Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    34.788
    Пред да му ја вратат старата терапија... ако не биде вака,пробајте со инсеминација...ова е само предлог немора да ме послушаш...

На Ceneva и Honny им се допаѓа ова.
  2. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Uf znam deka ti e tesko, ne bev porazlicna celo vreme mi rabotese mozokot tamu, no stresot i samata kaza dopolnitelno ja vlosuva situacijata. Probaj da se opustis i da mislis pozitvno. Se ke bide vo red (fingers)

На Honny му/ѝ се допаѓа ова.
  3. curlyhair

curlyhair Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2016
    Пораки:
    793
    Допаѓања:
    2.177
    Ги нема како таблети,само прашок,таблетки се Овунорм слични со Еллова.

На Bebce1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Знам како ти е потполно, ќе ти кажам да се смириш, да не мислеш, да правеш нешто што ќе ти го одзима вниманието за да не мислеш на тоа, но знам дека воопшто не е лесно... Зошто не си земете одморче(макар и на планина во викендица) малку подалеку од се кога ќе си во плодни денови и да се намали стресот и се подобро да биде. Ти посакувам среќа, се надевам ќе ви се исполни желбата со живо и здраво бебенце:hug:

5. Lady..M

Lady..M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2014
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    715
    Мила пробајте инсеминација, посигурно е. Ако не можете тоа, изнакупи овулациски тестови, штом заврши циклус почни да следиш. Меѓувреме можиш да закажиш и гинеколог додека следиш и на тестови, да ти следат и на ехо фоликули. Со среќа ❤️

6. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Гинеколог ми рече од нареден циклус со кломифен зашто незнам ваљда не се создаваат убави јајце клетки ради хормониве ќе видиме ајде може и овој месец ќе биде ама тешко со овие хормони он ми рече ради андрогениот хормон така барем го разбрав. Со кломифен доага ли до бременост лесно? Све ми е чудно со првото дете кога останав немав никаков проблем сега све е катастрофа

7. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Мила а што значи тоа дека е повисок ЛХ од ФСХ не се разбирам баш во овие работи ?

8. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Jas bev na klomifen minatiot mesec, toj gi stimulira jajnicite. Koga te stavaat na klomifen mora da ti pravat folikometrija. Jas imav samo na lev jajnik vodecki folikul koj na 15 ti den bese 19x19mm i trebase da primam pregnyl inekcija( ja vikaat stop inekcija), za da dojde do pukanje na folikulot. No jas ne ja primav zosto koga otidov za da ja primam doktorkata vide deka folikulot puknal sam. Se se odvivase ok ama ne dojde do bremenost. Naredniot mesec ke probame pak. Mora da se vnimava so klomifenot zosto moze da napravi hiperstimulacija na jajnicite i da ti gi namali rezervite na jajce kletki. Zatoa samo pod nadzor na doktor. Mnogu zeni ostanuvaat pri prvata terapija so klomifen, ama kaj mnogu i ne pomaga. Imas poveke vo temata klomifen tamu procitaj. Pozdrav

На MarijaMi90 и Sandra Stojanova им се допаѓа ова.
  9. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    FSH i LH se hormoni koja gi laci hipofizata, i tie se vo soodnos. LH treba da bide poniska od FSH na tret den od ciklus. Koga e obrnoto znaci ima inverzija megu niv i toa e pokazatel deka ne doaga do ovulacija. Taka mene mi objasni mojot ginikolog zosto jas ja imam taa inverzija. Obicno toa odi taka vrodeno. Zatoa i najmnogu davaat klomifen da gi stimuliraat jajnicite. So klomifenot doaga do taka narecena vestacka ovulacija. Neznam kolku ti pomognav i kolku me razbra. Pozdrav

На Bebce1 и Sandra Stojanova им се допаѓа ова.
  10. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Добро те разбрав тоа значи дека мора со кломофен а минатиот месец следев овулација со тестови и имав позитивен на 16 ти ден ама ваљда не е соодветна јајце клетката .

11. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Хормоните ги испитував на 5 ден од циклус

12. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Пробај еден циклус со Кломифен, јас така забременив. Инверзијата на Лх и Фсх не ти е голема, кај мене беше огромна, па ете ме бремена сум. Имај на ум дека хормоните варираат. Твоите според мене генерално се добри, андростендионот ќе се среди од Спиринолактонот за брзо.

Мислам дека имаш големи шанси да забремениш со стимулација бидејќи веќе еднаш си забременила, значи имаш проодни канали, а партнерот добри сперматозоиди. Послушај си го докторот. Со среќа! (fingers)

На MarijaMi90, Sandra Stojanova, Ceneva и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308

А, дали друго се имате проверено? Проодност на канали? Спертограм?

14. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Proodnost na kanali ke pravam sega najverovatno a mnogu mi e strav od taa procedura. A partnerot ima praveno spermogram ama poodamna sega pak ke povtori i toj da bideme sigurni deka nema promeni.

15. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    203
    nemoj da se plasis, razmisluvaj si pozitivno deka se e toa edna procedura za da mozes pobrzo da imas bebce, mene maticnata mi kaza samo pred odenje edno dijazapmce za da bidam opustena za da bide se kako sto treba

На Natashka1988 и Ceneva им се допаѓа ова.
  16. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Фалаа ти најмногу многу ми значи вашата подршка и совети да сте ми здрави и живи :)

На Bella_Stella му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sandra Stojanova

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    Каде се прави спремограм и колку чини

18. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.528
    Допаѓања:
    6.519
    Фала ти мила ги земав. Докторката грешка ми ги запишала.
    :l:

19. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Не се плаши срцка, не е страшно. Јас немам правено, ама другарка направи два пати. И тоа првиот пат као ок е, и почна со кломифен, обиди може пола година, среќа на докторот му текна дај уште еднаш да направиме проверка на каналите (едниот скрос отиден, другиот делумно запушен), среќа што му текна уште еднаш да проверат. Рече дека не ја болело ама ич, дури и на работа отиде после тоа.
    Најубаво направи па после пиј си кломифен, не дај боже да имаш запушено туби да не пиеш за џабе хормони....

На S.o.F.i, IRBBB и Ceneva им се допаѓа ова.
  20. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Vo mk neznam kolku cini, vo srbija e 20 evra vo privatna laboratorija. Inaku pravat spermogram na gak kolku sto sum jas informirana. Ama prvo baraat test za HIV pa da davas spermogram.