Девојки, која е цената за испитување на хормони? Не сум мажена сеуште, но со дечко ми се обидуваме за бебе веќе 5-6 месеци. Бев на гинеколог и ми кажа дека левиот јајник ми е полицистичен па малку ме фати паника, и иако тој вели дека нема потреба од повеке испитувања, јас сакам да испитам хормони. Што друго предлагате да се испита?
Со упат од матичен е нешто ситно, 50тина денари од хормон. На приватно е 700, 800 ден од хормон. Барај си упат.
Како дали една лента? Јас пијам, од 6та недела, Дабрoстонот е хормонски препарат, наменет за подолготраем третман, во смисла повеќе од 2-3-4 дена... нема фајде од пола лента...
Дабростонот се таблети, со две ленти внатре, 30 апчиња. Зависи по колку треба да пиеш во денот, 2-3 пати... Ги пиеш се додека гинекологот не смета дека треба да се прекинат, на своја рака не...
Не мора да значи дека ќе мора со кломифен. Јас можам да ти кажам искуство од моја блиска особа дека со правилна исхрана за еден месец го среди пролактинот, а инверзијата за 2-3 месеци, без терапија. Благо не, леб не, млечни производи не, само кисело млеко и јогурт. Јаткасти плодови, зеленчукови супи, многу салати, 1 порција овошје дневно, месо (некое поздраво), риба, семиња и доволно вода. Ако еден месец си имала инверзија, не мора да значи дека ќе имаш и наредниот или па секој. Се зависи од тоа колку ти се брза, а може да пробаш и на природен начин, твојата инверзија е мала.
Ти благодарам. Искрено не сум воопшто запознаена со таа тема. Не сакав да мислам негативно, си мислев ќе биде прир Искрено се мислев ај да не баксузирам, си реков нека се проба еднаш природно и спонтано. Освен плодните денови друго не запазив ама ќе треба изгледа повеќе труд. Ти благодарам на совет и подршка.
Ти благодарам. Искрено не сум воопшто запознаена со таа тема. Не сакав да мислам негативно, си мислев ќе биде прир Искрено се мислев ај да не баксузирам, си реков нека се проба еднаш природно и спонтано. Освен плодните денови друго не запазив ама ќе треба изгледа повеќе труд. Ти благодарам на совет и подршка Супер ти е предлогот за одмор и релаксација ама за жал не може да се спроведе бидеќи работиме и двајцата. Се обидувам да се смирам колку што е можно и да не паничам. Ти благодарам на поддршката и советите.
Здраво девојки имам едно прашање до вас,ме фати паника.. денес ми е 3ти ден од циклус и докторката ми напишала да пијам 2×1 таблета Кломифен 5 дена, ќе павиме инсеминација. Но јас се мислев дека треба да пијам по 1 таблета навечер и воопшто не проверив и сабајле не се напив .. можно ли е да има некој проблем поради тоа? Да се напијам ли од вечерва 1 па од утре да си терам по 2 на ден?? Ве молам за одговор
Pocni od vecerva, ama ke se napies i shestiot den samo sabajleto edna,za da bide dozata celosna. Jas taka mislam.
Проодноста на канали е кај секого индивидуална. Степенот на болка е различен во зависност од состојбата на пациентот. Ако другарка ти не ја болело ја господ го видов. Така да не е убаво да се дава мислење кое што не знаеш како ќе искочи на крај.
Добро, а ти не даваш мислење во твојов пост? Што ме нападна, што кажав позитивно искуство, и дадов поддршка...... Без разлика дали боли или не, или секој има различен праг на толеранција, убаво е да се провери па да се пие кломофен, и да се трошат резерви од ј.клетки за џабе. Тоа ми беше муабетот!!!
Sekoj ima razlicno mislenje razlicni iskustva ... Jas imam golema tolerancija za bolka izdrzliva sum ama pak mi e strav od taa procedura neznam zosto. Ama ke napravam se sto treba za bebce. Nie zenite sme zrtva za toa neli . Sega ke davam mikrobioloski brisevi zatoa sto toa mi napisano kako uslov za da odis na HSG snimanje. Pa zdravje nareden ciklus zakazuvam za toa snimanje.
Сите интервенции не секој исто ги поднесува,нема правила,јас сум поминала ХСГ,лапаро и хистеро,пункција и два трансфери и можам да кажам дека ХСГ то ми беше најболното и најнепријатно нешто,други го поминале без да осетат ништо,секој организам е различен за вакви работи,друго е да дискутираме за работи што се стандардни,ова е индивидуално и нема крив прав тука
Jas sum pominala HSG, Histero/Laparo (so anestezija, diagnosticka) bez nikakvi bolki. HSG e mnogu ednostavna procedura, i vo poveke slucaji ne boli. Samo dokolku imate blokirani tubi, mozno e da cusvuvas bolki od pritisokot. Moite kanali bea proodni i ne cusvuvav nisto, i celata procedura traese 10 sekundi. pozz