Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. Feddy

Feddy Истакнат член

Девојки, која е цената за испитување на хормони? Не сум мажена сеуште, но со дечко ми се обидуваме за бебе веќе 5-6 месеци. Бев на гинеколог и ми кажа дека левиот јајник ми е полицистичен па малку ме фати паника, и иако тој вели дека нема потреба од повеке испитувања, јас сакам да испитам хормони. Што друго предлагате да се испита?

2. le.soleil

le.soleil Популарен член

Со упат од матичен е нешто ситно, 50тина денари од хормон. На приватно е 700, 800 ден од хормон. Барај си упат.

IRBBB likes this.
  3. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Женски некој што пиел дабростон да ми каже дали само една лента сте пиеле или и двата ?

4. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Како дали една лента?
    Јас пијам, од 6та недела, Дабрoстонот е хормонски препарат, наменет за подолготраем третман, во смисла повеќе од 2-3-4 дена... нема фајде од пола лента...

Miiaa98 likes this.
  5. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Има 2 паковки .. нз како да објаснам

6. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Дабростонот се таблети, со две ленти внатре, 30 апчиња.
    Зависи по колку треба да пиеш во денот, 2-3 пати... Ги пиеш се додека гинекологот не смета дека треба да се прекинат, на своја рака не...

Miiaa98 likes this.
  7. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Во Систина не бараат ни ХИВ ни Ковид тест, околу 3000 денари е.

Sandra Stojanova and Ceneva like this.
  8. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Не мора да значи дека ќе мора со кломифен. Јас можам да ти кажам искуство од моја блиска особа дека со правилна исхрана за еден месец го среди пролактинот, а инверзијата за 2-3 месеци, без терапија. Благо не, леб не, млечни производи не, само кисело млеко и јогурт. Јаткасти плодови, зеленчукови супи, многу салати, 1 порција овошје дневно, месо (некое поздраво), риба, семиња и доволно вода. Ако еден месец си имала инверзија, не мора да значи дека ќе имаш и наредниот или па секој. Се зависи од тоа колку ти се брза, а може да пробаш и на природен начин, твојата инверзија е мала. :)

Last edited: Feb 12, 2021
  9. Honny

Honny Истакнат член

Ти благодарам. Искрено не сум воопшто запознаена со таа тема. Не сакав да мислам негативно, си мислев ќе биде прир
    Искрено се мислев ај да не баксузирам, си реков нека се проба еднаш природно и спонтано. Освен плодните денови друго не запазив ама ќе треба изгледа повеќе труд. Ти благодарам на совет и подршка.

10. Honny

Honny Истакнат член

Ти благодарам. Искрено не сум воопшто запознаена со таа тема. Не сакав да мислам негативно, си мислев ќе биде прир
    Искрено се мислев ај да не баксузирам, си реков нека се проба еднаш природно и спонтано. Освен плодните денови друго не запазив ама ќе треба изгледа повеќе труд. Ти благодарам на совет и подршка
    Супер ти е предлогот за одмор и релаксација ама за жал не може да се спроведе бидеќи работиме и двајцата. Се обидувам да се смирам колку што е можно и да не паничам. Ти благодарам на поддршката и советите.

11. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Здраво девојки имам едно прашање до вас,ме фати паника.. денес ми е 3ти ден од циклус и докторката ми напишала да пијам 2×1 таблета Кломифен 5 дена, ќе павиме инсеминација. Но јас се мислев дека треба да пијам по 1 таблета навечер и воопшто не проверив и сабајле не се напив .. можно ли е да има некој проблем поради тоа? Да се напијам ли од вечерва 1 па од утре да си терам по 2 на ден?? Ве молам за одговор

12. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Напиј се вечерва и од утре терај 2*1

A.a.gj likes this.
  13. Lina-Detelina

Lina-Detelina Популарен член

Pocni od vecerva, ama ke se napies i shestiot den samo sabajleto edna,za da bide dozata celosna. Jas taka mislam.

A.a.gj likes this.
  14. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Проодноста на канали е кај секого индивидуална. Степенот на болка е различен во зависност од состојбата на пациентот. Ако другарка ти не ја болело ја господ го видов. Така да не е убаво да се дава мислење кое што не знаеш како ќе искочи на крај.

Inamya and Stressed Out like this.
  15. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

А овој месец нема да има пак бременост со овие хормони да не се надевам ?

16. apple12

apple12 Популарен член

Добро, а ти не даваш мислење во твојов пост? Што ме нападна, што кажав позитивно искуство, и дадов поддршка...... :|

Без разлика дали боли или не, или секој има различен праг на толеранција, убаво е да се провери па да се пие кломофен, и да се трошат резерви од ј.клетки за џабе. Тоа ми беше муабетот!!!

17. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Не те нападнав, само ти укажувам на твојот оптимизам во однос на ХСГ.

18. Ceneva

Ceneva Популарен член

Sekoj ima razlicno mislenje razlicni iskustva ... Jas imam golema tolerancija za bolka izdrzliva sum ama pak mi e strav od taa procedura neznam zosto. Ama ke napravam se sto treba za bebce. Nie zenite sme zrtva za toa neli :)(fingers):hug:. Sega ke davam mikrobioloski brisevi zatoa sto toa mi napisano kako uslov za da odis na HSG snimanje. Pa zdravje nareden ciklus zakazuvam za toa snimanje. :nod:

Lavica2016, IRBBB and apple12 like this.
  19. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Сите интервенции не секој исто ги поднесува,нема правила,јас сум поминала ХСГ,лапаро и хистеро,пункција и два трансфери и можам да кажам дека ХСГ то ми беше најболното и најнепријатно нешто,други го поминале без да осетат ништо,секој организам е различен за вакви работи,друго е да дискутираме за работи што се стандардни,ова е индивидуално и нема крив прав тука :)

20. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Jas sum pominala HSG, Histero/Laparo (so anestezija, diagnosticka) bez nikakvi bolki. HSG e mnogu ednostavna procedura, i vo poveke slucaji ne boli. Samo dokolku imate blokirani tubi, mozno e da cusvuvas bolki od pritisokot. Moite kanali bea proodni i ne cusvuvav nisto, i celata procedura traese 10 sekundi. pozz

Ceneva and apple12 like this.