Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. MarijaMi90

MarijaMi90 Форумски идол

Ајде да го споделам и јас моето искуство :) Сметам дека е многу индивидуално, праг на толеранција на болка, страв и во зависност од тоа дали се или не се јајцеводите проодни болката може да е различна. Мене лично ми беше непријатна процедурата, ми беше и болна, но повеќе би рекла непријатна. Мислам дека тоа во најголем дел се должеше на тоа што бев многу исплашена, но откако помина (а е многу кратка) си реков леле па ова не било ништо во споредба со стравот којшто го имав. После процедурата освен многу мали повремени како грчеви да ги наречам, немав никакви други проблеми. Прво што посакав е да седнам некаде на ручек или кафенце :D
    Да напоменам, каналите ми беа проодни, но имам пријателка на којашто не и беа, а сепак рече дека процедурата воопшто не и била страшна. Така да, пак ќе кажам индивидуално е.
    Така да смогни сила, напи се нешто пред тоа за смирување ако ти е потребно и ти посакувам позитивен исход. Ќе ти олесни откако ќе го направиш :)

Lavica2016, Flooora96, Ceneva and 3 others like this.
  2. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Ти посакувам среќа и што е можно поскоро полни раце :) не за џабе рекле мајка жена кралица:)

3. Miiaa98

Miiaa98 Истакнат член

Разговарав денес со докторката ми кажа 20 апчиња да пијам повеќе не , тоа и ме интересираше сепак фала од твоја страна :*

4. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Девојки .. вие што сте правеле ХСГ на клиника сега брзо.. кажете ми како е процедурата? Дали се лежи некое време после направеното испитување? Дали доколку отидам со сопругот ќе не пуштат заедно да влеземе или се уште се чека пред врата?? Сепак не би се осмелила сама да одам,плашлива сум многу ..
    Од испитувања имам микробиолошки тестови-чисти и ден пред испитувањето ќе направам Седиментација.. во среда правиме и спермограм. Што друго треба ??

5. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Nema da imas potreba da lezis dolgo, celata procedura trae 10 sekundi, se soblakas, legnes, 10 sekundi i gotova si. Ne mozes da vlezes so maz ti,sama ke treba da bides zasto salata malku lici na operativna sala, i ti dava neprijatno custvo ama na kraj nema nikakov problem i zavrsis brzo. Jas bi ti preporacala da pies ketonal pred da vlezes, taka i jas napraviv. I sve ispadna ok kaj mene. So sreka :)

IRBBB and A.a.gj like this.
  6. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Пред се ти благодарам за одговорот.
    А кажи ми резултатите веднаш ги добивате или се чека и за нив?
    Јас ќе правам ХСГ во среда.
    Бидејќи ако е се ок веке наредната недела ќе правиме инсеминација ..

7. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Rezultatite se zabelezhat i vo lice mesto ako imas nekoja golema blokazha vo tubive. Ako nemas, togas 20 minuti max ke pocekas da go zemes izvestajot od doktorot. Tamu sve ke go raskaze doktorot procedurata i rezultatite. Dopolnitelno, ke treba konsultacia da imas sigurno, i toa zavisi od vas kako ke se dogovarate za sredba.

IRBBB and A.a.gj like this.
  8. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

На Клиника за 20 минути ти дадоа извештај од ХСГ?

9. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Sega primetiv deka prasa za vo klinika. Ne, jas zborim za sistina. Za vo klinika ne znam ama ne veruvam deka treba da se ceka mnogu.

10. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се чека за резултати на Клиника 2 недели и повеќе @A.a.gj да си знаеш.

Tinka1234 and A.a.gj like this.
  11. A.a.gj

A.a.gj Истакнат член

Лелее тоа е премногу .. ништо ќе одам на приватно.
    Ви благодарам девојки,

Stressed Out likes this.
  12. apple12

apple12 Популарен член

Девојки, бев денеска на ехо. Чисти јајници, сеуште имам од таа течноста од фолекулот, ендометриум таман....
    Утре ќе одам да проверам прогестерон, и ќе чекаме да поминат денови за тест.
    Понеделникот фолекулот ми беше 19 мм, средата мислам дека го осетив да пукне на 10.02. Вајда после 25 ти ако не добијам, може тест да правам, зашто фолекулот ми беше после 60 ти ден од циклус.....

13. Zvezdaaa

Zvezdaaa Активен член

Здраво на сите
    Прва бременост останав бремена со помош на кломифен уште првиот месец, сега се обидуваме пак ама природно никако, овој месец пиев кломифен и ептен се надевав на 2цртки дури бев и уверена дека ке се фати, правев тест вчера 1 ден пред да добијам се појави еееептен слаба цртка го разглобив тестот и ја видов бидејки мислев дека ми се причинува значи ептен е слаба дури да не се гледа исто и маж ми ја виде,но денес добив ги имам сите симптоми како за циклус. Е сега прашањето ми е дали е можно тестот да покажа ептен слаба црта од кломифенот? Мн се надевав мислев дека тоа е тоа ама ништо (8месеци се обидуваме)

tina2018 likes this.
  14. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Јас со Кломифен забременив, имав нормална цртка на тестот. Можеби била биохемиска бременост. Обилно крварење ли имаш?

tina2018 likes this.
  15. Zvezdaaa

Zvezdaaa Активен член

Сабајле имав кафеаво мене така ми почнува циклусот, од сабајле нема ништо ама осекам жештина тешко ми пробива секогаш

16. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Можеби нема да добиеш. Се додека не е обилна свежа крв има надеж. Ако не пробие повтори го тестот, би требало цртката да се затемнува. Бледа може да е дека многу рано е направен. Јас правев од кога ми каснеше.

17. Larahappy

Larahappy Популарен член

Имплантацискo да не е ? :^)

18. fana

fana Форумски идол

Не е можно од таблетите да имаш втора цртка.
    Или е бременост или била биохемиска.

19. Zvezdaaa

Zvezdaaa Активен член

Имплатациско крварење нели е недела пред добивање?
    Сеуште нема ништо само тоа сабајле. А болки имам и некоја жештина мислеш у секој момент ке протече. Така ми е секој месец

20. Zvezdaaa

Zvezdaaa Активен член

Каква е таа биохемиска бременост?