Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Feddy

Feddy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2021
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    128
    Девојки, која е цената за испитување на хормони? Не сум мажена сеуште, но со дечко ми се обидуваме за бебе веќе 5-6 месеци. Бев на гинеколог и ми кажа дека левиот јајник ми е полицистичен па малку ме фати паника, и иако тој вели дека нема потреба од повеке испитувања, јас сакам да испитам хормони. Што друго предлагате да се испита?

2. le.soleil

le.soleil Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.715
    Допаѓања:
    6.015
    Со упат од матичен е нешто ситно, 50тина денари од хормон. На приватно е 700, 800 ден од хормон. Барај си упат.

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    936
    Женски некој што пиел дабростон да ми каже дали само една лента сте пиеле или и двата ?

4. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Како дали една лента?
    Јас пијам, од 6та недела, Дабрoстонот е хормонски препарат, наменет за подолготраем третман, во смисла повеќе од 2-3-4 дена... нема фајде од пола лента...

На Miiaa98 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2019
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    936
    Има 2 паковки .. нз како да објаснам

6. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Дабростонот се таблети, со две ленти внатре, 30 апчиња.
    Зависи по колку треба да пиеш во денот, 2-3 пати... Ги пиеш се додека гинекологот не смета дека треба да се прекинат, на своја рака не...

На Miiaa98 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    2.697
    Во Систина не бараат ни ХИВ ни Ковид тест, околу 3000 денари е.

На Sandra Stojanova и Ceneva им се допаѓа ова.
  8. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2020
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    20.128
    Не мора да значи дека ќе мора со кломифен. Јас можам да ти кажам искуство од моја блиска особа дека со правилна исхрана за еден месец го среди пролактинот, а инверзијата за 2-3 месеци, без терапија. Благо не, леб не, млечни производи не, само кисело млеко и јогурт. Јаткасти плодови, зеленчукови супи, многу салати, 1 порција овошје дневно, месо (некое поздраво), риба, семиња и доволно вода. Ако еден месец си имала инверзија, не мора да значи дека ќе имаш и наредниот или па секој. Се зависи од тоа колку ти се брза, а може да пробаш и на природен начин, твојата инверзија е мала. :)

Последна измена: 12 февруари 2021
  9. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Ти благодарам. Искрено не сум воопшто запознаена со таа тема. Не сакав да мислам негативно, си мислев ќе биде прир
    Искрено се мислев ај да не баксузирам, си реков нека се проба еднаш природно и спонтано. Освен плодните денови друго не запазив ама ќе треба изгледа повеќе труд. Ти благодарам на совет и подршка.

10. Honny

Honny Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    1.155
    Ти благодарам. Искрено не сум воопшто запознаена со таа тема. Не сакав да мислам негативно, си мислев ќе биде прир
    Искрено се мислев ај да не баксузирам, си реков нека се проба еднаш природно и спонтано. Освен плодните денови друго не запазив ама ќе треба изгледа повеќе труд. Ти благодарам на совет и подршка
    Супер ти е предлогот за одмор и релаксација ама за жал не може да се спроведе бидеќи работиме и двајцата. Се обидувам да се смирам колку што е можно и да не паничам. Ти благодарам на поддршката и советите.

11. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    628
    Здраво девојки имам едно прашање до вас,ме фати паника.. денес ми е 3ти ден од циклус и докторката ми напишала да пијам 2×1 таблета Кломифен 5 дена, ќе павиме инсеминација. Но јас се мислев дека треба да пијам по 1 таблета навечер и воопшто не проверив и сабајле не се напив .. можно ли е да има некој проблем поради тоа? Да се напијам ли од вечерва 1 па од утре да си терам по 2 на ден?? Ве молам за одговор

12. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.994
    Допаѓања:
    4.873
    Напиј се вечерва и од утре терај 2*1

На A.a.gj му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    1.294
    Допаѓања:
    1.151
    Pocni od vecerva, ama ke se napies i shestiot den samo sabajleto edna,za da bide dozata celosna. Jas taka mislam.

На A.a.gj му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Проодноста на канали е кај секого индивидуална. Степенот на болка е различен во зависност од состојбата на пациентот. Ако другарка ти не ја болело ја господ го видов. Така да не е убаво да се дава мислење кое што не знаеш како ќе искочи на крај.

На Inamya и Stressed Out им се допаѓа ова.
  15. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    320
    А овој месец нема да има пак бременост со овие хормони да не се надевам ?

16. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308

Добро, а ти не даваш мислење во твојов пост? Што ме нападна, што кажав позитивно искуство, и дадов поддршка...... :|

Без разлика дали боли или не, или секој има различен праг на толеранција, убаво е да се провери па да се пие кломофен, и да се трошат резерви од ј.клетки за џабе. Тоа ми беше муабетот!!!

На MeowMeow, Flooora96, Stressed Out и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Не те нападнав, само ти укажувам на твојот оптимизам во однос на ХСГ.

18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    8.514
    Sekoj ima razlicno mislenje razlicni iskustva ... Jas imam golema tolerancija za bolka izdrzliva sum ama pak mi e strav od taa procedura neznam zosto. Ama ke napravam se sto treba za bebce. Nie zenite sme zrtva za toa neli :)(fingers):hug:. Sega ke davam mikrobioloski brisevi zatoa sto toa mi napisano kako uslov za da odis na HSG snimanje. Pa zdravje nareden ciklus zakazuvam za toa snimanje. :nod:

На Lavica2016, IRBBB и apple12 им се допаѓа ова.
  19. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.736
    Допаѓања:
    14.610
    Сите интервенции не секој исто ги поднесува,нема правила,јас сум поминала ХСГ,лапаро и хистеро,пункција и два трансфери и можам да кажам дека ХСГ то ми беше најболното и најнепријатно нешто,други го поминале без да осетат ништо,секој организам е различен за вакви работи,друго е да дискутираме за работи што се стандардни,ова е индивидуално и нема крив прав тука :)

На Tinka1234, Lavica2016, MarijaMi90 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Jas sum pominala HSG, Histero/Laparo (so anestezija, diagnosticka) bez nikakvi bolki. HSG e mnogu ednostavna procedura, i vo poveke slucaji ne boli. Samo dokolku imate blokirani tubi, mozno e da cusvuvas bolki od pritisokot. Moite kanali bea proodni i ne cusvuvav nisto, i celata procedura traese 10 sekundi. pozz

На Ceneva и apple12 им се допаѓа ова.