Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    јас да прашам уште нешто можеби ми е глупо прашањето ама незнам мн за тоа!!!на пример при неколку обиди за забременување останувам бремена(а сеуште не е сигурно и не се знае) и сеуште мажот ми свршува во мене дали би било штетно за плодот сто почнува да се формира????????

2. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Мислам дека не му штети на плодот,зошто никој не знае точно кога се останува бремена,така да и во текот на бременоста е дозволен сексот,нема од што да се плашиш

3. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    фала ти елеонора на мене треба да ми дојди на 8 февруари и си мислах дали може сеуште да се свршува у натре поздрав

4. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Вие се работејте на случајот и ич не муја секири,па да се фалеш со Господ напред после 8 февруари дека има нешто ново и кај тебе

На bebaa и sweet.woman им се допаѓа ова.
  5. mareane

mareane Форумски идол

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    8.841
    Допаѓања:
    271.400
    Навистина си премногу оптеретена не само со бременоста туку уште повеќе со свекрвати и се додека е вака тешко ќе останес бремена.Ма батали ја свекрвати ти узивај со мажот и така се ке си дојде на местпо

6. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Мислам дека треба да и кажеш и тоа гласно на таа г*упава дека се сексаш со син и, моите немале деца и тоа 7 год., тоа било пред 30 год. требало да ја избркаат мајка ми. Зарем уште има вакви сфаќања во 21 век ? Свашта. А и уште нешто ...кажи и вечер да стои пред врата и да ве слуша за да се осигура дека се сексате...Боже боже глупа*ка не ми се верува (извинете за речников) :x

7. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    408
    zdr na site jas sum nov clen i bravo za forumot sto ima za vakva tema i problemi da se diskotira.jas sum vo brak 6,5 godini i seuste nemame deca vo pocetokot na brakot se nadevavme deka ke dobieme dete no bezuspesno bevme na pregledi vo remedika pred dve godini i gi napravivme site dopolnitelni pregledi i se otkri deka mazot mi ima 0%podvizni spermatozoidi i mu predlagaat da napravi biopsija za da vidime dali ke moze da se napravi nesto za ponatamu .vo tekot na ove 6,5 godini ze zdebeliv mn i sega sum 100kg mn od stres i nervoza i se zatvoriv i se izolirav od narodot no po odreden period se smiriv i so vedra misla si rekov samo gospod neka e so nas kako i dava na drugite taka ke dade i na nas sega sum po raspolozena i po nasmeana i so vedrina za zivotot bidejki sme vo mala finansiska kriza nesme vo moznos da prodolzime ponatamu no zdravje za edno 6-9 meseci ke prodolzime ponatamu i ke se obideme ako e se vo rebd so biopsijta da odime na vestacko oploduvanje ili so oploduvanje so donator ke odime na se ili nisto bas mi e milo sto ima kade covek moze da se druzi so luge i da spodeli del od problemite poz

[mod-kirilica:f0z5z3f0][/mod-kirilica:f0z5z3f0]

8. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Нана, сигурно ви е многу тешко. Но со взаемна поддршка, ќе си дојдете вие до долго посакуваното-да имате свои потомци.
    Никогаш не е доцна за да се работи на случајот за деца. Сепак ти мораш да намалиш од тежината, зголемената тежина влијае на забременувањето.
    Се надевам наскоро ќе соберете финансии и ќе продолжите со вашите обиди за забременување.

9. mmileni4ka

mmileni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    девојки имам и јас некои симптоми но нз што да е јас и мазотми пробуваме 2 мес али не постојано и ве молам казетемигии вашите искуства со бременост поззз :) :) :) :) :)

10. mande111

mande111 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    2
    и ние се обидуваме еве ова е трет месец па ке видиме што ке биде јас нон стоп читам по форумиве и по страниве и мислам дека е најдобро да не се оптоваруваш,амо можиш потруди се,јас еве мерам базална температура па ќе видиме што ќе биде.Пијај витамини, јас пијам с1000 и имам слушнато дека е-витаминот помага многу и тој го земаме двајцата.И најмногу помагало т.е влијаело на плодноста матичната млеч.Пробај па да се надеваме дека ќе упееме поззззззз

11. sweet.woman

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    јас пијам витамин Е и фолна ке видиме што ќе биде

Прикачени фајлови:

• vitamin e.JPG
      vitamin e.JPG
      Големина на фајлот:
      148,2 KB
      Прегледи:
      208
  12. mmileni4ka

mmileni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    fala ke gi poslusam tvoite soveti pa ke vidime mozebi kje ja bide ovaj mesec :) :) :) :) :)

13. Fikretka

Fikretka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Здраво и јас сакам да останам бремена најмногу на цел свет ми касни 4 дена ама не сакам да правам тест затоа што се плашам да не се разочарам да не покаже негативност затоа што е рано ви посакувам на сите од се срце што поскоро сите да се радуваме и да си ги споделуваме искуствата ГОСПОД нека ни е на помош на сите !!!Инаку имам многу болки во половината и грбот а чат пат и во долниот дел од стомакот ама повремено дај боже да не ми дојде па ко не од понеделник да одам крвна слика да проверам дали таму ќе покаже ако има нешто????

На sweet.woman му/ѝ се допаѓа ова.
  14. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Не се прави крвна слика за да видиш дали си бремена, туку тоа е посебно испитување што се прави на гинекологија.Истото можеш да го направиш и сама со тест купен од аптека,побрзо е и точно.Среќно

15. Fikretka

Fikretka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Да ама да не е рано за тест мислам после колку денови децнење може да покаже точни резултати ????

16. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    јас направив после два и ми покажа точен резултат :)

17. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    И мене ми касне 3 дена и се трудам да не мислам околу тоа па може така ќе се фати колку повеќе мислеш те утепува психата и ништо :o

18. Fikretka

Fikretka Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    сепак чекам до понеделник мислам дека така ќе биде најдобро фала ви на советите и што поскоро сите да пишуваме за позитивни резултати :)

19. mmileni4ka

mmileni4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    ako ti kasne 4 dena mila moja ne se razocaruvaj golemi se sansite da si .....don't worry be happy mn srejka pravi test i vednas kazuvaj ni :D :D :D :D :D

20. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    Овој месец ако сте забележале сум некако отсутна на темава, си велам подобро да не мислам се на тоа можеби и подобро е, имам многу работа, полагам испити ама сепак потајно си мислам дека ќе биди баш овој месец, значи имав односи на плодните денови и тоа двата дена пред овулација па се надевам дека ќе биде, имам болки во грбот мали, јајниците ме болат секој ден , така не некоја голема болка но сепак пак се чувствува и имам гадење кога ќе запалам цигара,имам голема желба за јадење-вчера изедов два хамбургера па што да правам ми се јади и точка :D па ќе видиме што ќе биди, јас сум за не на 11. Сепак се чувствувам како бремена не знам дали тоа сами си го наметнувам или пак така е -ќе видиме