дава! Ве обожавам сите тука! Дај боже да ја исчистиме цела тема,никој не заслужува толку тешки борби за најмилото! Бог да ви ги слушни молитвите што поскоро!!:hug::hug:

На MNoris, kostovaivana, bokace1 и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    И утре вечер да направиш тест мислам дека цртката ќе е појака,ајде,се ќе е во ред овој пат :)

На Tinka1234, Be-yO-nCe и IRBBB им се допаѓа ова.
  4. marijamarkoska

marijamarkoska Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2017
    Пораки:
    1.296
    Допаѓања:
    2.350
    Среќно, лесно и со уживање нека е! :party: Дај Боже само убавини за сите :hug:

На Be-yO-nCe му/ѝ се допаѓа ова.
  5. katush ♡

katush ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    Девојкиздраво. Циклус сум имала редовен ,на 26-28 дена . Месец Декември добив на 24ти ден ,а месец Јануари на 32 ден. Циклусот ми трае обично 5 дена. Со сопругот пробуваме за деца веќе долго време, проблемот е кај него, примаше терапии и оперираше варикоцела. Но, сега друго сакам да споделам со вас. Месецов земав тест за овулација (прв пат)и првиот го направив 9ти ден после циклус,и ми покажа баш позитивен, следниот исто ми покажа две црти и веќе со другите се намалуваше едната цртка. Значи бевме активни тие три дена. И веќе од вчера имам некои благи симптоми од време на време како болка пред циклус. Денес е веќе 17ти ден од последниот циклус,рано е за следен. Дали имате некое искуство да споделите? Ви благодарам. Убав ден на сите.

6. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Pocekaj da ti zadocni i napravi si testche. Menstrualnite simptomi i onie za bremenost se isti nekogash. Srekno!

На Snowflake92 и katush ♡ им се допаѓа ова.
  7. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.992
    Допаѓања:
    8.465
    Ne obrnuvaj mnogu vnimanie na tie bolki i jas go pravam istoto i ne e dobro poveke sme pod stres taka. Rano e seuste, bas citav kaj nekoj zeni oplodenata jajce kletka se vgnezduva vo zidot na matkata 9-10 ti den posle nastanatata ovulacija. A samato vgnezduvanje stvara grcevi. Cekaj barem da pominat 14 den po ovulacijata i napravi test. Jas resiv da cekam, mozam da kazam tesko e i te razbiram deka si zagrizena. No ete tuka sme site da se podrzuvame. Pozdrav i bidi silna i se nadevam vo brzo vreme ke ni kazes ubavi vesti.

На katush ♡ и IRBBB им се допаѓа ова.
  8. TheDogLover

TheDogLover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    258
    Препорака за добар ендокринолог на клиника? Се работи за хормони.

Покрај Адамова искуства и мислења за следниве Тоше Плашески, Пемовска Гордана, Марковиќ Снежана? :)

9. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Пемовска е прекрасна, професор е, но е во пензија, ординира мислам еднаш на две недели или така нешто...

На TheDogLover му/ѝ се допаѓа ова.
  10. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    34.788
    Др.Слаѓана (не ми текнува презиме) или Др.Снежана... покрај др .Адамова ... изборот е твој ќе видиш каде најдобро ќе ти одговара но добри се,не би да издвојам која повеќе..

На TheDogLover му/ѝ се допаѓа ова.
  11. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Здраво. Одамна не сум пишала ништо на темава, правеме и пауза поради други обврски. Размислуваме за трансфер на последните змарзнати ембеиони-6 то инвитро. Е сега сакам да прашам дали некој има искуство со информо дијагностика. Бев на таков скен и ми рече таа месец дена пред трансферот да одам некакви терапии и капки да ми дава за регенерација на матка и јајници а и као надбубрежната жлезда слабо ми лачела хормони, а се чудам секогаш добри ми биле. Разговарав и со друга докторка таа па ми нуди други суплементи само треба да одам да види што ми фали, као ако има недостиг на цинк во матката неможе да се врзе плодот со неа, ама цинков бил во посебна форма, лактат...Има ли некој што слушнал искуства за ова?

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Прашањето постави го во вонтелесно оплодување. Таму ќе добиеш повеќе одговори. Ти посакувам успех.

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Девојки добро вечер јас бев на ендокринолог ми даде да пијам глукофаж и Д3 витамин ми рече ако добијам сега да испитам пак хормони ми ги наведе во извештајот и ми рече да почнеме со спиронолактин муабетот ми е ако почнам со спиронолактин дали би можела да продолжам со обиди за забременување или не смеам додека го пијам спиронолактинот искуства ве молам :inlove:

Прикачени фајлови:

14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.382
    Смееете да се обидувате дур пиеш Спиринолактон да. Јас пиев, ама бев договорена со докторката одма кога ќе имам позитивен тест да и се јавам и ми го прекина.

Истава терапија ја пиев како тебе, само во различна доза. Верувај и на др.Стефанка, знае што прави. Со среќа.

На IRBBB и Sandra Stojanova им се допаѓа ова.
  15. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Фалаа ти најмногуу миличка да и верувам и многу ми се допадна ,но од што се збунив не ја ни прашав докторката многу сум среќна што сум на право место со хормониве бидејќи пред 4 месеци имав спонтан миссед а тогаш не но знаев за инсулинот дека ми е висок а тсх ми беше добар и докторката ми потврди дека спонтаниот можно е да бил до инсулинот . Ви благодарам на подршката мили мои па ќр видоме сега за 4 дена дали би имала позитивен тест имав овулација со тестовите за овулација бевме вредни па со бога напред ќе видиме ако нема борбата продолжува понатака :)

На IRBBB, Bella_Stella и princess5 им се допаѓа ова.
  16. MNoris

MNoris Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2015
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    447
    Како сум ја препуштила оваа убава вест , честитки мамичка , да си галиш мешко и да си уживаш:l:

На Be-yO-nCe и _Vera_ им се допаѓа ова.
  17. Cristina@2

Cristina@2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    38
    Здраво девојки! Скоро еден месец секојдневно пијам мака и јадам 1-2 бразилски оревчиња за регулирање на хормони, циклус.. Дали има ограничување колку време може да се конзумираат па да се прави пауза?

18. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.382
    Супер! Дај Боже уште месецов да си видиш позитивен тест. Јави и се одма на докторката, сигурно ќе ти го прекине и тебе Спиринолактонот, рече дека не се пие во бременост.

На Sandra Stojanova му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Фалаа мила ќе ве известам до петок дај боже да биде ми рече да го почнам ако добијам сега сеуште не сум го почнала затоа прашав дали ако се пие може да се опуштиме за бебенце држете ми среќа имам иште 4 дена до недобивање :inlove::inlove::inlove:

На Bella_Stella и MNoris им се допаѓа ова.
  20. angelince123

angelince123 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    10
    здраво нова сум и би сакала доколку некој има слично искуство да го сподели имавме односи со мажот 3 дена пред добивање на менструален циклус не крварам обилно дали воопшто би било возможно да забременам

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.