Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. TheDogLover

TheDogLover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    258
    Биохемиска бременост е бременост која се потврдува само хемиски во лабораторија, ама не се потврдува истата на ехо. Уствари доаѓа до оплодување на јајце клетката, но таа не успева да се имплантира и се исфрла од организмот. Почнува да се лачи hCG, ама после некое време се намалува количеството во крвта, зашто прекинува и лачењето во некој момент. Има неколку работи кои се спомнуваат како причини, најчесто е заради хромозомски пореметувања на плодот кои телото ги препознава и затоа ги отфрла уште во многу ран стадиум. Не е симтом никаков на некој недостатик или неплодност, дури многу е честа појавата. Само ретко се приметува, освен ако не се напрви тест. Се надевам помогнав. Ако има прашања слободно кажи, зашто доста читав на темава, ама сега не ми текнува можда се да напишам и слободно некоја од поискусните членки може да ме корегира или дополни :inlove:

На Bella_Stella, fana, MarijaMi90 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. TheDogLover

TheDogLover Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2018
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    258

Јас колку што знам бојата на имплантациско е од крем или розева до светло кафена, затоа можеби е имплантациско и ти посакувам да НЕ ти пробие. :!: Прати по времетраењето бидејќи доколку е имплантациско треба да е кратко - од неколку часа и максимум 2 дена. :hug:

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Zvezdaaa

Zvezdaaa Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    25
    Фала ви мн, може е биохемиска бременост бидејки почна нормално да си тече, леле ептен се разочарав овој месец мислев кломифенот ке ми помогне како првиот пат дури бев и сигурна сега незнам што да правам ☹️
    Инаку матичната ми кажа полицистични јајници, испитав хормоно се е ок, менструација секогаш на 30ден добивам а читав дека прв сомптом е нередовна менструација.... Ептен се разочарав некако имав скриена надеж се до сега кога водов дека ептен пробила ☹️☹️

4. Lavica2016

Lavica2016 Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Како дополна, биохемиска е сњкоја бременост фактички до момент на срцева акција.

5. Zvezdaaa

Zvezdaaa Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    25
    Нешто како спонтан абортус или грешам?

6. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    2.485
    Иститут за ебриологија и хистологија. 3-5дена треба да немате односи. 150денари плативме, а резултатот беше готов после 2дена.

7. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    2.485
    Кај Толовски јас во октомври правев 4200 платив извештај за 5 минути ти даваат.

На A.a.gj му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Не е така,те збунила членката бидејќи дополнувањето не е баш така.
    Биохемиска бременост е кратко вгнездување на ембрионот во матката,толку многу е кратко што се лачи премалку бета хцг и затоа на тестовите има пребледа втора линија што се појавува најчесто пред доцнење на менструација,од х причини ембриончето се отпушта одма и дури не остава простор ни да ти задоцни.
    Овие бремености се многу чести и ако не направиме тест не сме ни знаеле дека воопшто настанале.

На malecko87, LunaGrey, Zvezdaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Bella_Stella

Bella_Stella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2017
    Пораки:
    7.705
    Допаѓања:
    21.380
    Немаш зошто да си до толку разочарана. Не значи дека ако од прв пат не ти помогнал Кломифенот, нема воопшто да ти помогне. Само треба да се склопат сите коцки. Сепак еднаш си забременила, нема потреба да се вознемируваш што сега не биднало одма.

Полицистичните јајници не се трагична дијагноза, многу од нас тука ги имаме, па се справуваме со нив. Разговарај си со докторката, следен месец можеби пак ќе ти сугерира да пробаш со Кломифен.

На Zvezdaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    34.785
    Се чекаат резултатите а и ќе ти дадат да пиеш антибиотик неколку дена по процедурата...

На A.a.gj му/ѝ се допаѓа ова.
  11. KNade

KNade Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    47
    Девојки здраво Веќе подолг период се обидуваме за бебе но некако не ни иде лесно, нажалост.Правев хормонална слика пред месец дена, на 3ти ден од циклус и тестостеренот беше малку над нормалата , исто и пролактинот ( пијам достинекс) Ве молам за совет колку игра улога овој хормон за бременост? не живеам во мк и нештата во туѓа држава поинаку се решаваат. Да напоменам пред да се преселам направени сите испитувања и хистероскопија. Со препорака од Лазаревски. Ви благодарам однапред

12. Алек***

Алек*** Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2020
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    2.485
    Здраво Женска пролактинот е многу битен кај мене беше 35 и јас пиев достинекс по пола апче понеделник и четврток. За еден месец ми се среди сега брзо време проверив беше 10.за бременост треба да биде од 10-15.

На KNade му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Natashka1988

Natashka1988 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2020
    Пораки:
    1.060
    Допаѓања:
    4.463
    Без секирање,
    Па не баш... сакус (врекичка) се гледа крај на 5-та, почеток на 6-та недела, а ембрион сеуште не...

На Zvezdaaa и Stressed Out им се допаѓа ова.
  14. AnnLima

AnnLima Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Денес бев на гинеколог ме виде на ехо и ми кажа дека едниот јајник левиот е во ред, а десниот има знаци на полицистичен, горе доле ми објасни што значи ама ме интересира дали на некоја тоа и се случило и дали и претставувало проблем за да затрудни?
    Фала ви

15. Ceneva

Ceneva Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2020
    Пораки:
    4.990
    Допаѓања:
    8.463
    Dali imas ispitano hormoni? Za procenka na policisticni jajnici treba da ti ispitaat hormoni. I kaj mene desniot jajnik e policisticen, a leviot mi e ok. Probuvam da ostanam bremena no seuste nemam uspeano. Minatiot mesec bev i na klomifen no nisto. Sega ke pravam dodatni ispituvanja pa ke vidime sto ponatamu. Topla preporaka napravi si hormonalen status, parnerot spermogram. A ako se vidi i potreba HSG snimanje ( proodnost na jajcevodi). A pred HSG snimanje pap test i mikrobioloski brisevi.

На Natashka1988 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. KNade

KNade Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2020
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    47
    Исто и јаа го пијам, понеделник и четврток, кај мене беше 33 покачен. Но мене ме плаши машкиот хормон кој се појави како покачен, колку тој игра улога. Фала ти

17. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Da, dokolku nema srceva akcija nastanuva spontan..

18. Lavica2016

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    2.084
    Допаѓања:
    3.849
    Не сакав да ја збунам. Мене ми беше вака објаснето од страна на др. Лазаревски. Бидејќи имав една биохемиска бременост со првата иуи.

Прикачени фајлови:

19. AnnLima

AnnLima Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Пап тестот и брисеви се ок, ме советуваше да не правиме дополнителни испитувања зошто пробуваме кратко време да помине уште некој месец па ептен ако не биде тогаш.

20. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Скриншотов е многу лош превод на некоја статија и нема ни смисла ни поента,не знам како ти објаснал Лазаревски ама оформен сакус и чекање срцева акција е многу различно од биохемиска бременост.

На thelittle17, fana, LunaGrey и 3 други им се допаѓа ова.