Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Женски мене вчера вечер ми се појави на бришење кафено со розево многи малце на 28 ден од циклус а јас добивам на 30 дена а од позитивен тест од овулација до вчера беа 12 дена и еве цела вечер и сега немам ништо само бело на бришење незнам што да кажам ќе видам до петок дали ќе добијам базалната ми се движи преку ден вагинално 37 со 5 сабајле ми беше 36.7 мислење или искуство ..

2. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Направи си тест за два дена, може да е имплантациско крварењето, тестот ќе ти покаже најсигурно. За тт немам искуство, никогаш не сум мерела. Знам само дека ако има бременост базалната треба да биде благо покачена, за разлика од периодот на овулација и да остане така.

На IRBBB, Ceneva и Sandra Stojanova им се допаѓа ова.
  3. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Фалаа мила ајде ќе видиме ќе ви кажам што ќе направам ако не борбата продолжува понатаму .

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Со среќа! :sun: (fingers)

На Sandra Stojanova и Ceneva им се допаѓа ова.
  5. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    34.788
    Базална се мери наутро секое утро исто време без да станеш- буквално до тебе да е топломерот
    Ќе видиш како ќе си дајбоже да се израдуваш

На Sandra Stojanova му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Да да така ја мерам пред овулација ми беше 36.5 па после овулација се искачи на 36.8 или 36.7 и така да држи ќе видам сабајле ќе правам тест па ќр видиме шѕо ќе донесе денот утре ми е 30 ден од циклус.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. TheDogLover

TheDogLover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    258
    Ве молам за помош, според хормонско испитување на 3 ден од циклус ми велат дека станува збор за полицистични јајници, но мојот гинекологот не гледа такво нешто на ехо и тврди дека е се уредно. Воедно имам редовен циклус секој месец. И да напоменам погрешни вредности ми имаат напишано за инсулинот (во граници на нормала е вистинската вредност). А имам и водна циста на десниот јајник која што ја чекаме да пукне во секој момент, па можеби и некои пореметувања во хормони прави и она...

Секој совет/мислење би ми бил добредојден. :)

На ендокринолог сметаат дека не е потребна никаква терапија, дали со ваков резултат може да се остане бремена? Во тотален хаос сум...

Прикачени фајлови:

8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Kolku sto mozam da vidam imas inverzija pomegu FSH i LH i pokacuvanje na DHEA's i androstenedione ( androgeni maski hormoni). I kaj mene e taka, jajnicite nemaat nekoj policisticen izgled, a hormonite ukazuvaat na policisticen sindrom. I kaj mene na desen jajnik se stvaraat vodeni cisti tie ne se strasni sami pukaat no se pokazatel deka nema nastanato ovulacija, isto sto pokazuva i inverzijata pomegu FSH i LH. Zosto LH treba da bide poniska od FSH na tret den od ciklus. Tie hormoni se vo odnos. I mene maticnata mi velese nisto ne ti e odi si doma. No na kraj si pojdov na drug ginikolog i mi dade klomifen i sega cekam da vidam dali sum bremena ili ne.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.481
    Допаѓања:
    12.626
    Здраво друшки. Да се пријавам дека добив. Бев многу надежна дека ќе биде обратно, имаше еден убав зрел фоликул, како резултат кломифенот. Продолжувам со кломифен и овој месец по консултација со матичната. Се плашам дека проблемот е посериозен. Многу успех на сите :f:

10. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Samo ne se razocaruvaj i odma ne misli na najlosoto. Ti posakuvam sreka ovoj mesec i da si vidis dve crtki na testot. So pozitivna misla se pomestuvaat planini. Pozdravce

На Sandra Stojanova и mynameislove им се допаѓа ова.
  11. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    34.788
    Инсулинов малку височок...за др не би да коментирам бидејки немам искуство

12. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    :(
    До утре имаш право да се исплачеш ,од утре нов ден ,нови сили и нова надеж,и јас бев на Кломифен и чекам да видиме што ќе биде.
    Нема откажување ќе паѓаме и ќе стануваме се дури не си ја исполниме целта.
    Ти посакувам многу среќа ,овој пат нека биде последен (fingers):*

На Tinka1234, IRBBB, Ceneva и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Синдромот на полицистични јајници не е секогаш проследен со физички промени на јајниците(цисти). Може и само хормоните да укажуваат на тоа, а јајниците да се уредни на изглед.

Според твојов резултат многу е веројатно да имаш Пцос, ама за да бидеш сигурна можеш да побараш и второ мислење.

Докторите кај нас не се многу заинтересирани за третирање на овој проблем и многу лесно можеш да си тапкаш во место ако не ги земеш работите во свои раце.

Не е трагична дијагноза, се става под контрола и многу девојки забременуваат и покрај тоа што ја имаат, еве и јас сум една од нив. Побарај уште едно мислење, ќе се среди се.

На Ceneva и IRBBB им се допаѓа ова.
  14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Zenski jas pravev test, negativno . Denes mi e 14 ti den po ovulacija spored moe smetanje, a menstrualniot kalendar mi smeta utre 14 ti den.
    Se uste nemam dobieno ( 29 den od ciklus mi e denes ) i dali ima sansi testot pogresno da pokazuva ?
    Kako i da e borbata prodolzuva so poveke sila. Ovoj pat ke pravam i nekoj dodatni ispituvanja i pak klomifen.

15. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    34.788
    Се додека не ти доцни бар 1ден циклусот не се тестирај да не си правиш стресови ....рано е да покаже

16. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Problemot kaj mene e sto jas neznam koga da ocekuvam ciklus. Poslednite 3-4 meseca mi idese na 20-21 den, a znae i da mi dojde i na 43 den. Ama ke pocekam drugo i ne mi preostanuva. Blagodaram na podrskata.

На princess5 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    И јас сабајле се тестирав негативен тест имам а денес ми е 30 ти ден од циклус така да ќе чекам да добијам денес треба да добијам мислам дека си се точни тестовите јас имав овулација на 16 ти ден од циклус точни се. Јас ќе речам вака денот не му дошол за да биде мора да боде некогаш :)

На Ceneva му/ѝ се допаѓа ова.
  18. elenaklasik

elenaklasik Популарен член

Се зачлени на:
    1 јануари 2010
    Пораки:
    4.947
    Допаѓања:
    12.153
    Здраво,

Може некоја да ми објасни за следново?
    - Дали фолна киселина го потпомага забременувањето?
    - И дали да пијам метилирана фолна, како подобра варијанта? Нема штета од неа така?
    Зашто обичната фолна нели организмот треба да ја преработи, а метилираната е во чиста форма, ако добро разбрав.

Ја прашав матичната дали да земам метилирана, одговорот ѝ беше: да да, подобра е, по форуми ја пишат! :o аман, очекував подокторски одговор. Е па затоа и тука ќе си прашам :)

На sikica7 и Мишел* им се допаѓа ова.
  19. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    I jas imav ovulacija na 15/16 ti den. Taka da i jas ocekuvam da dobijam. Poveke sreka sleden pat :)

На Sandra Stojanova му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bella_Stella

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.381
    Не го потпомага зачнувањето, ама го спрема телото за бременост. И онака ја имаме во организмот, но во бременост е потребна во поголеми количини за правилен развој на бебето.

Земи си метилирана, подобра е од обичната и јас пиев и пред да забременам и сеуште пијам. Можеш да ја пробаш таа на Солгар.

На IRBBB, elenaklasik и Мишел* им се допаѓа ова.