Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Здраво девојки,

Прво на сите тие што забремениле им честитам ;)
    На тие други што имале спонтан да ви кажам дека многу ми е жал ;( навистина, ама морате да бидете силни животот продолжува понатаму пак ќе успеете ;)
    Еве јас скоро 3 години што се обидувам ама сеуште не сум успеал, прво кога добијам секој месец многу се растажувам ама после пак со нови сили продолжувам понатаму.
    Редовно ве читам не сум пишал зашто некако сакав да се одалечам од темата „бременост„ зашто само со тоа се преокупирам ама не можам пак, сатанав зависна од вас :D
    Се чуствувам како да ве познавам.
    Сакав да прашам некоја што има искуство,последна менструација ми беше во 7 септември.
    Сега веќе една недела имам бел секрет без боја лигаво е многу особено кога одам во вц имам повеќе.
    Нема мирис ниту пак боја ама тече многу.Никогаш порано не сум имал вакво нешто.
    Може да е знак за бременост зашто за овулација касно е веќе треба да добијам?
    Исто така та спомнам дека сум земал полигинакс вагиналети кога ми заврши менструацијата и едно апче Дифлазон може да е од тоа?

Поздрав и многу ви благодарам за вашата подршка :)

2. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Еее драги мои... нели ве прасував за мислење сто ми трае десет дена циклусов, сто ме сече стомакот....и знаете сто било? сум била бремена ама сум имала спонтан!!! прво чекање и разочарувања еден куп, и сега успех и неуспех спакувани во едно :worried: :x се радувам сто сум успеала да забременам, ама не се радувам сто не успеало! тоа е зивотот, од една страна те гали а од друга страна те самара!!! ама сепак сум позитивна сто вазно успеало еднас :$ и знам ке успееме ако не сега, тогас некој нареден месец сигурно!поздрав :inlove:

3. blagica1991

blagica1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    380
    Допаѓања:
    209

жал ми е Лори но,добро е што си успеала да останеш мила значи имаш шанси ... само со убава мисла и наредниот пат ќе се фати бебчето ... наскоро ќе се префрлиш во трудничките муабети

На Lori-30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. slimy

slimy Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.382
    Допаѓања:
    1.452
    Многу ми е жал за спонтаниот Лори,

Ама од другата страна многу ми е мило што си успеала да забремениш сама без инвитро и со еден куп хормони.Ах бе мила тоа е животот треба да се помириме со тоа.Ама од друга страна си успеала да забремениш тоа е најголем успех.Имаш надеж повеќе и самодоверба.
    Јас се трудам 3 години и не знам дали некогаш ќе можам да забременим, ама се надевам секогаш дека можеби овој месец сум успеала :(

Поздрав ;)

5. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Слими, не очајувај засто еден ден и за тебе невозмозното ке стане возмозно! и јас се обидувам скоро три години, и мислев нема санси,ама ете имало санси сепак, овие денови повеќе се радував него сто тагував, засто сега знам дека мозам да забременам! работите се менуваат колку и да изгледаат невозмозни, така ке биде и со тебе, ке успеес, па и ја усте не сум успеала, ама ете мисе гледа дека има надез, ајде заедно сме посилни, ке биде се во ред, само имај верба! поздрав

6. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Аман Лори мислевме цисти се а тоа што ти било тууу :worried: Мој совет е ако треба со повеќе д-р да се консултираш за тоа што ти се случи и да знаеш за нареден пат, да следиш и ако треба утрогестан или нешто друго за поддршка да земаш ;) Имаш испитано димери, коагулација и др. работи на трансфузиологија? Се радувам што еднаш фати тоа е супер знак ама терај со испитувања зошто ова се случи, лекарите се чудни ќе речат еее секоја втора има спонтан ама не е така секогаш има зошто и кога тоа ќе се открие пола проблем е решен :*

7. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Фала ти мила на утехава, така требало да биде, срекна сум навистина сто сум успеала конецно да забременам.....само незнам дали треба сега да одмарам или мозе пак да се врлиме на работа :lol: ја прасав и ми рекоа, дека немам инфекција, крвта ми е супер, матка и јајници исто супер и дека мозе да се обидуваме без пауза! Сто мислите вие, дали треба да се прави пауза после спонтан? поздрав :inlove:

8. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.749
    Oф бре миличка :( Таман ја отварам темава да се израдувам за некоја и ми падна криво за тебе ама ептен.А од друга страна се израдував зошто си останала бремена,тоа значи да не креваш раце,почекај некој месец,и со позитивна мисла ќе биде.Нека не те обесхрабрува ова(види кој ти зборува :worried: ),и испитај си што е потребно за нареден пат да биде се ок.Те гушкам мила,немој да ми се налутиш ако ти кажам дека од една страна сум среќна за тебе дека си забременила (иако се десило тоа што не треба) :$

9. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ели , јас сум срекна, воопсто не очајувам, срекна засто конецно успеав да забременам,ке успеам пак, и немој ни ти да бидес тазна засто тоа доадја ненадејно кога најмалку се очекува, ја сега тоа го разбрав! фала за утехата и подрската :*

На eli25 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ane-sk

ane-sk Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2011
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    708
    Женски ништо и од моја бременост овој месец ;( спремна сабајле да правам тест и оп што ќе видам сум добила :devil:
    но не се откажувам,продолжуваме со борбата за бебе :*

На Agrona му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anali-anali

anali-anali Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2013
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12

ne se sekirajj ajde sega pocni pak uste edna tura so mm i ovaj mesec sigurno ke uspesssss :!:

12. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Добро утро феминки, се разбудивте ли? :coffee: го испивте? ја еве го пијам со вас, само изгледа усте спиете...ве нема тука :^) Имам пак прасање за оние сто знаат...дали ако се има спонтан и ако се е во ред, крвта , матката, јајниците и нема инфекција...дали со тоа е отворен патот за нови обидувања за бебус или мора да одмарам месец , два?сто мислите вие??? ви благодарам однапред и имајте убав ден :inlove:

13. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.464
    Јас мислам дека нема потреба од пауза, бидејки организмот сам се исчистил и плус како што кажа немаш инфенкции, се е во ред со крвта, матката и јајниците. Овој месец може малку да крвариш но можеш слободно да се обидуваш за бебче.

14. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Лори наздравје :coffee: јас дури сега го пијам :* јас мислам да се јавиш утре до кај матичниот да го прашаш по тоа прашање тука не сме компетентни, да не се правиме доктори ;)

15. snegulkata

snegulkata Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    2.872
    Допаѓања:
    28.580
    Имам пишувано по темите на форумов дека сум имала спонтан (не ми правеа киретажа бидејќи сама го исфрлив плодот) и сите резултати после спонтаниот ми беа добри! После тоа немаше објаснување од докторите зошто дошло до спонтан, едноставно така требало да биде! Единственото на кое ми сугерираа и двајцата гинеколози кои ги посетувам беше да не правиме бебе 3 до 6 месеци! Јас и мм се стрпивме 3 месеци а после тоа се пуштивме на работа... Останав бремена после 11 месеци со првата испиена доза на кломифен! Сега сум бремена 11 недели ;)
    Јас би те советувала да паузирате барем 2-3 месеци, после тоа со нови сили, закрепната матка, смирена психа и силна волја започнете со правење бебуш!
    Мене сите ми велеа дека штом еднаш си останала бремена ќе останеш пак, за жал вториот пат (овој пат) потешко останав бремена, морав со кломифен...
    Со среќа Лори!

16. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    една моја блиска личност беше бремена но за жал имаше спонтан,после 3месеци остана пак бремена и евеја сега со стомаче од 8Mес...
    знаев дека неможе веднаш Dа забремени дека E ризично али ете ја :)
    не губите надеж господ E со вас,ке помогне и се ке биде добро :) па и бебуш.

17. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Лори, баш ми е жал што си имала спонтан, никој тоа не го очекуваше, но сепак радувај се што си останала бремена, значи можеш, и ќе останеш пак! Доказ дека се е можно, еве и со еден куп инсеминации и некулку инвитра не успеа, природно без никакви лекови и хормони успеа! сега за кратко, но не губи надеж! Мое мислење консултирај се со лекар, мислам дека ќе треба месец два пауза, ама сепак барем знаеш дека си останала, и дека не си го исгубила по неколку месеци, така ке ти беше многу потешко, туку веднаш, можеби плодот не можел да се имплементира успешно во матката... ајде мисли позитивно

18. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Драги мои пријателки, ви благодарам на сите од срце, сто ме тесите, храбрите, советувате и сто сте со мене,ве сакам сите и на сите ви посакувам се најубаво :inlove: јас сум одлично, ми поминаа болките сто ги имав, психички сум срекна ,поради мислата дека стом еднас успеав ке успеам и вторпат и третпат.... Мене еден доктор ми рече дека нема пречка за нови обиди, засто резултатите од се ми се одлични и немора да чекаме , но јас пак сакав да ве консултирам и вас, засто знаете дека не сум во Мкд и тука докторите имаат друго мислење, така бесе и за инвитрото , дека нетреба пауза помедју две, а јас сепак направив месец дена пауза па на крај добив инормни пореметувања, сега сум добро и не се обвинувам сто не сум се распрасала порано за тоа, оти бев скрсена, разочарана и само сакав да биде побрзо, но таа нетрпеливост ме чинесе многу!!!! Совет од мене: никогас во зивотот немојте да се форсирате, се доага во свое време! Инаку утре ке одам кај стручен гинеколог затоа и ќе добијам одговор дали треба пауза или не, па со Господ напред! поздрав :inlove:

19. Wanna.be.mum

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Lori мило ми е што се опорави брзо :inlove: Само делот кај инвитрото не те разбрав како тоа не смее пауза??? :?: па ако се оди преку фонд тука треба поднесување документи ако едното не успеало па чекање одговор паузата е неизбежна ;)

20. Lori-30

Lori-30 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.108
    Допаѓања:
    709
    Ја не зивеам мила во Мкд, и тука докторот ми рече не мора пауза и правев друго инвитро на преку еден месец, ама добив невидени црвенила, веројатно од хормонската терапија и и ден денес кога ке го казам тука тоа на некој доктор сите велат дека нема санси да ми било од тоа! но јас направив секакви испитувања и се е во ред, сто значи нема друго, тоа ми бесе само од тие хормони! Моето ткиво е било презаситено од хормони и тоа морало некаде да избие! Бев неинформирана, нестрплива, разочарана и затоа ме снајде сето тоа! тука лекаритте имаат други мислења,за нив е и нормално дасе дига теско во бременоста, но кај нас во Мкд тоа нели не е добро за една бременост! и заради тоа во исто време се консултирам тука со вас за се:))) затоа и многу ми значите! утре ке одам на гинеколог па ке видиме сто ке казе по негово, дали треба пауза или не!!!поздравче :*