Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Да нормално е, вишокот истекува. Сепак не може се да остане внатре, гравитација е во прашање. :D Јас практикував да не станувам после однос барем пола саат, некогаш сум ги држела и нозете нагоре, ама мислам дека нема многу влијание тоа. Не се сеќавам дали ги кревав месецот кога забременив. Ако има брз пливач ќе си го најде патот и без да ги креваш. :D

2. Anturium

Anturium Популарен член

И мене ми истекува голем дел, нормално е. Сум читала дека треба и лежење на стомак, не знам дали помага јас не правам ништо од тоа, веднаш станувам да пушам цигар :D

Јас бев на доктор ми зедоа крв за бета за 2 дена резултати ќе имам. Плус ми ставија нешто како инфузија, доколку немало бременост ќе ми пробие до вечер од тоа

3. Eluna

Eluna Истакнат член

Здраво на сите, не знам дали ова е вистинска тема за моето прашање. Пред 1 и пол година бев на гинеколог ама недоволно ми објасна. Ми рече имаш мало миомче ама не е ништо страшно, можеш да останеш бремена кога сакаш. За потоа пред три месеци кога појдов пак кај истиот гинеколог да ми рече, имаш миомче кое може да расте и треба да го следиш секои три месеци, а мој совет ти е да го тргнеш пред да останеш бремена. Потоа отидов кај друг гинеколог и ми рече да не го тргам миомчето додека не родам едно дете зашто може да дојде до компликации. Денес после три месеци бев пак кај првиот гинеколог и рече дека миомчето е порастено. Не ми објасна убаво колку е порастено од последниот пат. Само кажа ако останам трудна и миомчето расте, ќе морам да правам абортус. Јас досега не сум пробала да останам бремена, ама планирам во иднина и сега не знам што да правам. Еве сликите од прегледот пред три месеци и денешниот. Колку е порастено миомчето? Првите две слики се од прегледот пред три месеци.

Attached Files:

4. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Да ти кажам искрено, првата пола година лежев, ставав перница под карлицата, па не мрдав..Нормално е да истекува, секако има милиони, а доволен е само еден јунак :lol:... Кога веќе не ни мислев дека ќе останам бремена, станував по односот, цигара, туш... Ако нешто ти значи, бебенцево го направивме на под..па види колку сум можела да лежам потоа...:$:$:$

5. pikabu5

pikabu5 Истакнат член

Дали е можно од антибиотици да касни ?

6. ..barbie..

..barbie.. Истакнат член

Не.

pikabu5 likes this.
  7. Lovebug01

Lovebug01 Популарен член

Аии мила честитки, со лесно! Не знаеш колку ме израдува. Те памтам од лани ова време во Поддршка си пишувавме. Моето бебче ќе прави уште малку 3 месеци, а на тебе ти посакувам лесна бременост до крај :inlove::hug: Па да се читаме и во Бебе темите.

abc1234 and RumShtangla like this.
  8. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Фала мило!! Можеш да замислиш јас колку сум среќна! На сите ваква среќа Господ да дава !!:l::l::angel:

MeowMeow, apple12, Ceneva and 3 others like this.
  9. dipsidipsidipsi

dipsidipsidipsi Популарен член

Тоа е најнормално да истекува. И јас првите неколку пати се чудев зошто е тоа така хаха:$ Баш кога се опуштив и оставив се на случајност и си станував одма и си палев едно цигарче па друго... останав бремена, така да не се замарај ни да лежиш ни да креваш нозе(fingers) то посакувам се најј:inlove:

Cherry blossom89, Ceneva and S.o.F.i like this.
  10. October20

October20 Истакнат член

Здраво женски, какво мислење имате за Профертил за мажи?

11. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Има лесна инверзија LH-FSH. LH треба да е понисок од FSH, освен со таа терапија ако не се регулира и тоа.

12. apple12

apple12 Популарен член

Зелениот исцедок од градите испадна дека е бактерија, антибиотик вика докторот, ама ќе чекаме да видиме дали има бременост, па ќе видиме што понатака. Значи многу се изнервирав... Прв пат слушам дека може да има бактерија во млечните канали....

13. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Utre mi bese den za dobivanje, no deneska na brisenje imam svetlo rozeva krv a gradite seuste me bolat? dali toa znaci deka sum dobila ?

14. Honny

Honny Истакнат член

Здраво на сите. Дојдов овде после една црта на тестот. После прво разочарување. Ех женски луди надежи, а почнав и да се штедам од кревање тешко и одбив пиво, си замислував како му соопштувам на сопругот, на моите си се надевав де, ваљда "фатило" на прва си велев. Јебига. На форумот најдов илјадници како мене, тестови симптоми и разочарувања ама и убави приказни и краеви. Се надевам и мојата и вашата ќе биде таква.

Anodce, sikica7, happygirl and 5 others like this.
  15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Nemoj da se nerviras. I toa ke se sredi. Dobro e sto ne e nesto ozbilno i zagrizuvacki. Javi novi novosti i daj boze da bidat pozitvni (fingers)

apple12 and Honny like this.
  16. Ceneva

Ceneva Популарен член

@Honny nemoj da se razocaruvash. Jas pred edna nedela bev taka kako tebe ocekuvav deka testot ke pokaze dve crtki, isto i jas se shtedev od teshko krevanje, zamisluvav mnogu raboti. No testot pokaza negativno ama pak si rekov dodeka ne dobijam ima nadez i po 4 dena dobiv. Mi beshe tesko ne velam deka ne, no nema razocaruvanje tuku prodolzuvame napred ushte posilni vo novi obidi. Tuka sme da se podrzuvame i bodrime. Bidi mi pozdravena. :hug:

@bgirl6666 pocekaj, moze i imlatacisko krvarenje da e. Ako si imala pokasna ovulacija. (fingers)

Honny and bgirl6666 like this.
  17. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

dajbozeee, presrekjna bi bila :D(fingers)

Ceneva likes this.
  18. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Ова ни е втор обид, утре ми е ден за Недобивање, мене веќе 2 недели ми се отечени градите и ме болат, што пред тоа не ми било така, но имам и болки слаби.. Значи ке ми дојде..

Honny likes this.
  19. Honny

Honny Истакнат член

Искрено да ти кажам во паника сум колку и да се трудам да се смирам. Кај нас ситуацијата е што мм има дијагноза и доживотно терапија, која заради нашата желба за дете му ја променија( бидеќи соодветната може да штети на плодот) ама на само 2-3 месеци. Докторите му рекоа ако не се случи во тие месеци бременост, мора за жал да му ја вратат старата терапија и обидите да престанат и така. Ние имаме само 2 - 3 месеци време и еве прв обид неуспешен за жал. Кога читам тука колку време на повеќето им требало до бременост очајувам, а тоа стресот дополнително ја влошува ситуацијата. Ама не можам да не мислам посилно е од мене. Ти благодарам на поддршката.

20. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Здраво девојки да ве прашам, тие што пиете Елова, таблети ги има или прашок е само?
    Докторката ми пишала таблети а не можам да ги најдам. Каде можам да ги најдам?